Pire damlalarının etkisi yaklaşık olarak 3 ay sürer. Bu damla sayesinde pireler kedinizi ısırdığı zaman ölür ve 24 saat içerisinde minik dostunuz pirelerden kurtulur. Pireler öldükten sonra kedinizin üzerinden dökülmeye başlar fakat tamamen arındırmak için kedinizi yıkamanız gerekebilir.
Pire damlaları, pireleri öldürmek ve gelecekteki istilaları önlemek için kedilerin derisine uygulanan bir ilaç türüdür. Bu damlalar pireler için toksik olan ancak belirtildiği şekilde kullanıldığında kediler için güvenli olan aktif bileşenler içerir.
Şimdi bu aşamada bir diğer merak edilen sorunun yanıtı vermek gerekir ise kedilerde dış parazit damlası kaç günde etki eder sorusunun yanıtı kedinin bünyesinde bulunan parazitin yoğunluğuna ve türüne göre değişebilmekle beraber 24 saat içinde etkisini göstermeye başlar.
Dış parazit için damlatılan ense damlaları yağlı bir preperat olup deri tarafından hemen emilmez. Bu süre 2-6 saat aralığında değişir.
Bu damla çoğu zaman birkaç saat içerisinde etkisini gösterir ve köpeğinizi kısa bir süre içerisinde kaşıntıdan kurtarır. Veteriner hekiminizin önerdiği pire ilacı, birkaç gün içerisinde tamamen etkisini gösterecek ve köpekteki tüm dış parazitleri öldürecektir.
İlgili 30 soru bulundu
Çünkü dış parazit damlalarının çoğu sadece erişkin parazite etki ederler. Larva forma da etkili damlalar bulunsa da pire yumurtalarını ne yazık ki yok edemezler. Bu sebeple pirelerin yumurtadan ergin forma kadar olan yaşam sikluslarını kırmak amacıyla her ay hayvanlarımıza önlem amaçlı dış parazit uygulamalıyız.
Pire damlası etkisi ortalama olarak 3 ay sürmekte. Pireler kedileri ısırdıklarında ölerek, 24 saat içerisinde kediler pirelerden kurtulacaktır. Pireler öldükten hemen sonra kedinin üzerinde olanlar düşecektir. Pireler öldükten hemen sonra kedinin yıkanması gerekir.
Pire damlalarının etkisi yaklaşık olarak 3 ay sürer. Bu damla sayesinde pireler kedinizi ısırdığı zaman ölür ve 24 saat içerisinde minik dostunuz pirelerden kurtulur. Pireler öldükten sonra kedinizin üzerinden dökülmeye başlar fakat tamamen arındırmak için kedinizi yıkamanız gerekebilir.
Pireler giysi, örtü, halı gibi nesnelerle eve taşınabilir ve evden uzaklaştırılması oldukça zordur. Peki pire kaç günde ölür? Pireler, insan ya da hayvan gibi bir konak organizma olmadan 100 günden fazla bir süre hayatta kalababilir.
6 haftalıktan itibaren her Minnak kediye, dış parazitlere karşı ilaç uygulanması gerekir. Uygulanan anti paraziter ilaçlar, Pire, Uyuz ve Kenelere karşı etkilidir. Hastanemizde Minnaklara yapılan ilk doz uygulamayı takiben (riskli ve şüpheli durumlarda tekrar sayısı 2 olabilir) 3 ayda 1 kez tekrarını önermekteyiz.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
Pireler yatak takımlarında, battaniyelerde ve diğer kumaş eşyalarda saklanabilir. Bu nedenle bunları pire veya yumurtaları öldürmek için sıcak suda yıkamak ve yüksek ısıda kurutmak önemlidir. Buharlı temizlik; halı, mobilya ve diğer kumaşlardaki pireleri ve pire yumurtalarını öldürmenin etkili bir yoludur.
Kedi pireleri kediler arasında sıkça görülen bir türdür. Kediniz dışarıya çıkıp eve geri dönüyorsa pire kapma ihtimali daha yüksektir. Ama kediniz evden çıkmıyor ya da yüksek katlarda oturuyor olsanız bile kedinize pire bulaşabilir.
Köpek pire damlaları; köpekler için oldukça tehlikeli olan dış parazitlerden kurtulmak için sıvı formda genellikle tek kullanımlık ilaçlardır. Pire damlalarının, süreleri çeşitlerine bağlı olarak değişmekle beraber ortalama kırk beş gün önleyici etkisi vardır.
Uyarı : Köpeklerde kullanılan pire damlaları kedilerde kullanılamaz ! Kesinlikle uzman tavsiyesi almadan bilinçsizce damla kullanımı yapmayınız bu işlem kedinizin hayatını kaybetmesine yol açabilir.
Evcil hayvanlarınızın sağlığını korumak ve evinizdeki pireleri yok etmek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerden ilki sirkedir. Sirke, pireleri öldürebilen doğal bir asittir.
Sadece bir dişi pireden 21 günden az bir sürede 1.000 pire oluşabilir.
Dişi pire yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakır.Pire yumurtaları, konakçı üzerinde değil yerde, halılarda, kilimlerde, yatak örtülerinde, döşemelerde ya da yerdeki çatlaklarda kuluçka evresini geçirirler ve çoğu pire iki gün içinde yumurtadan çıkar, 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar ...
İlaçlama yapldıktan sonra pireler 11 gün kadar görülmezler. Pire pupaları ilaçlamadan etkilenmezler. Pireler kozalar 'dan çıktıktan sonrada tekrar bir ilaçlama yapılması gerekebilir.Pireler yumurta bırakmaları için kan emmeye ihtiyaç duyarlar.
Damlayı uygulayacağınız ense bölgesindeki tüyler güzelce aralanıp deri kısmına dökülerek uygulanmalıdır. Ense damlası uygulamasından önce ve sonraki 3 gün yıkanmaması damlanın etkisi açısından önemlidir. Ense damlası uygulanan bölgenin 24-48 saat boyunca ellenilmemesi damlanın etkisini kaybetmemesi açısından önemlidir.
Pireden kurtulmanın en etkili yolu veteriner kontrolünde etkili pire damlası kullanmaktır. Pire tasması da pireleri uzak tutar. Pire tarağı ile kedi dostumuzu taramak da pirelerden kurtulmaya yardımcı olur. Elma sirkesini pamukla tüylere uygulamak da doğal yöntemlerden biridir.
Kedi pireleri ile ilgili yanlış bilinen çok fazla şey olduğunu da söyleyebiliriz. Kedi pireleri ile en merak edilen soruların başında, kedi piresi insana geçer mi sorusu gelir. Buna cevap evettir. Ancak bu pireler kesinlikle insanda barınamaz.
Veteriner hekiminizin önerdiği pire şampuanı ile kedinizi yıkadıktan sonra hemen taramalısınız. Böylece pirelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak kedileri yıkamak onlar için stresli olabileceğinden bu tür şampuanları uygulamak yerine düzenli olarak pire damlasının uygulanması önerilmektedir.
Genel olarak konuşursak, yetişkin bir pire sadece 2 veya 3 ay yaşar. Kan emebilecek bir konakçı olmadan, bir pirenin ömrü biraz daha kısalabilir. İdeal sıcaklık, besin kaynağı ve nem koşulları altında yetişkin pireler bir buçuk yıla kadar yaşayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri