Kaşları kaldırmak Bu hareket ise farklı durumlarda kullanılabiliyor. Genel olarak şaşkınlık, endişe, korku gibi durumlarda kullanılıyor. Ancak insanlar ilgi çekici bir şey görünce de kaşlarını kaldırıyor.
Kaşları kaldırmak
Kişinin şaşkın olduğu anlamına gelir. Ayrıca bazen onaylanmama anlamına da gelebilir.
Yüzüne dokunuyorsa doğru yoldasınız
Eğer flörtünüz buluşma boyunca sık sık yüzüne dokunuyorsa, size karşı ilgi duyuyor demektir. Karşı tarafın size ilgi duyup duymadığından emin olmak istiyorsanız ellerini takip edin. Gözlerini ovuşturuyorsa, kulaklarına ya da saçlarına dokunuyorsa her şey yolunda demektir.
İletişime kapalılığın göstergesidir. İki eli önde kavuşturma, kişinin daha çok kendini rahat hissetmeye ihtiyaç duyduğu zamanda kullandığı bir harekettir. Karşı taraf ile iletişime daha açıktır. Tek elin ya da iki elin belde olması, kişinin hâkimiyetini gösterdiği özgüvenli güçlü bir davranıştır.
Kaşlarını kaldıran kişi endişe, huzursuzluk, şaşkınlık, korku anında bu hareketi tercih eder. Bir şeylerden rahatsız olduğunuzun göstergesi bir hareket. Bu hareket güvensizliğin göstergesi. Bir şeyler söylemek istiyor ancak kelimelerin çıkmasını engelliyorsunuz anlamı taşır.
İlgili 23 soru bulundu
Bakışlar geçmişten günümüze karşı tarafı etkilemek, kur yapmak, duygu ve düşüncelerimizi aktarmak, hissettiklerimizi paylaşmak adına kullanılmaktadır. Genellikle bilmediğimiz sorular sorulduğu zaman karşı tarafla göz temasını keser farklı bakışlar atmaya başlarız.
Başınızı daima dik tutun, ayaklarınıza ya da yere bakarak yürümeyin. Kendinizden emin ve iletişime hazır olduğunuzu ifade etmenin en iyi yollarından biri başınızı dik tutarak etrafınızı süzmektir. Karşınızdaki kişiyle konuşmaya başladığınızda ise mutlaka göz teması kurun.
Bacak üstüne atmak kendine güvenin işaretidir. Kadınlar bacak bacak üstüne attıkları zaman ayaklarını salladıklarında, bu bir kendine güven anlamı taşıyabilir. Bacakları birleşik tutmak karşınızdaki insan tarafından zayıflık göstergesi olarak algılanabilir. Bacakları uzatıp, ayakları birleştirmek rahatlığın ifadesidir.
Bir elin diğer bir eli bilekten kavraması (ki genelde sağ el sol eli bilekten kavrar) durumuna “El pençe divan” duruşu denir ve saygı ve çekinme göstergesidir. Elin bileği vücudun arkasında kavraması ise üstünlük ve hâkimiyet göstergesidir.
Eğer karşınızdaki kişiye “Benden gizlediğin bir şey mi var yoksa?” gibi bir soru sorarsanız ve karşıdaki kişi dudaklarını birbirine bastırırsa, şüphelenmeniz gereken bir şeyler olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken şey bu hareketin daha önce görülmemesi ve bu soruya karşılık yapılmasıdır.
Birinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını beden diline bakarak da anlamak mümkün. Eğer bir erkek sizden hoşlanıyorsa, karşısında siz varken genellikle yüzüne dokunur: Yanaklarına, çenesine, kulaklarına, dudağına... Kulağa tuhaf gelebilir ancak bu gerginlik ve heyecanla ortaya çıkan bir şeydir.
Hoşlanan erkek; normal bakışma süresinden daha uzun bakar ve tepeden tırnağa karşısındakini süzer. Her fırsatta sizinle göz teması kurmaya çalışırlar, gözlerini kısarlar, keskin ve çapkın bakışlar sergilemeye çalışırlar. Erkekler kadınlara hoş görünmek için istemsizce davranışlar sergileyebiliyorlar.
“Gözler kalbin aynasıdır. Heyecanlanan kişinin gözbebekleri büyür. Karşınızdaki kişi size bakarken gözbebekleri büyüyorsa bu onun size ilgi duyduğunun bir göstergesidir” diyen Işık, “Aşıkların saatlerce birbirilerinin gözünün içine bakması bir hayranlık belirtisidir.
Kaşları kaldırmak
Bu hareket ise farklı durumlarda kullanılabiliyor. Genel olarak şaşkınlık, endişe, korku gibi durumlarda kullanılıyor. Ancak insanlar ilgi çekici bir şey görünce de kaşlarını kaldırıyor.
Kulakla oynamak sonuca varamamış ve bir konuda kararsız kalmış kişilerin kullandığı vücut dili hareketlerinden biridir. Sosyal etkileşimde göz teması kurmak duyguları yansıtabilmek için önemlidir. Göz teması kurmamak özgüvensizliğe ve dikkat dağınıklığına işaret eder.
Yine haddinden fazla kalkık olan kaşlar bir miktar indirmek için ters kasa uygulanacak botokstan yardım alınabilir. Kıl bakımından yoksun kaşlar için kaş ekimi ya da mikropigmentasyon gibi işlemler yapılabilir. Rengi değişen kötü uygulamalar için bunları silme işlemleri mevcuttur.
Kol kavuşturmak, bedenin güçsüz hissedildiğinde, kişinin kendini yalnız hissettiğinde, üşünüldüğünde, karşı tarafın dinlenilmek istenilmediğinde, karşı tarafa kendini kapatmak ve iletişimi sonlandırmak istenildiğinde yapılan bir harekettir. Anadolu da kol kavuşturma hareketine elini koynuna sokmak denilir.
Elleri ensede kenetlemek sahiplik ve üstünlük jestidir. kavuşturulması ise itaatin bir göstergesidir.
Beden Dili
İlk olarak, açık ve davetkar bir duruş sergileyebilir; bedeni genellikle sizin tarafa dönük olur, bu da engelsiz ve samimi bir etkileşim isteğini gösterir. Sık sık gülümsemesi ve göz teması kurarken başını hafifçe eğmesi gibi yumuşak jestler, sizinle olan rahatlığını ve hoşnutluğunu ifade eder.
Heyecan, özgüven eksikliği, sıkılma işareti olabilir. Ritmik ve belirli tempoda sallanıyorsa dikkat yoğunlaştırma anlamına da gelebilir.
İslam dünyasında yaşayan bir kimse ise ellerini önden bağlar. - Bunun gibi, bizim kültürümüzde ayak ayak üstüne atmak, bazen istirahat, bezen de büyüklük alametidir. Bu sebeple büyüklere karşı ayak ayak üstüne atmak saygısızlık kabul edilir.
5-Bacak bacak üstüne atmak direnci ve düşük kabulü gösterir. Psikologlara göre bacak bacak üstüne pozisyondaki bir insanın karşınızda ruhsal, duygusal ve fiziksel olarak size yakın hissetmediği ve bir uzlaşma için çok niyetli olmadığı anlamına gelebilir.
Özgüven, kişinin kendisiyle barışık olması halidir. Özgüvenli kişi kendini sever, pek çok konuda kendini yeterli görür, yapabildiklerinin farkındadır ve bu durumu davranışlarıyla da destekler. Özgüvenli bireyler kendileriyle barışık oldukları gibi çevreleriyle de iyi ilişkiler içerisindedir.
Kendine güvenen insanlar, diğer kişilerin yaptığı işleri eleştirerek onları küçültmeye çalışmazlar. Tam tersine farklı insanları çıkardıkları başarılı işlerden dolayı tebrik ederler. Kendine güvenen kişiler başkalarından yardım istemenin kendilerini zayıf veya akılsız göstermeyeceğini bilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri