Evde karıncalardan nasıl kurtulurum diyenlerin çoğunun denediği yöntemlerden biri de sirkedir. Elma sirkesi ile su karıştırıp karıncaları evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Elde ettiğiniz suyu karınca yuvalarına ya da en sık gezindikleri yerlere dökün. Karıncalar sirke kokusundan anında kaçacaktır.
Eğer mutfağınızın neredeyse her yerinden karınca çıkar hale geldiyse daha etkili sonuç almak için derince bir tencerede su kaynatın ve içine bolca nane yağı ekleyip buharlaşmasını bekleyin. Nane yağı kokusu tüm mutfağınızı sarsın, karıncalar da yavaşça uzaklaşsın.
Sirke, karıncaların vücutlarındaki kokuları nötralize eder ve karıncaların yemeklerine erişimini engeller. Bunların dışında tarçın tozu, kaya tuzu ve biberiye yağı gibi doğal karınca ilacı türevleri de sıralanabilir.
Çamaşır suyu ile karıncaların gezdiği yerleri silerseniz karıncaların yollarını kaybetmelerini sağlarsınız. Eğer mutfağınızda çamaşır suyu kullanmak istemiyorsanız sirke kullanabilirsiniz. Sirke de karıncaları uzaklaştıran en etkili yollardandır.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Karıncaların evin içine girdiği köşelere tuz serpmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olur. Sofra tuzu doğal olarak karıncalardan kurtulmanın en iyi ve en ucuz yollarından biridir.
Evde karıncalardan nasıl kurtulurum diyenlerin çoğunun denediği yöntemlerden biri de sirkedir. Elma sirkesi ile su karıştırıp karıncaları evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Elde ettiğiniz suyu karınca yuvalarına ya da en sık gezindikleri yerlere dökün. Karıncalar sirke kokusundan anında kaçacaktır.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Yuvaları terk eden karıncalar kütlelerin, kayaçların sesini daha çok algılıyor ve ayakları kulaklarının içinde olması nedeniyle sersemliyor. Bu sersemlediği zaman küme şeklinde olduğu zaman ölüyor. Yüzde 80'i öldüğünde büyük deprem işareti olarak görüyoruz. Bu da 72 saat öncesinden ölüyor.
Nane kokusundan hoşlanmayan karıncalar, o bölgeden uzak dururlar. Bir bardak su ve 10 damla nane yağı karıştırın. Naneli karışımı, günde birkaç defa karıncaların geldiği yola püskürtün. Tarçın da karıncaları uzaklaştırmanız için yardımcınız olacaktır.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
2 su bardağı suyun içerisine 1 bardak elma sirkesi koyun. Sprey şişesine koyduğunuz bu karışımı iyice çalkalayın ve karıncaların geçtiği ya da çokça göründüğü yerlere sıkın. Sirkenin kokusunu sevmeyen bu canlılar evinizi yavaşça terk edeceklerdir.
Nane kokusunu sevmeyen karıncalar, nane izlerini içeren bölgelerden de uzak durur. Karıncalar tarafından katlanılmaz bir koku salan nane bu nedenle karıncaları uzaklaştırmak için iyi bir yöntemdir. Bir bardak su ile 10 damla nane uçucu yağı karışımı hazırlanarak her yere serpilir. Günde iki kere tekrarlanmalıdır.
Karıncalar genellikle bahar ve yaz mevsiminde ortaya çıkmaktadır.
KARINCA EN ÇOK HANGİ AYLARDA GÖZÜKÜR? Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında.
Çünkü karıncalar şekerden ve şekerli gıdalardan ne kadar hoşlanırsa tuzdan, karabiberden, kırmızı acı biberden, naneden, tarçından ve karanfilden o kadar hoşlanmazlar! Başka bir deyişle bu baharatları karıncaların yuva girişlerine ya da onların yollarına serpmek, karınca kovucu yöntem olarak değerlendirilebilir.
Tarçının feromon hormonuna etkisinin benzersiz gücü, evlerdeki karınca istilası sorununu çözmeye yeter. Nasıl kullanılmalı? Tarçının her türünü kullanabilirsiniz; çubuk, toz veya esans yağı fark etmez. Karıncaların hükmü altına giren bölgeye serpiştirerek uygulayabilirsiniz.
Ferah ve hoş bir kokuya sahip olan salatalıklar da karıncalar tarafından hiç sevilmiyor! Karıncaların giriş noktalarına salatalık dilimleri eklerseniz, karıncaların evinizi terk ettiğini göreceksiniz.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
Karıncaların yiyeceklerinize gelmesini engellemek için yemeklerin içine defne yaprağı koyabilirsiniz. Defne yaprağının yiyeceklerin tadını bozduğunu düşünüyorsanız, bu yaprakları saklama kaplarının üzerine koyabilir ya da dolabınızın içine yerleştirebilirsiniz.
Karıncaya kesin çözüm için yarı yarıya olacak şekilde su ve beyaz sirke karıştırılır, yüzeyler bu su ile silinir. Kaynar Su: Karınca deliklerine kaynar su dökerseniz, kolonide yer alan karıncaların büyük kısmını öldürecektir.
Limon, portakal, misket limonu ve diğer turunçgillerin kokusu da karıncaları uzak tutar. Şekerlik içine birkaç limon veya portakal kabuğu koyabilirsiniz. Koku uçtuğunda kabukları yenileyin. Bu yöntem, toprak karışımında karıncalar varsa, iç mekan bitkilerinizde de işe yarar.
Tarçın, Limon ve Karanfil
Bir bardak suyun içine biraz toz tarçın ekleyerek karıncaların geçtiği yerlere sürebilirsiniz. Bu işlemi tarçın yağı, limon yağı veya karanfil yağıyla da gerçekleştirebilirsiniz. Daha etkili sonuçlar için birkaç malzemeyi de karıştırabilirsiniz.
Karıncalar görürseniz, 50-50 sirke ve su veya sirke çözeltisi ile silin. Beyaz sirke karıncaları öldürür ve onları iter. Karınca problemin varsa, evindeki zeminler ve tezgahlar dahil olmak üzere sert yüzeyleri temizlemek için seyreltilmiş sirke kullanmayı dene.
Yuva genellikle, tümsekle veya karınca tepesiyle belirginleşmiş olarak toprağın içinde bulunur. Bazen de yuva, malç, çakıl, taş, peyzaj keresteleri, kaldırım altında veya binanın temel duvarını birleştiren çim kenarının altında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri