1518 tarihli bir Osmanlı tapu defterinde Samsun Sancağına bağlı bir köy olduğu zikredilmektedir. Bu listeden de anlaşılacağı gibi, tapu kaydından 12 sene sonra, 1530 tarihinde Kavak İlçe olmuştur.
Kavak söğütgillerden sulak yerlerde yetişen, bazı türlerinde 30 - 40 metreyi bulacak uzunlukta genellikle kerestesi için dikilen bir ağaçtır. Kavak ağacı Türk destanları içinde mübarek ve kutlu bir ağaç olarak görülür. Orta Asya'da Hocent şehri yakınında "Evliya Kavak" adı verilen bir kavak ağacı vardır.
Kavak, 2016 yılında Meksika'da kuruldu ve ikinci el araba sektöründe ezber bozan bir şirket olmayı başardı.
İlçenin doğal gölü olmasa da sulama amacıyla yapılan göletleri vardır. İlçenin kuzeyinde Divanbaşı Göleti, güneyinde Kozansıkı Göleti, batısında ise Güven Göleti bulunur. Deniz seviyesinden oldukça yüksek olan Kavak'ta iklim, deniz ikliminden kara iklimine geçiş şeklindedir.
Coğrafi Konumu: Samsun- Ankara kara yolu üzerinde kurulmuş, Samsun iline bağlı bir ilçedir. Samsun'a uzaklığı 51 km olan Kavak; doğusunda Asarcık, batısında Havza, kuzeyinde Samsun ve Bafra, güneyinde Ladik ilçeleriyle çevrilidir. Denizden yüksekliği 600 m olan ilçe engebeli bir arazi yapısına sahiptir.
İlgili 37 soru bulundu
Kavak yöresinin en meşhur yemeği kaz etiyle yapılan tirittir. Kazın eritilen yağına batırılmış yufkalarla içinde kaz eti bulunan bulgur pilavı birlikte yenir. Ayrıca çakallı menemeni, ketesi ve tandır kebabı da meşhurdur. İlçede sac üzerinde yapılan hamur işleri de yaygındır.
Ülkemizde Kavak isminde 14 adet köy vardır.
İlçe ormanlık bir yapıya sahiptir. İç Anadolu üzerinden ilçe sınırına girileceği anda orman ziyaretçileri kucaklar ve Karadeniz sahili boyunca ayrılmaz. Ormanlarında genellikle Akmeşe, Karameşe (pelit ağacı) gürgen, kayın, yabani fındık, yabani ıhlamur, yabani erik, yabani kiraz, yabani kavak ve ardıç bulunur.
İlkadım Belediyesi - KAVAK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SARICAOĞLU'NU MAKAMINDA AĞIRLADI.
Amasya ile Kavak arasındaki mesafe 83 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
Samsun Valimiz Sn. Orhan Tavlı ile Kavak Kaymakamımız Sn. Erdem Karanfil'i ziyaret ettik.
Kavaklar, Denizli'nin Baklan ilçesine bağlı bir mahalle.
Kavak, söğütgiller (Salicaceae) familyasından Populus cinsini oluşturan hemen bütün taksonları ağaç halinde bulunan, iki evcikli odunsu bitkiler.
Samsun'a bağlı 18 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 23 belde ve 942 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.
Piazza del Popolo, İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan bir meydandır. Modern İtalyanca'da tam anlamıyla "Halk Meydanı" anlamına gelir fakat tarihsel olarak Latince'de kavak anlamına gelen populus kelimesinden türetilmiştir.
Başkan Alim Karaca, Akbelen'de.
İl genelinde muhtelif Alevi köyleri olmakla beraber Kavak ve Ladik ilçelerinde daha kalabalık Alevi toplulukları vardır. Karadeniz bölgesindeki Alevî topluluklarının büyük bölümü Güvenç Abdal ocağına bağlıdır. Samsun'da ise hemen bütün Alevi ocaklarına bağlı gruplar görülmektedir.
Vezirköprü, Havza, Ladik, Kavak, Asarcık, Ayvacık ilçeleri birinci derece deprem bölgesinde bulunmaktadır.
Denizden yüksekliği 600 metre olan ve ormanlık bir yapıya sahip bulunan Kavak, İç Anadolu üzerinden ilçe sınırına girildiği anda ziyaretçilerini sık ağaçlarla kucaklar ve karadeniz sahili boyunca ayrılmaz.
Cemallü kabilesi taifesi olarak da Karkın boyuna mensuptur. Bektaşlu: Bu Türkmen cemaati, Rişvan aşiretine tabi bir şahinci cemaat olup, şahin yetiştirirlerdi. 16. yüzyıl tahrir defterlerinde görüldüğü üzere Kavak kazasında şahincilikle uğraşanlar, bu cemaat olabilir.
Genel olarak iyi yetişme yerlerinde normal aralık mesafe düzenleri ile kurulmuş ve normal bakım görmüş kavak ağaçlamaları ortalama 10-12 yılın sonunda kesim çağına gelirler (Resim 12). Kavak ağaçlaması sıklaştıkça kesim yaşı küçülür. Seyrekleştikçe uzar.
Araban'da 46 yerleşim . Çoğunlukla Bruki azınlık olarak Zivikan ve Şıkaki Kürtlerinden oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri