Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyordu.
Denizaltındaki beş kişinin tamamı, 18 Haziran'da Kuzey Atlantik Okyanusu'nda 3 bin 800 metre derinlikte bulunan ünlü geminin enkazını görmek için dalışa geçtikten yaklaşık 90 dakika sonra patlaması sonucu öldü. Gazze'de hastanelerde neler yaşanıyor?
OceanGate'den yapılan yazılı açıklamada, "CEO'muz Stockton Rush, Şehzade Davut ve oğlu Süleyman Davut, Hamish Harding ve Paul-Henri Nargeolet'in ne yazık ki öldüğüne inanıyoruz." ifadesine yer verildi.
Suleman ve babası Shahzada Dawood'un yanı sıra denizaltı aracındaki üç kişi daha yaşamını yitirdi: Titan'ın sahibi OceanGate'in 61 yaşındaki CEO'su Stockton Rush, 58 yaşındaki İngiliz işadamı Hamish Harding ve 77 yaşındaki eski Fransız donanması dalgıcı ve ünlü kaşif Paul-Henry Nargeolet.
İlgili 31 soru bulundu
Aracın bulunması için başlatılan geniş çaplı aramaların neticesinde 22 Haziran 2023 tarihinde enkazının bazı kalıntılarına ulaşıldı. ABD Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamaya göre, Titan'a ait beş 'büyük parça' bulunduğu ifade ediliyor.
Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik gemisinin enkazına 18 Haziran'da turistik gezi düzenleyen "OceanGate" isimli şirkete ait Titan denizaltısı patlayarak batmış ve 5 kişi yaşamını yitirmişti.
Titanic'in batığı 4 bin metre derinlikte bulunuyor. 1912'de batan geminin enkazı 1985'te keşfedilmişti. Titan'ın ani bir basınç sorunuyla, su altında “içe doğru patladığı” ifade ediliyor. 4 bin metre derine dalarken özel yapılan bu dalış denizaltıları da büyük bir basınç ile karşı karşıya kalıyor.
Kuzey Atlantik'te kaybolan Titan denizaltısındaki beş kişinin tamamının hayatını kaybettiği açıklandı. ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titan'dakilerin denizaltıdaki basınç kaybından kaynaklanan patlama sonucu hayatını kaybettiklerini duyurdu.
18 Haziran 2023 tarihinde, OceanGate tarafından işletilen bir denizaltı olan Titan, Kanada'ya ait Newfoundland topraklarından yaklaşık 400 deniz mili (≌ 740 kilometre) açıklarında Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki uluslararası sularda kayboldu.
ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titan denizaltısının enkazında insanlara ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunduğunu açıkladı. Sahil Güvenlik yetkilileri, enkazda denizaltının iniş takımının ve kuyruk kısmının da bulunduğunu söyledi. Amerikalı tıp uzmanları kalıntıların resmi analizini yapacak.
Denizaltının enkazı, Kanada'nın St John's kentinde, enkazı bulan aracın suya indirildiği Horizon Arctic gemisinden indirildi. Enkazın büyük bölümü muşambalar altına gizlenmiş durumdaydı. ABD Sahil Güvenliği, enkaz arasında denizaltının iniş takımının ve arka kapağının da bulunduğunu açıkladı.
ve denizaltı sayıları
Zira Pentagon'un sahip olduğu nükleer denizaltı sayısı 72. Bu rakam, 32 nükleer denizaltıyla bu alanda ikinci sırada bulunan Rusya'nın 2 katından daha fazla. Çin'in 12, İngiltere önderliğindeki Birleşik Krallık'ın 11, Fransa'nın 8 ve Hindistan'ın ise 2 nükleer denizaltısı bulunuyor.
Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik gemisinin enkazına 18 Haziran'da turistik gezi düzenleyen OceanGate isimli şirkete ait Titan denizaltısı patlayarak batmış ve 5 kişi yaşamını yitirmişti.
Dış Haberler Servisi. 1912'de batan yolcu gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate firmasına ait denizaltı, içindeki turistler ve kaşiflerle birlikte kayboldu. Denizaltındaki oksijenin giderek azaldığı düşünülüyor. ABD'li ve Kanadalı arama-kurtarma ekipleri zamana karşı yarışıyor.
Titan'da, uluslararası bilimsel keşifler düzenleyen Explorers Club üyesi Paul-Henry Nargeolet ve Hamish Harding de bulunuyor. Denizaltıda ayrıca iş insanı Şehzade Davud ve oğlu Süleyman da vardı. Denizaltıyı işleten OceanGate şirketinin sahibi ve CEO'su Stockton Rush da araçtaydı.
Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde 3 bin 800 metre derinlikte bulunan Titanik'in enkazını görmek için yapılan dalışın yaklaşık 90. dakikasında denizaltıda bir iç patlama yaşandığı tahmin ediliyor. Bu patlama sonrası araçtaki beş kişinin tamamının hayatını kaybettiği sanılıyor.
Titan'da yaşam olup olmadığı sorusu; halen bilimsel değerlendirme ve araştırma konusu olarak ucu açık bir sorudur. Titan, Dünya'dan çok daha soğuktur ve yüzeyi sıvı sudan yoksundur, bu da bazı bilim insanlarının Titan`da yaşamı olası görmemesine neden olan etkenlerdendir.
33 KEZ TİTANİK'E DALIŞ YAPTI
Titanik enkazına 33 kez dalış yapan yönetmen, iletişimin kopması ve denizaltının nerede olduğunun tespit edilememesinin ardından "katastrofik" bir hadisenin yaşandığını anladığını söyledi. Cameron "İlk aklıma gelen patlamaydı" dedi.
Gemide sadece 1178 kişiye yetecek kadar filika bulunuyordu. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtarmıştı. Çok sayıda romana ve filme konu Titanik'in enkazı, 1985'te Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığında deniz bilimci Robert Ballard tarafından bulunmuştu.
Kendisinden önce 1610'da Galileo Galilei, Galilei uyduları olarak bilinen Jüpiter'in en büyük dört uydusunu keşfetmiş ve teleskoplar için geliştirmeler yapmıştı. Huygens, Galileo'den esinlenerek kardeşi Constantijn Huygens Jr. ile beraber kendi teleskoplarını geliştirdi ve bu teleskoplardan biriyle Titan'ı keşfettiler.
Türk denizaltılarının deniz altında kalma süresi 5 günden 90 gün gibi rekor bir süreye çıkarılıyor.
ABD'li yetkililer, Titanik enkazına 488 metre mesafede Titan'ı bulduklarını ve içindeki beş kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.
İngiliz basını, denizaltında kaybolan isimleri açıkladı. Kaybolan isimler mürettebattan bir kişi ve 4 yolcudan oluşuyor: İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, Fransız denizaltı pilotu Paul-Henry Nargeolet ve Pakistan'ın en zengin insanı Shahzada Dawood ve oğlu.
Denizaltı tasarımını uygulamaya dönüştürerek ilk denizaltıyı üreten kişi 1600'lü yılların başında İngiltere Kralı I. James'in sarayında çalışan Hollandalı mucit Cornelius Drebbel oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri