Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
460 gr 1.621,74 TL/kg.
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
Kastamonu'nun kestane balı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliğinin 2018'de coğrafi işaret tescil belgesi almak için yaptığı başvuru sonucunda kestane balı tescil edildi.
İlgili 22 soru bulundu
“En iyi kestane balı nerede bulunur?” sorusuna ise Kastamonu, Rize, Şile ve Aydın illeri yanıt olur. Türkiye genelinde kestane ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerden kestane balı satın al seçeneklerini değerlendirmek mümkündür.
Hakiki Kestane Balı Nasıl Anlaşılır? Kestane balı, diğer ballara göre daha koyu bir renge ve daha yoğun bir kıvama sahiptir. Bu özelliğiyle diğer ballardan kolayca ayırt edilir. Kestane balının hafif acımsı ve buruk bir tadı, kendine has kokusu vardır.
Yurt dışından getirilen kestane balı vatandaşlarca test edildi. Uzmanlar balın gerçek olup olmadığının şu şekilde anlaşıldığını belirtiyor; "Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi.
Kestane balının rengi koyu kahverengi olup, yoğun kıvamlıdır. Yoğun kıvamlı ağır akışkanlı bir bal olmasından dolayı viskozite değeri yüksektir. pH değeri çiçek ballarına göre daha yüksektir. Diğer ballara göre daha geç kristalleşir.
B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.
İŞTE 2023 YENİ SEZON BAL FİYATLARI!
Geçen yıl kilosu 200 liradan satılan petek bal bu yıl 300 liradan, 250 liraya satılan süzme balın kilosu 350 lira olarak satılacak. Geçen yıl 300 lira olan karakovan balın kilo fiyatı ise 450 lira olarak belirlendi.
Kestane Balı Nasıl Kullanılır? Kahvaltılarda tatlandırıcı olarak kullanımı dikkat çekerken günde en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Aç karnına kestane balı yemek metabolizma hızını arttırmada destekleyici olur.
1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.
Kestane balı hangi marka iyi? Yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı kestane balı markası arıyorsanız, Koyde.com mükemmel bir seçimdir. Koyde, uzun yıllar boyunca birinci sınıf kestane balı üretmektedir ve bugün piyasadaki en popüler markalardan biri haline gelmek için zamana direnmiştir.
Süzme Kestane Balı 240 g.
oranı %85 - %91 değerlerinde gerçekleşebilmektedir. Tüm analizler sonunda kalitesi onaylanan ürün sizlere sunulmaktadır. Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz.
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
Balı soğuk bir ortama ya da buzdolabına koyduğunuzda eğer donmuşsa sevinebilirsiniz; çünkü hakiki balın en belirgin özelliklerinden birisi de soğukla temas ettiğinde krem ya da tereyağ kıvamına gelir ve donar.
Aktarlardan almak yerine direkt arıcılardan alınmalıdır. Ancak bulunduğunuz bölgeden kaynaklı olarak arıcı bulunmuyorsa, kapalı çarşılardan bildiğiniz ve güvendiğiniz markalardan bal satın alabilmeniz mümkündür.
Bu durum balın elde edildiği çiçekle alakalıdır ve balın kalitesini etkilemez. Örneğin Çam balları Çiçek ballarına göre daha geç kristalize olurken, Kestane balları ise çok zor kristalize olur.
Kestane kokusu ve tadını alacağınız bu bal, doğal bir antiseptiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kısırlık ve idrar kesesi enfeksiyonları için önerilir, grip ve diş ağrısında etkilidir. Şifa kaynağı olan kestane balı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle vurgulanır.
Diğer ballara göre kestane balı fiyatları biraz pahalıdır. Bunun nedeni kestane balı üretiminin kısa bir zamanda yapılmış olması ve üretiminin zahmetli olmasıdır.
Şekerli olduğu için kan şekerini yükseltir, balın her türlüsü direkt kana karışma özelliğine sahiptir. Günde en fazla 2 tatlı kaşığı kestane balı tüketilmesi uygun olacaktır. Kronik hastalığa sahip olanlar ve bir yaşından küçük bebeklerin kestane balını tüketmesi uygun değildir.
Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir. Aydın ilinden ihraç edilen kestaneler çok kaliteli olup; Bursa'da Kestane Şekeri adıyla bilinen bir tatlı çeşidi de imal edilir.
Üretilen ballar arasında en çok bilinen kestane balı Rize Bölgesi çevresinde yetiştirilmektedir.
Kestane Balının Genel Özellikleri
Halk arasında acı bal olarak tanımlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri