Örnek vermek gerekirse kaş arası veya kaz ayakları için uygulanan botoks 4-5 gün içinde tam sonuçlarını gösterirken daha derin ve uzun kırışıklıkların yer aldığı bölgelerde bu süre biraz daha uzayabilmektedir.
Kaş arası botoks işlemi yaptıran kişi en geç 2 hafta içinde etkisini görmeye başlar. 4 ay süre içinde işlemin etkisi devam eder. 4. aydan sonra etki yavaş yavaş azalır ve uygulamanın etkisi tamamen bitmiş olur.
Metabolizmanın hızı ne kadar fazlaysa vücut botoksu o kadar hızlı ortadan kaldırır ve etkilerini azaltır. Daha yavaş metabolizması olan kişilerde ise durum genellikle daha tersidir. Tedavi edilen kasın boyutu da tedavinin ne kadar süreceğini etkiler.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Cilt yapısındaki görünümü normal koşullarda ortalama 5 ila 7 günde hissedilir. Ancak botoks etkisi ciltte hedeflendiği bölgeye göre değişebilir. Özellikle uzun hatlarda kırışıklık ve çizgileri içeren noktalarda etkinin süresi uzayabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Yani özet olarak botoks sonrası 3-4 saatlik süreç boyunca banyo yapmak gibi su ile temastan, yüz kaslarını aşırı çalıştıracak mimiklerden, güneş ışığına uzun süre maruz kalınması veya gerekli korunma önlemlerinin alınmaması gibi durumlardan kaçınılmaması uygulamanın iyi sonuçlanmasını etkileyebilir ve bazı ...
Botoks Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler: İşlem sonrası 3-4 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının.
Uygulamaların sayısı arttıkça Botoks'un etkisi 12 ay kadar devam edebilir. İlk uygulamadan sonra yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi), botoks terapisi alan hastaların %1-2'sinde görülür. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Botoksun etkisi ortalama 5-6 ay kadar devam eder. Yani etkinin devamlılığı için düzenli olarak yaptırmanız gerekir.
Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Normal şatlarda botoks uygulaması sonrası herhangi bir krem sürmeye gerek yoktur. Sadece uygulama saatine göre tamamen doğal içerikli aynı zamanda nemlendirici özelliği olan güneş koruma kremi sürülebilir.
Kaş arasındaki çizgiler; botoks veya dolgu yöntemleriyle ortadan kaldırılabilmektedir. Daha derin çizgilerde botoks yeterli olamayabileceği için cilt altına dolgu uygulanabilmektedir. Dolgu uygulaması kaş arası çizgilerine, ince iğneler ile hyalüronik asit enjekte edilmesidir.
İlaçlar: Botoks enjeksiyonları sonrası aspirin veya kan inceltici ilaçlar gibi kanamayı artırabilecek ilaçlardan kaçının. Makyaj: Botoks sonrası makyaj yapmaktan veya işlem yapılan bölgeye makyaj uygulamaktan kaçının, en azından cerrahınızın önerdiği süre boyunca. (1 hafta yeterlidir.)
-----Öncelikle botoks uygulaması sonrası 4-5 saat kadar yüzünüzü yıkamamanız gerekir. -----Uygulama sonrası 4-5 saat başınızı çok öne eğmemenizi, telefona bile mümkün olduğunca başınız dik konumda bakmanızı öneriyoruz. -----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız.
İşlemin yapıldığı gün alkol almamanızı isteriz. İşlemden sonraki ilk günde normal cilt bakımınızı yaparak, güneş koruyucunuzu kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Peki botokstan sonra yapılmaması gerekenler nedir? Yüzü veya başı öne doğru eğmek hatalı bir hareket olacaktır. Ayrıca sırt üstü uyunmalı ve işlemden sonraki iki saat içinde duş alınmamalıdır. Hekim tavsiyelerine tam olarak uyulmalı ve kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmemelidir.
Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir.
Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır. Yanlış uygulamalarda yan etki değil ama, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Botoksun etkisini yok ederek bu durumu düzeltecek herhangi bir ilaç yok. Böyle bir durumla karşılaşıldığında etki süresinin dolmasını beklemek gerekir.
Topaklanma veya kırışıklık artışı: Botoksun yanlış yerlere veya aşırı dozda uygulanması, ciltte topaklanma, düzensizlik veya yeni kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Doğal Olmayan Görünüm: Uygunsuz bir şekilde yapılan botoks enjeksiyonları, yüzde yapay veya doğal olmayan bir görünüme neden olabilir.
İşte botoks sonuçlarından memnun olmayan kişilerin cevabını en çok merak ettiği soru bu. Aşırıya kaçılan ya da hatalı uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgularda işlemin etkisini yitirmesini beklemeye gerek kalmadan dolgu maddesini eritebilmek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri