Yaz aylarında en çok tükettiğimiz meyvelerden bir tanesi. Karpuzun çekirdeği gibi beyaz kısmı da oldukça faydalı. Özellikle erkeklerde cinsel gücü artıran etkenler olduğu ortaya çıkmış.
Özellikle karpuzun kırmızı renkli iç kısmının likopen içeriği yüksektir. Çok güçlü bir antioksidan olan likopen, hücrelerin korunmasında ve toksinlerin atılmasına yardımcıdır.
Karpuzun kabuğuna yakın beyaz kısmı da vücut için faydalıdır.
Karpuz içeriğinde vücuttaki nitrik oksit seviyelerini artırabilen bir amino asit olan sitrülin bulunur. Nitrik oksit, kan damarlarınızın genişlemesine yardımcı olur ve bu da kan basıncını düşürür. Bu sayede kalp sağlığını korumaya yardımcıdır.
Karpuz çekirdeği içindeki "citrulline" denilen bir madde vücutta "arginin" denilen başka bir maddeye dönüştürülüyor. Arginin de damar genişlemesine yardımcı olan "nitrik oksit" denilen bir maddenin üretiminde kullanılıyor. Bu sertleşme problemleri olanlara yardımcı oluyor. Cinsel hormonları uyarıyor.
İlgili 34 soru bulundu
Kabuğuna yakın beyaz kısmını atmayın
Özellikle kalp ve damar sağlığını korumada etkili bir aminoasit olan Sitrulin içermesi sayesinde kalp dostu bir özelliğe sahip. Bu nedenle karpuzu dilimlerken beyaz kısımlarını da içerecek şekilde keserek faydayı artırabilirsiniz.
Ayrıca cinsel performansa iyi gelen pek çok mineral içeriyor. Karpuz: Cinsel bölgeye giden kan akımı, performans için büyük önem taşıyor. Karpuz içerdiği sitrülin” maddesi ile cinsel bölgenin kanlanmasını, dolayısıyla uyarılmanın hızlanmasını sağlıyor.
Hazret-i Âişe -radıyallâhu anha- Peygamberimizin karpuzla yaş hurmayı birlikte yiyip şöyle buyurduğunu nakleder: “Hurmanın harâretini karpuzun soğukluğuyla, karpuzun soğukluğunu da hurmanın hararetiyle kırıp gideriyoruz.” Karpuzun yemekten önce yenmesi tavsiye edilmektedir.
Aksine hiç yağ ve kolesterol içermediği için sağlıklı beslenmeyi destekler. Günlük beslenmede günde 1-2 dilim karpuz, kilo almanıza neden olmayacağı gibi tek başına yenilerek zayıflamayı da sağlamaz. Ayrıca aşırı tüketildiğinde lif oranı düşük olan karpuz şeker oranı ile kilo almanızı neden olur.
Kan damarlarını rahatlatıyorTeksaslı bilim adamları karpuzun içeriğinde bulunan 'citrulline' adlı maddenin kan damarlarını rahatlatıcı etki yaptığını, bunun bir erkeğin Viagra aldığında yaptığı etkiye benzediğini açıkladılar.
Sertleşmeyi artıran yiyecekler şu şekildedir; nar, üzüm, ananas ve karpuz, sebzelerden ise kuşkonmaz, roka olmak üzere mevsiminde bütün taze meyve ve sebzeler; deniz ürünleri cinsel gücü arttıran doğal yiyeceklerdir. Bu gıdalar ereksiyonu arttırmaya yarayan hormonların salgılanmasına fayda sağlar.
Limonlu karpuz tüketmek, cinsel hastalıkların tedavisinde öncü rol oynuyor. ABD'de yapılan son araştırmaya göre, karpuzda bulunan “citrulline” adlı madde, erkeklerde rastlanan ereksiyon bozukluğunu önlüyor ve tedavi ediyor.
Bazı araştırmalar karpuzun cinsel isteği arttırdığını ve sertleşme problemi için kullanılan ilaçlarla benzer etkilere sahip olduğunu göstermektedir. Karpuz içerisindeki antioksidanların damarları rahatlatan bir etkisi bulunmaktadır.
Sindirim sorunu yaşayan kişilere aç karnına bol bol karpuz yemelerini öneriyoruz. Karpuz iyi bir bağırsak çalıştırıcı. Ayrıca büyük bir kısmının su olması sebebiyle yazın artan sıvı ihtiyacını gideriyor ve böbrekleri çalıştırarak idrarı düzenliyor."
Magnezyum açısından da zengin olan karpuz çekirdeği kan basıncını ve kan şekerini düzenlemektedir. Fosfor, demir, potasyum, sodyum, bakır, manganez ve çinko gibi vücudumuz için önemli ve gerekli mineraller bulunmaktadır. Omega-6 değeri de oldukça yüksektir ve omega-6 cilt bakımı için gerekli olan mineral türüdür.
O'nun kuşkusuz en sevdiği meyve hurmadır. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), hurma mevsiminde kendisine ikram edilen taze hurmaları reddetmezdi. 18 Kuru hurma ise Medineli yoksulların en önemli yiyeceğiydi. Hz.
Peygamber Efendimiz, özelikle Medine'de yetişen acve hurmasını çok severdi. “Acve, hurması cennet yemişlerindendir.”[18] buyurarak, acve hurmasını övmüştür. O'nun övgüsü sebebiyle acve hurması tarih boyunca en çok aranan ve talep edilen hurma olmuştur.
Muhammed, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Nitrattan zengin olan ıspanak nitrik oksiti arttırarak ereksiyona fayda sağlar. Yine kırmızı pancar, turp, marul ve roka da nitrattan zengin besinlerdir. Flavonoidler kan akımını arttırıp, kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir. Yine nitrik oksit (NO) yapımını arttırarak sertleşmenin sağlanmasına katkı sağlarlar.
Östrojen, haplar, yamalar, spreyler ve jeller dahil olmak üzere birçok formda mevcuttur. Vajinal kremlerde ve yavaş salınan bir fitil veya halkada daha küçük östrojen dozları bulunur. Doktorunuz, her formun risklerini ve faydalarını anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca testosteron tedavisi de yapılabilir.
Yapay protein tozları yerine kullanılabilecek en doğal alternatif protein kaynağı, karpuz çekirdeğidir. Aynı zamanda zengin bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum; kan basıncısını düzenleyen, kan şekerini dengeleyen ve metabolizmayı düzenleyici etkilere sahip bir besin ögesidir.
Kavun çekirdekleri yüksek oranda biyoaktif bileşenlere sahiptir. İçeriğinde; Potasyum, lif, kalsiyum, magnezyum, bakır, çinko, demir, fosfor mineraller ile B ve C vitaminlerini bulundurur. Ayrıca iyi bir protein kaynağıdır. Kavun çekirdeği kurutularak toz halinde tüketilebilir.
Cilt kuruluğunun önüne geçer, cilt üstü ve altı iltihaplı dokuların da oluşumunu engeller. Kan yoğunluğunun dengelenmesinde filtreleme görevi üstlenen omega 6 gibi yağ asitleri, kan akışkanlığının dengelenmesine yardımcıdır. Ayrıca, besinlerin sindirimini kolaylaştırması besin değerlerinin emilimlerini olumlu etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri