Tüm kas spazmları ağrılı değildir, ancak bazıları ağrıya neden olabilir. Kas kendi kendine zıplıyor veya hareket ediyormuş gibi hissedebilir, bu his tipik olarak sadece birkaç saniye sürer. Bazı insanlar kas seğirmesini bile görebilir. Bazen tüm kas kramp girmiş ve hareket edemiyormuş gibi hissedebilir.
Kas spazmı, çoğunlukla birkaç saniye süren ve kendi kendine geçebilen bir durumdur.
Genel olarak kas spazmları çok uzun sürmez ve çok ağrılı olabilseler de genellikle acil bir durum olarak kabul edilmez.
Kas spazmını gidermenin en iyi ve doğal yolu çoğunlukla sadece dinlenmektir. Ağrılı kası fazla yormayın, bolca sıvı alın ve iyi bir uyku çekin. Sıcak veya soğuk paketler kullanmak da kas ağrısını azaltabilir. Dinlenmeyi çok da abartmamak gerektiğini unutmayın.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Kas ağrıları 12 saat sonra ortaya çıkabildiği gibi 48 saate kadar da sürebilir.
Kas ağrısı vücudun çeşitli yerlerinde de ağrılar oluşmasına neden olabilir. Peki kas ağrısı nerelere vurur? Eller, kollar, bacaklar, boyun ve sırta kas ağrıları vurabilir. Bu durum ağrıyan kas bölgesiyle de ilişkilidir.
Birkaç gün içerisinde geçen kas ağrıları büyük sorunlara neden olmazken uzun süren ve kalıcı hale gelebilen kas ağrıları kişilerin günlük hayatını hem aktivite yönünden hem de psikolojik açıdan kötü yönde etkiler ve yaşam konforunda ciddi oranda azalmaya neden olur.
Antispazmodik Kas Gevşetici İlaçlar
Klorzoksazon, tizanidin, siklobenzaprin gibi moleküller bu gruptaki ilaçlar arasındadır. Tizanidin aynı zamanda kas spastisitesi tedavisinde de kullanılır. Tizanidin hem omurilik hem de beyin kaynaklı spastisite tedavisinde tercih edilebilmektedir.
Kas ağrısında ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar. Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir.
Kas spazmı en çok kalça ve bacakta meydana gelmektedir. Aynı zaman da bel, boyun ve sırt bölgesinde de çok sık rastlanan durumlar arsında yer almaktadır. Kaslara aşırı derece de skritin salgılanması ile de kas spazmı meydana gelmektedir.
Kaslardaki bu gerginlik ve sertleşmenin sebebi stres hormonlarının ortaya çıkmasıdır. Kaslar o kadar çok gerilir ki ağrı verici kasılmalar oluşur. Savaşmanın ya da kaçmanın mümkün olmadığı durumlarda artan enerji ve kas gerginliği boşalamadığı için ağrılı kas spazmları ortaya çıkar.
Bu spazmlar, arter duvarındaki kasların sıkışması nedeniyle belirgin hale gelmektedir. Spazmın süresinin uzaması ise, göğüs ağrısı (anjina) ve bazen kalp krizine neden olabilmektedir.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
Spazm, bir kasın ya da kas grubunun, kalp ve mide gibi içi boşluklu organların aniden ve istemsiz kasılması için kullanılan tıbbi bir terimdir. Genellikle devamında ani bir ağrı gelen kramplarda görülür; genellikle zararsızdır ve kısa süre içinde geçer.
Kas gevşeticiler, kasların rahatlamasına, serbest kalmasına ve gevşemesine yardımcı olan ürünler olarak sıklıkla tercih ediliyor.
Kas gevşetici ağrı kesiciler: Merkezi sinir sistemine etki ederek ağrıları sakinleştirme etkisiyle çalışmaktadır. Gergin kas gruplarını gevşeterek ağrıları azaltır. Kortikosteroidler: Kas-iskelet sistemindeki hasarların tedavisinde kullanılan kortizon içerikli ağrı kesicilerdir.
PARAFLEX®, iskelet kasınm ağrılı durumlarmda kullanılan merkezi sinir sistemi üzerinden etki gösteren kas gevşetici bir ajandır. PARAFLEX®, karton kutuda, 20 tabletten oluşan bİister ambalajlarda sunulur.
Spastisite, ağrıya neden olduğunda, günlük yaşam aktivitelerini ve uykuyu engellediğinde tedavi edilmektedir. Tedavi süreci, hastanın ihtiyaçları, tercihleri ve hedeflerine göre değişiklik göstermektedir. Rahatlığı, hareketliliği ve bağımsızlığı geliştirmek için spastisitenin tedavi edilmesi önemlidir.
Tipik semptomları, ani çekme ağrısı ve kasın sertleşmesidir. Kas gerginliği genellikle kendiliğinden iyileşir. Ancak buna maruz kalan kasın yeniden tam gücüne kavuşması günler veya haftalar sürebilir.
Günümüzde birçok kişi strese bağlı kas ağrısının termal su tedavisi ile kısa sürede geçtiğini deneyimlemiştir. Siz de bu yöntemi muhakkak denemelisiniz. Kimi zaman termal suyla dolu bir havuzda saatlerce bol bol yüzmek, kimi zaman ise termal suyun kullanıldığı bir hidroterapi seansına katılmak size iyi gelecektir.
Miyalji Tedavi Edilmezse Ne Olur? Kas ağrılarının ve sakatlıkların tedavi edilmemesi durumunda kişinin sosyal yaşantısında hem fiziksel hem de psikolojik sorunlara neden olur. Ayrıca kas ağrısı farklı bir hastalığa bağlı olarak gelişmişse ve tedavi edilmiyorsa, ilerleyen sürelerde ciddi komplikasyonlar görülebilir.
KAS AĞRISI NASIL GEÇEBİLİR? Bu noktada, en önemli destekler kalsiyum, magnezyum, C vitamini ve potasyumdur. Doğal kaynaklardan karşılamak çok önemlidir. Doğal beslenme dışında, günlük su tüketimi de büyük önem taşır.
Psikosomatik ağrı, kronik ve fiziksel semptomları olan ancak tıbbi bir açıklaması olmayan bir rahatsızlıktır. Bu terim zihinsel durumumuzu anlatan psike ve vücut anlamına gelen soma kelimelerinden türemiştir. Yani psikosomatik ağrı kişinin psikolojik durumu tarafından tetiklenen fiziksel bir ağrı türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri