Topaklaşan kedi kumunu tercih ediyorsak, temizliğini de oldukça kolay yapabiliriz. Kumu temizlemek için gereken şey küçük bir kum küreği olacaktır. Topaklaşan kumların yapısı gereği kedi idrarını yaptığında kum sıvıyı emer ve topaklaşır.
Soğuk veya sıcak olamayan ılık bir suyla yıkamayı tercih etmelisiniz. Aynı zamanda kedileri akan suyun altına sokmak yerine bir leğende veya küvette duran suyla yıkamanız daha sağlıklı olacaktır. Yüzüne çok fazla şampuan gelmemesine özen göstererek ve iyice durulayarak yıkama işlemini bitirebilirsiniz.
Lavanta, sardunya ve okaliptüs
Aynı şekilde sardunya ve okaliptüs bitkileri de kedilerin sevmediği bir koku yayarlar. Kadife çiçeği, petunya ve yaprak güzeli de kedilerin kokusundan hoşlanmadığı çiçeklerdir.
Bu sorunun cevabına ise, bir sodyum bikarbonat yani evlerde kolayca bulunabilen karbonat, sirke ve enzimatik temizleyicilerle bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu ürünleri kullanarak idrar kokusundan etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Alternatif olarak sirke su karışımı bir spreyi bahçene sıkabilir ya da 10-15 damla lavanta ya da okaliptüs esansını bir bardak suyla karıştırıp sprey olarak kullanabilirsin. Kedileri uzak tutmak için spreyi düzenli olarak sıkman gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Beyaz sirke, kediler için zararlı değildir. Ancak öylesine sevmezler ki adını kedi kaçıran olarak değiştirebiliriz.
Ever Clean'i tuvalete dökülebilen bir kedi kumu değildir; bu nedenle asla dökmeyin. Ever Clean, topaklanma yapan bir kedi kumu olup boruların tıkanmasına neden olabilir, hatta kanalizasyon sistemlerin zarar verebilir.
Çamaşır Suyu
Siz temizlik yaparken kedinizin merakla gelip çamaşır suyunu kokladığını görmüşsünüzdür. Nedeni tam olarak bilinmese de kediler çamaşır suyu kokusuna ilgi duyarlar. Belki de çamaşır suyu içindeki klor kedilere çekici geliyordur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise çamaşır suyunun zehirli olduğudur.
En İyi Cevap
Bunun için; Tüm odayı dip bucak temizlemek gerekir.. Başta perdeleri @Rinso Limon ve karbonat deterjanı ile temizlemelisiniz. @Rinso Limon ve karbonat perdelerinizdeki tüm sinen kokuları saklamaz, yok eder.. Daha sonra yerler, zemin, pencere, lambalar, mobilyalarınız ve duvarları silmelisiniz.
Sirke ile Kedi Piresi Temizliği Yapmak
Pire temizliğinde en doğal ve en etkili metot sirkedir. Kedide bulunan pireleri temizlemek adına ilk önce ”sprey şişesine” sahip olunması gerekir. Sprey şişesine sirke doldurulduktan hemen sonra kedinin bütün vücuduna dikkatli bir şekilde kedi tedirgin olmadan sıkılması gerekir.
Bunun yanı sıra farklı amaçlar için kullanılabilen sirke kokusu da kedilerin pek hoşlanmadığı kokular arasında yer alır. Kedilerin hoşlanmadığı kokular listesinde yer almasıyla pek çok insan için şaşırtıcı olacak bir diğer koku ise kahvedir.
Kedilerin sevmediği kokuların başında portakal ve mandalina gibi turunçgiller ile diğer narenciyelerin kokusunu sevmezler. Ayrıca titiz dostlarımız kirli kumlarının ve tuvalet kaplarının kokusundan da kaçınırlar.
Acı biber ve sirke kokusu kedilerin sevmediği kokular arasında yer alır. Kedilerin koku hassasiyetleri de yüksektir, bahsettiğimiz belirli kokuların yanı sıra genel olarak kötü kokulardan da hoşlanmazlar. Örneğin kediler kum kabından gelen kötü kokudan rahatsız olurlar.
Yüksek emiş gücüne sahip bir elektrik süpürgesi edinin.
Halılardan kedi tüyü temizlerken elektrikli süpürgenizi kullanabilirsiniz. Bunun için emiş gücü yüksek, HEPA filtreli bir elektrik süpürgesi tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Kedi kumu temizliği, sadece kedinizin tuvaletini yaptıktan sonra kepçe temizliği ile bitmemektedir. Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir. Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir.
Kedilerde Artrit Kötü Kokuya Yol Açar
Acı çeken kedi bedeninin her bölgesine uzanıp temizleyemez. Bu nedenle çiş ve kaka kalıntıları poposunda kalır. Yaşlı kediler temizlik için sahiplerine ihtiyaç duyar. Bebekler için kullanılan ıslak mendil ile kedinizin poposunu her tuvaletinden sonra temizleyin.
Koltuğunuzun üzerine yarım bardak ılık su ile aynı miktarda sirke karışımı hazırlayarak, dökmelisiniz. 3 ile 5 dakika bekleme süresi sonucunda ilgili bölgeyi temizleyebilirsiniz. Diğer bir alternatif olarak karbonatın gücünden faydalanabilirsiniz.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir.
Dr. Murat Arslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evcil hayvanların dezenfeksiyonunda çamaşır suyu gibi kimyasalların kullanıldığını duymaya başladıklarını belirterek, 'Bu uygulama hayvanda yanıklara neden olabilen, hayvanın sağlığına zararlı bir uygulamadır. ' dedi.
Diğerleri, zeytin yedikten sonraki hissi seviyor olabilir. Wired'a göre bunun nedeni zeytinlerin, özellikle de yeşil zeytinlerin, kedi nanesinde bulunan ve nepetalakton adı verilen bir bileşenin yapısına oldukça benzer bir aktif kimyasal bileşen içermesidir.
Kedilerin ev içerisinde koku bırakma eğilimlerinin en yüksek olduğu zaman kızgınlık dönemlerinde girdikleri zamandır. Evin belirli yerlerine idrarlarını püskürterek diğer kedilerin dikkatlerini çekmeye çalışırlar. Kızgınlık döneminde yapılan bu davranış hem erkek hem de dişi kedilerde görülebilmektedir.
Kumun pis olması, koku yayması ya da tuvalete erişimlerinin bir nedenle engellenmesi kedilerin lavabo ve küvet dâhil olmak üzere farklı yerlere kaka yapmasına neden olabilir. Bir diğer ihtimal sağlık sorunlarıdır. İnsanların yanında tuvaletini yapan kedilerin vermek istedikleri mesajlar olabilmektedir.
Kedi kumu yerine ne konulabilir? Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.
Kedinin tuvaleti uzun süre temizlenmediğinde yuvarlak kurt gibi mantar enfeksiyonlarına yol açabilmektedir. Üstelik bu enfeksiyonlar enfekte olmuş kedilerden çok kolay bir şekilde bulaşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri