- Düz kıbrıs takımı, 10 iğnelidir. Kıbrıs süngeri üzerine, 10 adet 5 numara iğne sarılıdır. İğneler bir beden üzerine düz şekilde bağlanmıştır. Kıbrıs oltası, genellikle kefal balığı yakalamak için yapılan bir olta türüdür.
LEVREK ÇAPARİSİ
Beden sarı veya yeşil renkte misinadan olup 0.60 numaradır. Köstek uzunlukları 35cm olup iğneye bağlanan uçlarına sarma düğüm (çift düğüm) yapılır. İğneler 8 numaradır.
Su da ekmeğin şişmesi zaten iğneleri kamufle edecektir.Sardalye kullanarak kefal avı yapacağımızda bu kez şamandıra arkasına 25-30 gr.lık bir gezer kurşun takmak gerekir.
Kamış ile kullanımı oldukça zor olan tek iğneli kefal takımında monofilament 0,20-0,25 lik misina tercihimiz olmalıdır,iğne olarak kısa pala çapraz, yapı olarak ince 220 N serisi 14-15 numara iğneler kefal avımızda oldukça güzel performans sağlar.
Aktif Üye. Mustad 496 nolu iğne ideal.
İlgili 18 soru bulundu
2 İğneli kıyı Çupra Takımı Hepimiz kıyı avlarımızda kolayca olta atabileceğimiz,balık beklerken altımıza cekeceğimiz iskemlemiz ... Bir kere üc iğneli dibine kurşun bağlanmış klasik takımı aklınızdan cıkarınız. ... İğneleriniz Mustad 505 All Round 2/0 yada 1/0 olmalıdır.
Bir pakette 100 adet Youvella Kore İğne bulunmaktadır. İğnede Çift tırnak bulunmaktadır. Genel olarak eşkina, mırmır ,çipura gibi balıklarda ve denızde canlı yem avlarındaki tüm balıklarda kullanılır.
kefal yakalamak için kullanılan bir olta türü. kıbrısla dogrudan bir ilgisi yoktur. oltanın ucunda bir kursun ve yukarı dogru da 10-15 tane igne bulunur.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Cevap: merhaba, 8 ve 9 numara istavrit için uygundur. numara düştükçe iğne büyür, daha büyük balık için kullanılır. 12 numara en küçüktür gümüş için kullanılır.
Kıyıdan kaç gram kurşun atılır? Hedeflenen balık türüne göre kıyıdan atılan kurşunun ağırlığı değişmektedir. Ancak ortalama olarak kurşunların ağırlığı 10 ila 50 gram arasındadır.
Toprak solucanı, hamur yemler, mürekkep balığı, balık ciğeri, deniz kabukları, sardalye, mamun, teke, akyem, madya ve kurt ise kullanılan diğer yem çeşitleridir.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Beden misinası olarak 0,30-0,35 ölçülerinde monofilament misina kullanmamız yeterli olur iken,köstek olarak 0,15-0,20 florokarbon misina kullanmamızda fayda vardır.İğne seçimi için 1522 veya 1521 uzun pala çapraz 7-8-9 numaralar ideal ölçülerdir.
Sağlam, paslanmayan, ucu çok sivri ve düzgün yapılı olta iğneleri seçilmelidir. Doğru balık iğnesi seçiminde önemli olan bir diğer husus ise mümkün olduğunca küçük boyutlu kancaların seçilmesidir. Küçük iğneler yemin oltada daha doğal görünmesini sağlar.
İnce seri iğneler 1 numaradan başlar 16 (bazı serilerde 22 hatta 32) ya kadar gider ve NUMARA. BÜYÜDÜKÇE İĞNE KÜÇÜLÜR, 16 en küçüktür.
Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
İkinci olarak tavsiye ettiğim silikon yemler Savagear Sandeel 12.5cm 23 gr silikon yemlerdir. Gece Avları için Savagear 'ın glow(19) ve Lemon Back (32) renklerini tavsiye ederim. Berrak sular içinse Silver ve Baby Mack renkleri tavsiyemdir.
Nisan ayında en fazla avlanan balıklar kalkan, levrek, mercandır. Mayıs: Gümüş, izmarit, mercan, mersin, mezgit, levrek, kaya balığı en lezzetli balıklardır. Mayıs ayı deniz canlıları ve balıklar açısından çok zengin çeşitlilik gösteren bir aydır.
Kıyıdan yemli deniz balığı avı : Karagöz, Çupra, İzmarit vb. balıkları avlayacaksanız 30-80gr civarında atarı olan ucu balık vurduğunda hissedebileceğiniz oranda hassas olan boyu 270-330m arasında olan teleskopik kamışları ve 2 parçalı kamışları tercih etmelisiniz.
KKTC'de avlanan deniz ürünlerinin miktarı sadece 450 tondur. Bölgede yaklaşık 30 tür ticari olarak avlanmaktadır: tekir, barbun, kupes, mercan, izmarit, mezgit, uskumru, orfoz, çipura, levrek, kılıç balığı, orkinos, sinarit, vb. başlıca türlerdir.
Özellikle açık denizlerde, kıyısal bölgelerde ve kıyıya yakın sığ sularda yaşayan bu balık türleri, minnow (mankurt), pilker veya sert plastik yemlere ek olarak, maket ve jig yemleri ile de yakalanabilir. Tercih ettiğiniz bu yemlerle istavrit balığını kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır. İstavrit, tırsi gibi ufak balıklar için ortalama 10 iğneli bir çapari yeterli olurken, büyük balık yakalamak için en ideal yöntem sırtı çekmektir.
Palamut oltalarında 0,35- 0,40 misina kullanılır. Bedende daha ince misina tercih edilir. İğne boyu 3/0 numara ve uzun saplı olmalıdır.
Çapari Palamut Hazır
25 adet köstek misina vardır. Her köstek ucunda 3/0 numara iğne bulunmaktadır. İğneler nikel renktedir. Palamut avlarında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri