Güncel kaymakam maaşı 47.850 TL ile 60.000 TL arasındadır diyebiliriz.
İl Merkez Stajı 2 ay Kaymakam Refikliği Stajı 3 ay Mülkiye Müfettişi Refakatinde Staj 2 ay Page 2 Bakanlık Merkez Stajı (Dil Kursu) 4 ay Yurtdışı Stajı 12 ay Kaymakam Vekilliği Stajı 9 ay Kaymakamlık Kursu 4 ay (2) Bakanlık, hizmet gereklerini göz önünde bulundurarak, mevcut adayların ve kaymakamsız ilçelerin sayısı, ...
Buna göre kaymakamlık maaşı hakkında şu bilgiler verilebilir; Göreve yeni başlayan lisans mezunu bir kaymakam ortalama 47.850 TL maaş alır. Bu rakam çeşitli faktörlere göre artış göstererek 60.000 TL'yi bulabiliyor. Güncel kaymakam maaşı 47.850 TL ile 60.000 TL arasındadır diyebiliriz.
Son haftada yurtdışı stajınız ile ilgili olarak bir uyum programı düzenlenir. Bu noktada herhangi bir rapor ya da sınav durumu yönetmelikte yer almamaktadır. Yüksek lisans veya bilginizi arttırmak amacıyla 12 ay süreyle yurtdışında bulunursunuz. Bu süre zarfında, dil eğitiminizi tamamlarsınız.
Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeninin intihabı ve Bakanın tasvibi üzerine müşterek karar ve Cumhurbaşkanının tasdikiyle tayin olunur.
İlgili 34 soru bulundu
35 yaş üst sınırı olan kaymakamlık genç yaşlarda alınabilen bir unvandır. Bu duruma bir örnek olarak ülkemizdeki en genç kaymakam 2023 itibarı ile Çorum'un Boğazkale ilçesinde görev yapmaktadır. Türkiye'nin en genç kaymakamı olduğu belirlenen kişi 28 yaşındadır ve şu an etkin olarak görevini sürdürmektedir.
Lisans mezunu olunması ile beraber gerekli mülakatlar üzerinden Kaymakam olma imkanı elde edilir. Ancak bu konuda 35 olarak yaş kriteri bulunur. Yani Kaymakam olabilmek için 35 yaşını geçmemiş olmak gerekir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun yıllık izin başlıklı 102 nci maddesinde;Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.
Gazetememur.com olarak yaptığımız incelemeye göre, alınacak kaymakam adayı sayısı 100'den 200'e çıkarılmıştır. Sınav tarihi 18 Eylül'den 16 Ekime alınmıştır. Başvuru yapmamış olanlar 1 ila 8 Eylül tarihleri arasında ikinci kez başvuru yapabilecektir.
Torpil diye bir şey yoktur.
Vali olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Vali maaşı 2023 verilerine göre ortalama 54.500 TL civarındadır.
Kaymakamlıklar her sabah mesaiye sabah saat 08:30'da başlar ve öğle tatili molası olan 12.30'a kadar devam eder. Öğle tatilinin ardından saat 13.30'dan akşam kapanış saati olan 17.00'a kadar mesaiye devam eder. Kaymakamlıklar hafta sonu yani Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.
Kaymakam olmak için gereken şartlar
Kaymakamlık sınavlarına girmek içn 35 yaşından küçük olman gerekiyor. Kaymakamlık sınavından 70 ve üzeri puan aldıktan 4 farklı mülakat sınavına girmen gerekiyor. Mülakatın ardından da 3 yıllık staj ve kurs dönemine geçiliyor.
Kaymakamların Özlük hakları son 5 yılda oldukça iyileştirilmiştir. Mesleklerinde kendilerini yetiştirdikleri takdirde İçişleri Bakanlığı bünyesinde üst kademe yöneticiliklere, valiliğe terfi edebilecekleri gibi diğer kamu kurum ve kuruluşlarında genel müdürlük, müsteşarlık gibi üst kademe görevlere de atanabilirler.
Kaymakam adayları (stajyer) genel olarak göreve yeni başlayanların yarısı kadar maaş almaktadır.
İçişleri Bakanlığı 110 Kaymakam adayı alacak. Sınav başvuruları 26 Mayıs-2 Haziran 2021 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılabilecek. Kaymakam adaylığı sınav ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.
35 yaş şartından dolayı 2023 yılında Kaymakamlık Sınavına 1 Ocak 1988 ve sonrasında doğanlar başvurabilecektir.
3 sayılı Üst Kademe Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesinin (6) fıkrası gereğince kaymakam adaylığı yazılı sınavlarına müracaatlarda “kamuda 5 yıllık hizmeti bulunmak” şartı aranmamaktadır.
kaymakam adayı - ekşi sözlük.
Yeni Kaymakam maaşı kaç para oldu?" sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Ocak zammı ile birlikte en düşük 1. Sınıf (4/1) kaymakam maaşı 22 bin 036 TL'ye yükselmişti. 2023 yılı yarısından itibaren geçerli olan asgari ücret 11 bin 402 TLolarak açıklanmıştı.
O cahil beynine şunu şöyle kaydet : "İldeki adli ve askeri birimler hariç bütün birimler valiliğe bağlıdır." Yani valinin emri alay komutanına ya da savcıya sökmez. İl protokolünde vali, savcıdan yukarıda ama savcının amiri değil ve savcıya emir de veremez. Aynı şekilde askerlere de emir veremez.
- Kaymakamlık sınavına girebilmek için 35 yaşın altında olmak gerekir.
9 Kasım 2019 Kaymakamlık Sınavı taban puanı 76,25. 1 Eylül 2018 Kaymakamlık Sınavı Taban puanı 70 ( Sınav Birincisi Tavan Neti.: 87.5, Sınavı Soru Sayısı: 100,)
KAYMAKAMLIK SINAVINA KİMLER GİREBİLİR? Kaymakamlık Sınavına; Üniversitelerin, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar girebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri