Bazı türlerin tepki verdikleri frekans aralıkları (Fay,1988)(Warfield,1973): Köpek: 67-45000 hz. Kedi: 45-64000 hz. İnek: 23-35000 hz.
Patili dostlarımız aniden meydana gelen yüksek seslere karşı oldukça duyarlıdır. Gök gürültüsü, havai fişek gösterileri ve hatta elektrikli süpürge sesi, köpekleri korkutan seslere örnek olarak verilebilir. Tabii seslere karşı verebilecekleri tepkiler de köpekten köpeğe farklılık gösterebilir.
Köpeklerin duyma frekans aralığı, 16–40 Hz (insanlar için 20–70 Hz ile karşılaştırıldığında) ve 45–60 kHz (insanlar için 13–20 kHz ile karşılaştırıldığında) arasındadır.
Şarjlı ve Ultrasonik Köpek Kovucu Cihazları Jel ve sprey formunda olanlar genellikle köpeklerin koku duyusuna hitap eder. Hayvanların sevmediği kokuların kullanılmasıyla onları kokunun yayıldığı ortamdan uzaklaştırmayı başarır. Ultrasonik köpek kovucu çeşitleri ise daha etkili bir performans sunmasıyla öne çıkar.
İlgili 35 soru bulundu
Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir. AMONYAK: Yüksek oranda bir kokuya sahip olan amonyak köpeklerin kaçındığı kokulardan biridir. TURUNÇGİL: Köpekleri rahatsız eden kokulardan bir diğeri de turunçgil kokuları.
Her şeyden önce köpeği korkutabilmek için deneyebileceğiniz birkaç şey bulunuyor. Bunlardan bazıları yüksek sesle bağırmak, varsa taş fırlatmak, kollarınızı iyice açıp vücudunuzu olabildiğince yüksek göstermek. Bu sırada yavaş adımlarla geri geri yürüyebilirsiniz.
50 metreden Ultrasonik dalgaları köpeklere iletebilecek şekilde tasarlanmıştır. Yayılan basınçlı ses köpeklerin üstünüze gelmesine engel olur. 9V Alkaline Pil ile çalışırlar. 'To Repel' tuşu ile yayılan ses hayvanı uzaklaştırır.
Ayrıca köpek kovucuları canlıları istenmeyen yerlerden uzaklaştırmak için kullanılan bir üründür. Köpek kovucularının yaydıkları ultrasonik ses kedi veya köpekleri uzaklaştırır. Bu ses dalgası yaklaşık 50 metreye kadar yayılmaktadır. Ultrasonik ses dalgaları köpeklerin reflekslerini değiştirir ve dikkatlerini dağıtır.
Eğer saldırıya uğradıysanız ve kurtulma imkanınız yoksa yavaşça yere yatın, top gibi yatın, kafanızı boğazınızı el ve kollarınızı koruyun. Ölü taklidi yapın (hızlıca yatma ve çömelme hareketlerinden kaçının) Kendi köpeğiniz bile olsa anesteziden uyanan köpeğe yaklaşmayın, kokunuzu alamadığı için sizi tanıyamaz.
Ani veya Hızlı Yaklaşma
Sarılmanın dışında köpekler genelde insanların yüzlerine, kendilerine özetle kişisel alanlarına çok yaklaşmasını sevmezler. Ellerinizle yüzlerini kapatmaktan, başlarının çok yakınında dikilmekten ya da onlara doğru koşmaktan vazgeçmelisiniz.
Köpek: 67-45000 hz. Kedi: 45-64000 hz. İnek: 23-35000 hz. At : 55-33500 hz.
Örneğin köpekler 67-45000 hertz frekans aralığındaki sesleri algılayabilirler. Markalara göre özellik farklılıkları da olsa köpek düdüklerinin çalışma prensibi aynıdır. Cihaz 27000, hz'lik bir frekansı yüksek desibel değerlerine çevirir.
Köpeklerin en büyük korkusu sahibi ölünce aç kalma korkusudur..
Özellikle avcılıkta ormanlık ve dağlık bölgelerde tercih edilen fenerli köpek savar çeşitleri 500 desibel gücündeki bir ses çıkışına sahip olup, tüylü dostlar için zararsız ürünlerdir.
Bunu saldırgan bir köpeğe kullanacak kadar yaklaşsan zaten ısıracağı yoksa bile ısırır ama sesinden kesin korkar. Bizim arkadaşta var bir tane, çaktığında ben bile korkuyorum. Benim kullandigim eger kopek sagar degilse her sekilde uzaklastiriyor.
Dolayısıyla ses modifikasyonlarında, tiz seslerin veya gürültü sinyallerinin aşırı amplifikasyonu, köpekler gibi daha geniş ses aralıklarını algılayabilen hayvanları rahatsız edici birçok unsur bulunabilmektedir. Bu durum, köpekleri rahatsız etmekte ve kulaklarını acıtmaktadır.
Artyom A. C. O cihazların çıkardığı ses köpekleri rahatsız ediyordur ancak telefon hoparlörleri o sesi çıkaramaz. Özel cihazından almak köpek yaşlı değilse* işe yarayabilir. *İnsanlarda olduğu gibi köpekler de yaşlanınca yüksek frekansları duymayabilir.
Köpekler, naftalin, acı biber, sirke, amonyak ve portakal gibi turunçgil kokuları yer alan hiç bir yere tuvaletini yapmaz. Onlar koku konusunda oldukça hassastır.
Birçok kentte başıboş köpekler, insanlara saldırabiliyor. Köpek korkusu yaşayanlar ise sokakta yürürken tedirgin olabiliyor. Köpek saldırılarına karşı tasarlanan köpek savar cihazı, düğmesine basıldığı anda etrafına yüksek frekanslı sesler yayarak, köpeklerin uzaklaşmasını sağlıyor.
Örneğin köpekler için rahatsız edici aralık 130 dB üstü 16.000 23.000 Hz arası olan seslerdir.
Nasıl Çalışır? Ultrasonik kovucu Cihaz tamamen sessiz çalışmaktadır. Cihaz ile etki alnındaki kemirgen ve haşereleri rahatsız edecek ultrasonik ses dalgaları yayar. Kemirgen ve haşerelerin sinir sistemine etki eden ultrasonik ses dalgaları ortamı terk etmelerini sağlar.
Eğer hırlıyor, dişlerini gösteriyorsa, sırt tüyleri kabarıksa, kuyruğu bacaklarının arasında bir durumdaysa saldırmak istediğini anlayabiliriz. Kuyruğunu sallayarak, küçük havlama şekilde yanınıza gelen köpekler ise bizimle oyun oynamak veya beslenme ihtiyacı için çaba gösteriyor olabilir."
Köpeğiniz sizinle birçok şey için iletişim kurmak isteyebilir; duygularını ifade etmek, sizi uyarmak, bir tehlike içinde olduğunu belli etmek ya da herhangi bir ihtiyacını anlatmak. Tüm bunların dışında, oyun oynarken heyecanlanmak bile onun havlamasını tetikleyebilir.
Köpeklerin çok iyi birer vücut dili okuyucusu olduklarını bilmek gerekir. İnsanlar korku hissine kapıldıklarında ter bezleri normalden daha aktif çalışır ve bu nedenle vücut kokusu üretirler. Bu kokuyu rahatlıkla alabilen köpekler korktuğumuzu anlarlar yani mit doğrudur diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri