İşaretli triger kayışları Bir takım triger kayışları montaj yardımı olarak kayış sırtında ateşleme zamanı işa retlerine sahiptir. Baskılı oklar, kayışın ça lışma yönünü belirler. Kayış üzerindeki işaret çizgileri, montaj sırasında kayış kas nakları üzerindeki işaretlerle örtüşmelidir.
Boylar; Uluslararası kullanımda; Boy olarak Kord ipinin kayışın bw etken genişlik diye anılan bölgesinde düzlem boyu alınmıştır. Lw rumuzu ile adlandırılmıştır. Türkiye de ise V-Kayışının Dıştan Dışa den dış boy (dış daire boyu) alınır, La rumuzu ile belirtilirler.
büyük olduğu için, büyük çaplı düz kasnaklarda da kullanılmaya elverişlidirler. Standartlarda ve kayış hesaplarında her ne kadar etken uzunluklar Lw/Lp esas alınırsa da, piyasa şartlarında kayış üst genişliği ve içten ölçülen uzunlukları (Li) ile anılır ve ölçülürler.
Bunlar: Zaman Kayışları, V Kayışları, Varyatör Kayışları, Şeritli Kayışlar vs. dir. Kayışların kauçuk kayış, poliüretan kayış olmak üzere malzeme yönünden çeşitleri vardır.
Poşetinin üzerindeki etiket birşey ifade etmiyor. Önemli olan parçanın üzerinde yazan tarihtir. Üzerinde sarı veya beyaz renkte lazer yazıcı ile yazılmış tarih veya izlenebilirlik numarası olması gerekir. Kauçuk malzemenin ne zaman üretildiği çok önemlidir.
İlgili 44 soru bulundu
Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.
Triger Kayışı Kaç Km'de Değişir? Triger kayışının değişimi sadece kullanım süresi dolunca yapılmamaktadır. Eğer 3 yıl içerisinde 90.000 kilometre yol alındıysa, triger kayışı gözden geçirilir ve genellikle değiştirilir. Özetle, 90.000 kilometre ya da 3 yıl sonunda triger kayışı değişimi gerçekleştirilmelidir.
Vantilatör kayışı koparsa ne olur sorusu pek çok araba kullanıcısının aklını kurcalıyor. Özellikle yeni otomobil sürücüleri bu konu hakkında detayları merak ediyor. Otomobil motorlarında V kayışı ve triger kayışı olmak üzere 2 kayış bulunur.
Otomobillerde ortak olan üç tür kayış vardır: fan kayışı, çok kamalı kemer ve zamanlama kayışı. Otomobil kayışının kurulum pozisyonu: otomobil uygulamasında, esas olarak otomobil motoru krank milinin kam, su pompası, jeneratör, klima kompresörü, hidrolik direksiyon pompası vb.
Motor Arızası: Triger kayışı koparsa, valfler açık ya da kapalı durumda kalır. Bu ise beraberinde motor arızasını getirir. Motor çalışamaz ya da düzensiz olarak çalışır. Parçalarda Hasar Meydana Gelir: Triger kayışının kopması, diğer motor bileşenlerinin zarar görmesine yol açar.
V kayışı, bir diğer adıyla alternatör kayışı, krank milinden aldığı gücü klima motoru, şarj dinamosu ve motor soğutma sistemindeki su pompasına aktarmaya yarayan bir parçadır. Triger kayışı ile aynı maddeden yani kauçuktan imal edilir.
V Kayışının Bittiği Nasıl Anlaşılır? Aracın aküsü uyarı verir veya ekü biter. Motor soğukken dahi motordan ses gelebilir. Direksiyon sertleşir.
Yıpranmış bir V kayışı çoğu zaman kopmadan önce, çıkardığı kulak tırmalayıcı sesle uyarır. Ancak bu ses olmadan da V kayışının koptuğu olur. V kayışı koparsa kayışa bağlı olan şarj dinamosu ve klima kompresörü gibi parçalar arızalanabilir. Hidrolik direksiyon sistemi devre dışı kalır.
V-kayışlar, açılı V kasnaklara uyacak şekilde tasarlanmış konik kenarlara sahip çeşitli tahrik kayışlarıdır. Açılı bir en kesite sahip benzersiz şekilleri, yivli kasnaklara veya kasnaklara sıkıca girmelerine ve gerdirme arttıkça gücü iletmelerine olanak tanır.
HTD Profil Zaman Kayışları
Yuvarlak dişli profile sahip ve kauçuk kevlar kord veya poliüretan çelik kord donatılı, sonsuz/açık uçlu zaman kayışlarıdır. HTD profil; yüksek performans, yüksek güç aktarımı ve dişlerin birbiriyle düzgün birleşimi sayesinde kusursuz yük dağılımının gerçekleşmesini sağlar.
DERİ KÖSELE KAYIŞ
Çift taraflı güç iletimi (Transmisyon) istenilen durumlarda kullanılan,alt ve üst yüzeyi yüksek tutuculuk özelliğine sahip bir düz kayıştır. Krom Deri Kayış olarak da adlandırılır.
V kayışı, motorlu araçlarda krank milinden aldığı gücün, vantilatör, şarj dinamosu ve su pompasına ulaştırılmasını sağlayan lastik aksamdır. Alternatör kayışı olarak da adlandırılan bu aksam, araçların klima ve ısıtma sistemlerinin çalışmasında büyük önem arz eder.
V-kayışlarının ilk kullanılan ölçüleridir. Sırt genişliğinin yaklaşık ölçüm ile adlandırılır.Buna göre sırtı yaklaşık 22 mm gelen yükseliği 14 mm gelen kayış C/22 profil kayıştır. Boy ölçüleri içten içe (iç daire boyu) alınır rumuzuyla adlandırılır.
Çalışma sıcaklık aralığı; -20 derece ile 70 derece dir. Yağ mukavemetleri vardır.
V kayışı krank mili kasnağından aldığı kuvveti diğer dönerek çalışan parçalar iletir. Bu parçalar sırası ile şarj dinamosu klima kompresörü ve direksiyon pompasıdır. Bazı V kayışının çalıştığı parça sıralamsı değişebilir. Mesala : Direksiyon kayışı ayrı, klima kayışı ayrı, V kayışı ayrı olarakta çalışabilir.
Alternatör kayışı olarak da bilinen V kayışı, motor kasnağından aldığı gücü hidrolik direksiyon pompası, klima kompresörü, fan ve alternatör gibi bileşenlere aktaran parçaya deniyor.
Kanallı kayışlar yüksek kayış hızlarının küçük kasnak ve serbest kasnak çaplarının olduğu ağır tahrik şartlarında elverişli ekonomik çözümler sağlar. CONTITECH ve OPTIBELT kanallı kayışları, boyuna V şeklinde çizgilerle tasarlanmış sonsuz kauçuk kayışlardır.
Bu durum motorun durmasına neden olur. Otoban gibi hız limitinin yüksek olduğu alanlarda triger kayışının kopması, güvenlik açısından oldukça tehlikelidir. Triger kayışı koptuğunda motor gürültülü bir şekilde ses çıkarmaya başlar. Bunun yanı sıra araç kaputunun altından siyah bir duman gelebilir.
Triger Kayışı Değişimi 3.950 TL'den Başlayan Fiyatlarla Yerinde Değişim.
Kırık bir V kayışının motora başka zararlar vermesi de mümkündür. Bunun nedeni, kayış koptuğunda etrafta uçabilmesi ve potansiyel olarak kablo veya radyatör gibi motorun diğer parçalarına çarpabilmesidir. Bu, bu bileşenlerde ek aşınma ve yıpranmaya neden olarak gelecekte daha maliyetli onarımlara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri