Keçiboynuzu pekmezi gün içerisinde enerji sağlaması için sabah kahvaltılarında tüketilebildiği gibi gece rahat bir uyku uyumak için yatmadan önce de tüketilebilir. Sabah aç karnına bir kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketerek bu mucizevi pekmezin balgam söktürücü özelliğinden de faydalanabilirsiniz.
Sağlık açısından birçok yarar sağlayan keçiboynuzu pekmezi, günde 1-2 tatlı kaşığı şeklinde tüketilebilir. Her sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce keçiboynuzu pekmezi kullanılabilir. Günlük beslenme rutinine eklenen keçiboynuzu pekmezini tüketmeden önce uzman doktordan görüş alabilirsiniz.
Antioksidan özelliğiyle doğal bir antibiyotik özelliği olan keçiboynuzu, kalp ve damar sağlığına faydalıdır. Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir.
Keçiboynuzu kür, nektar veya pekmez olarak tüketilebilir. Özellikle ev yapımı keçiboynuzu pekmezi, günde 1 kaşık tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalıdır. Keçiboynuzu pekmezini sabah aç karnına, akşam ise yatarken ilk 3 gün ikişer yemek kaşığı, sonraki günlerde de birer yemek kaşığı tüketin.
Keçiboynuzu pekmezi günde ne kadar tüketilmeli? Keçiboynuzun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Bu miktar ile günlük kalsiyum ve fosfor ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. İnsan vücuduna sayısız faydaları olan keçiboynuzu fazla tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ KİLO ALDIRIR MI? Lif oranı yüksek ayrıca antioksidan bakımından zengin ve düşük yağ ve şeker oranı ile tercih sebebi olan keçiboynuzu pekmezi kilo aldırmaz kilo verdirmeye yardımcı olur. Keçiboynuzu pekmezi içerisinde kafein ve glüten de yoktur. Bu yüzden günlük beslenmede tercih edilebilir.
Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını olumlu etkiler. Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır. Alerjik hastalıklara, astım ve bronşite iyi gelir.
Keçiboynuzu Pekmezi Aç Karnına Mı Tok Karnına Mı Tüketilir? İnsan vücuduna faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi aç karnına da tok karnına da tüketilebilir.
Fazla tüketimi sonucunda mide bulantısı ve ishal gibi problemlere sebep olabilmektedir. Ayrıca içeriğinde bulunan meyve şekeri yani früktoz nedeniyle aşırı tüketimi şeker yükselmesine sebep olabilmektedir. Bu da diyabetli kişilerde tehlikeli sonuçlara yol açabilir.
Binlerce yıldır şifa kaynağı olan keçiboynuzu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücuda enerji veriyor ve özellikle cinsel gücü artırıyor. Bu nedenle pekmezi ve macunu da sürekli kullanılan bu bitki, baklagil ailesinde bulunuyor ve Anadolu'da oldukça sık kullanılıyor.
Tam anlamıyla enerji deposu olan keçiboynuzu, cinsel isteksizliği ortadan kaldırarak cinsel gücü arttırmaktadır. Ayrıca, sperm azlığında da etkili rol oynamaktadır.
%100 Keçiboynuzu ve sudan üretilmiştir Prof Saracoglu Keçiboynuzu pekmezi katkı maddesi içermez. Günde bir kez kahvaltı, öğle veya akşam yemeğinden önce 1 yemek kaşığı Keçiboynuzu pekmezi (tam) tüketin.
Keçi boynuzu, A vitamini, B, B2, B3 vitaminleri ve D vitamini içeriği ile çok güçlü bir besindir. Aynı zamanda yüksek çinko içerir. Keçi boynuzu pekmezinin sağlıklı kişiler için de koruyucu ve destekleyici besin olarak kullanılması tavsiye edilir.
Dişleri ve diş etlerini besler derdinizin devası olur.*Kansızlığa karşı ön koruyucudur. *Kemikleri güçlendirici özelliği vardır zira kalsiyum deposudur. *Keçiboynuzu pekmezinin az bilinen özelliği bağırsakları çalıştırdığı için çok iyi bir zayıflama aracı olmasıdır.
öksürük tedavisi için kullanılan pekmez içildikten sonra üzerine herhangi bir sıvı,su içilmemelidir.. eğer içilirse pekmezin etkisini azalır…….
En sağlıklı ve faydalı, pekmez Keçi boynuzu pekmezi olarak bilinmektedir. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlar. Bunun yanı sıra bedeni kuvvetlendirir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Özellikle içerdiği yüksek dozdaki glikoz sebebiyle sürekli diyet yapmak zorunda olan diyabet hastalarının ve kanında pıhtılaşma sorunu yaşayan ve bu sebeple kan inceltici ilaç kullanan kişilerin doktorlarına danışmadan keçiboynuzu özü tüketmemeleri tavsiye olunur.
Su döküldüğünde pekmezin rengi suya geçiyorsa ve pekmezle su iyice karışıyorsa bu pekmezin kaliteli ve organik olduğunu söylemek mümkün. Eğer su dökülürken pekmez ile su karışmıyor ve pekmez bardağın altında kalıyorsa bu pekmez organik ve gerçek bir pekmez değildir.
Keçiboynuzu pekmezi bir şekerli gıdadır. Bundan dolayı diyabet hastaları keçiboynuzu pekmezi tüketirken mutlaka doktorlarına danışması gerekir. Keçiboynuzu pekmezi diyabet hastalarının belirtilerini arttırabilir.
Sabahları aç karnına tükettiğinizde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. -İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yardımcı olur. -Karaciğeri temizlemekte oldukça etkilidir. -Regl dönemi sancıları genellikle demir eksikliğinden kaynakların.
Andız pekmezi, güne başlarken aç karnına bir yemek kaşığı kadar içilebilir.
Keçiboynuzu pekmezi tüketmek isteyen kişilerce 1-2 yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilebilir. Demir eksikliği durumunda demirin emilim oranını artırmak için keçiboynuzu pekmezi tüketilirken yanında C vitamini kaynaklarından olan doğal besin maddeleri ile de desteklenebilir.
Keçiboynuzu, diyabetle savaşır. Kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltmaktadır ve bu bakımdan da şeker hastalığına karşı önemli bir antioksidan görevi görmektedir. Bunun yanı sıra keçiboynuzu, şeker hastalığının sebep olduğu halsizlik ve sürekli uyku halinin de önüne geçmek için faydalıdır.
Yapılan çalışma gereği, kan kolesterol düzeyi normalin üzerinde olan kişiler 2 ay boyunca çiğ şekilde 10 gram keçiboynuzu unu tüketti. Su, süt veya yoğurda atılarak keçiboynuzunun 2 ay tüketilmesi sonucunda değerlerin normale döndüğü gözlendi.
Pekmez antioksidan özelliğinin yanında antienflamatuar özelliği bulunan besinlerdendir. Bu özelliği sayesinde vücutta bulunan iltihaplarla savaşır, iltihap söktürücü özelliği vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri