Kaynak veya pınar, Mağaralarda veya yeraltı dehlizlerinde toplanan suların hidrostatik basınç altında ve bazen sanki büyük bir akarsu oluşturmak istercesine yüzeye çıktıkları bu kaynaklara da su çıkan adı verilir. Yeraltı sularının yüzeye çıktığı alanlara kaynak denir.
Kaynak (imalat); metal veya plastik mühendislik malzemelerinin kalıcı olarak birleştirilmesi için uygulanan imalat yöntemi. Kaynak (coğrafya); Coğrafya'da suyun yeryüzüne çıktığı yer (su kaynağı). Kaynak (ekonomi); Bir mal ve hizmet üretmek amacıyla ürünün yapısında doğrudan ya da dolaylı katılan üretim faktörleri.
Isı ve basıncın ayrı ayrı ya da birlikte kullanılması yoluyla parçaların birleştirilmesi işlemine kaynak denir. İşlem sırasında erime sıcaklığı, birleştirilmek istenilen parçaların erime sıcaklığı ile aynı ya da benzer olan parçalardan yararlanılarak birleştirme yapılmaktadır.
Kaynak, iki veya daha fazla parçanın ısı veya basınç veya her ikisi yoluyla birleştirildiği bir işlemdir. Genellikle metallerde ve termoplastiklerde kullanılır, ancak ahşapta da kullanılabilir. Kaynak işleminde bazı malzemeler özel işlemlerin ve tekniklerin kullanılmasını gerektirir.
Kaynak Ne Demek Sözlük Anlamları
Bir suyun çıktığı yer, kaynarca, pınar, memba, göz: "Sonra yavaşça kaynağa doğru eğildi." - Yakup Kadri Karaosmanoğlu. 2. Bir şeyin çıktığı yer, menşe: İnanılır kaynaklardan alınan haberlere göre...
İlgili 25 soru bulundu
Kaynak, tarihî bilgi veren malzemedir. İnsanın söylediği veya yazdığı, ya-hud îmâl ettiği herşey onun hakkında bilgi verebilir. Ancak, her bilgi veren malze-me kaynak olma özelliğine de sahib değildir.
Kaynak, çok çeşitli enerji kaynakları kullanılarak yapılabilir. Bunlar arasındaki en bilinen enerji kaynakları; gaz alevi (kimyasal), elektrik arkı (elektrik), lazer, sürtünme, elektron demeti, ultrason ve teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan fakat halen yaygınlaşmayan diğer enerji kaynakları.
Kaynak: Birbiri ile aynı veya benzer alaşımlı parçaları, malzemeleri veya erime sıcaklıkları birbirine yakın metalleri birleştirmede kullanılan bir yöntemdir. Parçalar ya eritilerek ya da basınç altında bırakılarak işlem yapılır. Kaynak sadece metal üzerinde değil aynı zamanda Termoplastiklerde de uygulanmaktadır.
Kaynak (Verici/Gönderen/Anlatan): İletişimi başlatan ve iletiyi kodlayandır. Kaynak, iletisini kendisi oluşturup aktarabileceği gibi başka kaynaktan da aktarabilir. İnsan, hayvan ya da bir aygıt “kaynak” olabilir. İleti (Mesaj): Kaynağın alıcıya gönderdiği kodlanmış bilgidir.
İnsan sesleri, kuş sesleri, araba sesleri, rüzgârın sesi, müzik aletlerinin sesleri gibi. Duyduğumuz bu seslerin oluşabilmesi için bir kaynağa ihtiyaç vardır. Seslerin oluştuğu bu yerlere sesin kaynağı denilmektedir.
Kaynak, iki veya daha fazla malzemenin birbiri ile ısı ve/veya basınç kullanarak kaynaştırıldığı (birleştirildiği) bir imalat yöntemidir, genellikle metal veya plastik malzemeler üzerinde kullanılır.
Çevredeki seslerin ilk oluştukları yerlere ses kaynakları denmektedir. Buna bağlı olarak da her sesin bir kaynağı olduğu söylenebilir.
Kaynakçaya, araştırma, analiz veya diğer nesir örneklerinde kullanılan bilgi, fikir veya argümanların kaynağını belirtmek için kaynakça, referans veya kaynakça denir. Özellikle akademik araştırmalarda birçok çalışma makalelere kaynak olarak gösterilebilir, alıntı yapılabilir veya alıntı yapılabilir.
Kaynak gösterme yoluyla bilginin gerçek sahibinin hakkı teslim edildiği gibi, araştırmacının kendi katkısının ne olduğu da açıkça gösterilmiş olur. Kaynak belirtme, araştırmacının görüşlerinin doğruluğunu destekleyen başka kaynaklar olduğunu ve/veya karşıt görüşleri de göz önüne aldığını gösterir.
Kaynak işi özellikle metal eşya,araç,gereç üreten işyerlerinde sıklıkla yapılır. Bu tür işyerlerinde metal girdi malzemelerin kesilmesi, girdi malzeme ve ara ürünlerin birbirlerine eklenmesi işlemlerinde, geneli kaynak olarak adlandırılan bir takım yöntemler kul- lanılır.
Isının etkisi ile birlikte eritilen benzer yapıdaki bir veya daha fazla metalin birbirine kalıcı bir şekilde birleştirilmesi işlemine kaynak denir. Bu işlemi yapan makinelerde kaynak makinesi olarak adlandırılır.
Köşe birleştirmelerin dışında kalan birleştirmelerde özellikle kalın parçalarda kaynak esnasında ergimiş elektrotun dolduracağı “kaynak ağzı“ denilen boşluk açılır. Bu boşluk boyunca veya köşe boyunca yapılan kaynağa dikiş denir.
Yeraltı sularının yüzeye çıktığı alanlara kaynak denir. Göze, bulak, pınar, eşme, menba kelimeleri kaynak yerine farklı bölgelerde kullanılmaktadır. Kaynak topoğrafya yüzeyinin yeraltı su yatağını kestiği nokta veya çizgi boyunca oluşur. Kaynaklar yeryüzüne farklı güçlerde çıkarlar.
Örneğin içilebilir su, hayatın ana maddesi olmakla kalmayıp; insanların can damarlarından biri olan elektrik enerjisi üretiminde ilk sırada gelmektedir. Petrol, kömür, doğal gaz, ormanlar vb. Tarım toprakları, su ve mineraller, madenler vb. Sular, tarım toprakları, çağlayan, peri bacası vb.
malzemeleri veya erime sıcaklıkları birbirine yakın metalleri birleştirmede kullanılan bir yöntemdir. Parçalar ya eritilerek ya da basınç altında bırakılarak işlem yapılır. Kaynak sadece metal üzerinde değil aynı zamanda Termoplastiklerde de uygulanmaktadır.
Öğretmen deyince sevgi, saygı, sabır, hoşgörü ve fedakarlık gibi olumlu hasletler akla gelir. Öğretmenlerimiz gücünü sevgiden alır. Onlar sever,sevdirir, güler, güldürür.
Bulut denilen gökyüzü olayı, serbest bir hava kütlesinde toplanmış gözle görülebilir su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapıdır. Yani bulut dendiği zaman yağış ama en çok da yağmur akla gelir.
Açgözlü deyimi, mal ve her türlü şey için doymak bilmeyen ve elindekilerle yetinmeyen kişileri ifade etmek için kullanılmaktadır. Açgözlü deyiminin, elindekilerle hiçbir zaman yetinmeyen ve her zaman daha fazlasını isteyen kişilere yönelik olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri