Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kayıtsız telefon kaç ay kullanılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kayıtsız telefon kaç ay kullanılır?

AK Parti Seçim Beyannamesi'nde, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kayıtsız kullanım sürelerinin 120 günden 180 güne çıkarılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt dışında yaşayan yurttaşlara yönelik paylaştığı tweetinde aynı vaadi tekrarladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teyit.org

Kayıtsız telefon kaç ay kullanılabilir?

Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Kayıtsız telefon kullanım süresi her yıl yenilenir mi?

Bu süre dolduktan sonra kullanıcıların IMEI kayıt işlemi yaptırması gerekir. Aksi durumlarda telefon, kullanım hakkını tamamlamış sayılır ve iletişim için kullanılamaz. Her yıl IMEI kaydı olmadan tanımlanan süre yenilenir ve kullanıcı bir sonraki yıl için yeniden dört aylık bir kullanım hakkı elde eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Kayıtsız iphone ne kadar kullanılır?

Yurtdışından alınan iphone kayıtsız kullanım sırasında 120 gün kullanım sonrası şebeke kapanır ancak e-sim barındıran iphonelarda bayiye giderek e-sime geçiş yapıp +120 gün daha kullanabiliyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Kayıtsız telefon kullanım süresi nasıl öğrenilir?

Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

iPhone Kayıtsız Nasıl Kullanılır? 120+120 Gün Kayıtsız Kullanma | 16 Ay Kullanma Nedir?

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

IMEI kaydının kaç gün kaldığını öğrenme?

120 günün sonunda kayıt işlemi tamamlanmayan cihazlar iletişime kapatılmaktadır. Cihazınız için kayıt hakkınız olup olmadığını https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkinden sorgulayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.turkcell.com.tr

IMEI kayıtsız kaç ay?

IMEI İşlemleri

Yurt dışından yanımda getirdiğim cihaz için ne kadar sürede IMEI kaydı yaptırmalıyım? Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Esimle kaç ay kullanılır?

4 ay normal sim 4 ay e sim kullanabilirsin. Ondan sonra tablete döner arama felan yapamazsın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Iphone 14 Pro Max yurt dışı kaç ay kullanılır?

Tüm sorularınızın net cevaplandığı video sonrasında yurtdışı telefon almak konusunda aklınızda soru işareti kalmayacak. sim1 4 ay sim2 4 ay kullanım sayesinde 12 ayın 8 ayı kayıtsız kullanım ile kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Çift SIM kartlı iPhone kaç ay kullanılır?

Değişiklik (Nisan, 2021): Bahsedilen 120 günlük süre bir yıl için bahsedilen limitmiş ve bu limit her yıl değişiminde sıfırlanıyormuş. Çift SIM'li telefonlarda her SIM yuvasının ayrı IMEI numarası olduğu için 365 günün 240 günü kullanmak mümkün oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com

IMEI süresi kaç yıl?

Bugün ise resmi gazete ile duyurulan yeni karara göre yurt dışından akıllı telefon getirme süresi 3 yıla çıkarıldı. Kısacası yurt dışından getirilen akıllı telefonların IMEI kaydı yapıldığında pasaportunuzda 2 değil 3 yıl boyunca bu kayıt işlemi kalacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webrazzi.com

Iphone kaçak kayıt nasıl yapılır?

IMEI KAYDI NASIL YAPILIR? Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor. Kayıt işlemi için öncelikle E-devlet üzerinden kayıt hakkı sorgulanır ve daha sonra harç ücreti yatırılıp kayıt işlemleri tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Yurtdışından gelen telefon kaydı yapılmazsa ne olur?

IMEI Kaydı Yaptırdıktan Sonra Telefon Kapanır mı? Yurt dışından getirilen ve yasal düzenlemelerle belirlenen süre içerisinde IMEI kaydı yapılan telefon, kayıt sonrası kapanmaz. Ancak belirlenmiş olan 120 gün içerisinde IMEI kaydı yapılmazsa telefon kullanıma kapanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Yurt dışından gelen iphone nasıl açılır?

Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

2023 telefon kayıt ücreti ne kadar olacak?

YURT DIŞI TELEFON KAYIT ÜCRETİ ŞUAN NE KADAR? 2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltilmişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Kaçak IMEI ne kadar?

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bilgilere göre yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izin harcı 20 bin TL oldu. Kısacası 2023 yılına 6 bin TL olarak başlayan IMEI kayıt ücreti, yılı tamamlayamadan 20 bin TL'ye çıkmış oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webrazzi.com

iPhone açtırma parası ne kadar?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; IMEI kayıt ücreti olarak bilinen 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' 20 bin TL'ye yükseltildi. Buna göre, IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 20 bin TL oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Yurt dışından gelen iPhone pasaportsuz nasıl açılır?

Pasaportsuz IMEI kaydı nasıl yapılır 🛂

kimlik kartıyla giriş - çıkış yapılabilen bir yerden telefonu aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yok. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

iPhone IMEI atma ne kadar?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

eSIM hakkı kaç kere?

Operatörünüzün izin verdiği abonelik sayısı kadar e-SIM aboneliği gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kaç aboneliğiniz olursa olsun, bir cihaz üzerinde yalnızca tek bir e-SIM'i aktif olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı cihaz üzerinde hem fiziksel SIM kartınızı hem de e-SIM profilinizi kullanabilmeniz mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

eSIM süresi bitince ne olur?

eSIM verisi yalnızca geçerlilik süresi içinde kullanılabilir yani kalan, kullanılmamış veri geçerlilik süresinden sonra kullanılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: airalo.com

Yurtdışı iPhone 8 ay kullanılır mı?

Yurtdışı telefonları telefon kayıt ücreti vermeden 8 ay kullanabilirsiniz!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Yurt dışı iphone e sim kaç ay kullanılır?

Yurtdışından alınan iphone kayıtsız kullanım sırasında 120 gün kullanım sonrası şebeke kapanır ancak e-sim barındıran iphonelarda bayiye giderek e-sime geçiş yapıp +120 gün daha kullanabiliyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Yurt dışı telefon kaç yıl satılamaz?

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce, 30 Mayıs 2019 tarihinde getirilen düzenleme kapsamında süre iki yıldan üç yıla çıkarılmış ve yurt dışından getirilen telefonlar için "yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma şartı” da eklendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kayıtsız telefonlar ne olacak?

BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com
Önceki makale
Abidin ve Suna gerçekte sevgili mi?
Sonraki makale
Hz. Ali Allah nerededir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT