Dişi Kediler Çiftleştikten Sonra Neden Yuvarlanır? Çiftleşme bittikten sonra dişi kediniz yuvarlanmaya başlar ve pozisyon değiştirerek sırt, genital bölgesini yalamaya başlarlar. Tam olarak sebebi bilinmeyen bu davranışların, yumurtalama nedeni ile hormonal bir tepki verildiği tahmin edilmektedir.
Bununla birlikte, yere yatıp yuvarlanmak kedilerin kendilerini rahat hissetmesine ve mutlu olmalarına faydalı olabilir. Kedilerin yere yatıp yuvarlanması, kedinin enerjisini boşaltması, oyun oynaması ve keyifli vakit geçirmesiyle doğru orantılı olabilmektedir.
Erkek kediler çiftleştikten sonra bulunduğu ortamı terk ederken dişi kedilerde çiftleşme belirtileri fark edilebilir. Dişi kediler çiftleştikten sonra yerde yuvarlanır, kendilerini temizlemeye çalışır ve bulunduğu yerden başka bir yere giderek yatabilir. Bu erkek kedinin kokusunu yok etmek içindir.
Kediler özellikle göbeklerine dokunulmasından hoşlanmazlar. Eğer kediniz yere yatıp sırtüstü yuvarlanarak göbeğini size açıyorsa gerçekten size güveniyor demektir. Bu, onun en hassas noktalarından bir tanesidir ve bu hassasiyeti sizinle paylaşmaya açıktır.
Dişi bir kedinin hamile kalabilmesi için kızgınlık dönemindeyken 24 saatlik süreçte 3-4 kere çiftleşmesi gerekir. Bu sürecin sonunda kedinin kızgınlık belirtilerinin azalmaya başladığı gözlemlenir. Bu nedenle 24 saatlik bir süreçte çiftleşme tamamlanabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Kediler kardeşleriyle çiftleşir mi? Kediler bu ayrımları yapamadıkları için cinsel olgunluğa eriştiklerinde birbirleri ile çiftleşmek isteyebilirler. Ancak kan bağı olan kedilerin (erkek kardeş, kız kardeş, baba ve kız, anne ve oğlu) çiftleşmesi oldukça risklidir ve bu durum genetik kusurların gelişmesine yol açar.
Erkek Kedi Çiftleştikten Sonra Ne Yapar? Olay yerinden uzaklaşır. Çiftleşmenin ardından erkekler dişilerin yanından ayrılırlar. Bu içgüdüsel davranışın nedeni dünyaya gelecek yavruların bakımında yardımcı olmayacağını göstermektir.
Kediler, sahiplerini sadece yiyecek makinesi olarak görmezler. Bizi aslında ebeveyn olarak görüyorlar. 2019'da yapılan bir araştırma, kedilerin sahiplerine, bebeklerin ebeveynlerine gösterdiği bağın aynısına sahip olduğunu ortaya koydu.
Kediler yeni tanıştıkları kişilere kokularını bırakmak için sürtünürler ancak genellikle bunu vücutlarıyla yaparlar. Sevdikleri insanlara ise genelde kafalarıyla sürtünürler. Bu onlar için aynı zamanda güvende hissettiklerinin bir göstergesidir.
Bazı kediler çiftleşme döneminde sürekli bağırırken bazıları da hiç yapmadıkları farklı hareketleriyle gözlemlenir. Kedi çiftleşmesi genel olarak sürtünme ve zıplama gibi hareketlerle başlar denilebilir. Kedilerde bu gibi davranışların gözlemlenmesi durumunda da çiftleşme dönemine girdikleri anlaşılabilir.
Öncelikle kedi gebelikle beraber duygusal olarak sakinleşmektedir. Meme uçları şişen ve belirginleşen kedide miskinlik ve uyku hali de artar. Sabah bulantıları ve bazen kusma isteği kedinin hamile olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca kedi normalde yediğinden daha fazla yemek ister.
Bir batında doğan ortalama yavru sayısı 2 ila 5 arasındadır.
Kediler kesinlikle sevildiği hissederler. Kediler sevildiği hissederken sesler ve bazı hareketleri ile bizlere belli ederler. Bunlardan bazıları ise şu şekildedir; -Gözlerini yavaşça kırpma. Bunun anlamı çok mutlu olduğunu, huzurlu olduğunu ve size öpücük gönderdiğini ifade etmektedir.
Uyuduklarında kendilerini savunmasız hisseden kediler güvenli bir şekilde uyumak için sahiplerinin yanını tercih etmektedir. Sahiplerinin yanında kendilerini güvende hisseden kediler onların üstünde ve ucunda yatmayı tercih ederler.
"Bir kedi uyuduğunda, potansiyel tehlikelerden kendini koruması zorlaşır ve daha savunmasız olduğunun gayet farkındadır. Bu nedenle kediler kendi güvenlikleri için yatağın ayakucunda uyumayı seçebilir ve hatta sizi de korumak için bir tehdit algıladıklarında sizi uyarabilir.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kediler Sahiplerini Özler mi? Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Bazı kediler mutluyken de sessiz olmalarına rağmen bazı kediler konuşmayı tercih eder. Eğer kediniz sesli iletişim kurmayı seviyorsa size seslenerek mutlu olduğunu gösterir. Mutlu kediler tiz sesle miyavlamayı tercih ederler. Diyaframdan gelen mırıldanmalar da mutlu kedilerin sıkça çıkardığı sesler arasında yer alır.
Geride tutulan kulaklar, sıkışmış kuyruk, diken diken olan tüyler ve bunlar gibi diğer vücut işaretleri, kedinizin üzgün olabileceğini gösteren sessiz iletişim biçimleridir.
Dik kuyruk kedilerin bizim için duydukları sevgiyi göstermesinin en net yoludur. Yani sandığımızın aksine kediler kuyruklarını uzattıklarında şımarmıyorlar sadece bize biraz sevgilerini göndermek istiyorlar. Bir kedi kucağınıza sıçradığında ya da karnını gösterdiğinde okşanmak istiyordur.
Dişi kediler östrus döneminin herhangi bir gününde çiftleşebilir ve çiftleşme sonunda gebelik meydana gelecektir. Kedilerde gebelik süresi 58-62 gündür. Kedilerde bir doğumda yavru sayısı genellikle 1-5 arasında değişir.
Aslında geniş bir süre alanı vardır, bu süre sağlıklı kedilerde 1 günden 21 güne kadar bir aralığı kapsar. Koital temas (erkek kedi ile çiftleşen) yaşayan dişi kedilerdeki ortalama ise 8,5 gündür. Koital temas yaşamayan dişilerde ise ortalama 6 gün sürer.
Bu ortalama sayıları belirleyen en önemli etmen ise kedinin yaşı. Eğer bir kedi henüz 1 – 2 yaşlarındayken ilk kez doğum yapıyorsa genellikle 2 ya da 3 yavru dünyaya getirir. Bunların bazıları hayatta kalmayabilir veya kalabilir. Bunun sebebi kedinin fiziksel anlamda henüz tam olarak doğuma hazır olmayışı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri