Tüm bu genel bilgiler dahilinde kedi bakmanın aylık maliyetinin minimum 200 - 250 TL olduğu bilinmektedir. Kedilerin masrafı az önce de altı çizildiği gibi temel ihtiyaçlar için yapılan tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Kimi zaman bu masraflar azalabilir kimi zaman ek masraflarla karşılaşılabilir.
Kedilerimiz ağrılarını ya da başka rahatsızlıklarını dile getiremedikleri için, bu rutin kontroller onlar için önemlidir. Bu bakımdan aylık kedi bakım masrafı 2023 için ortalama 200 – 450 TL arasında olabilir.
Yavru bir kediyi sahiplenen kişilerin ilk yıl aşı ve antiparaziter uygulama masrafı ortalama 4000 tl oluyor diyebiliriz.
Kedi Bakmanın Aylık Maliyeti Ne Kadar
Kedi bakmanın aylık maliyeti hesaplanacak olursa kedi maması, kedi kumu, veteriner masrafları ve ek masraflar dikkate alındığında ortalama olarak 300 – 600 TL arasında olacaktır.
Eğer kedinizin günlük tüketimi 70 gram ise, 1 kg kedi maması yaklaşık olarak: 1 kg / 70 gram = 14.3 gün (yaklaşık 14 gün) gidebilir. Bu sebeple kediniz 1 kg mamayı ortalama 15 günde tüketir.
İlgili 31 soru bulundu
Tüm bu genel bilgiler dahilinde kedi bakmanın aylık maliyetinin minimum 200 - 250 TL olduğu bilinmektedir. Kedilerin masrafı az önce de altı çizildiği gibi temel ihtiyaçlar için yapılan tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Kimi zaman bu masraflar azalabilir kimi zaman ek masraflarla karşılaşılabilir.
Yaklaşık olarak bir yetişkin kediye 10 kg mama, ortalama 2-3 ay kadar yetebilir.
Ağırlık 2.5-4.5Kg arasında kediniz için 30-50gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık 4.5-6.5Kg arasında kediniz için 50-70gr/gün mama verilmelidir.
Kedi aşı fiyatları klinikten kliniğe farklılık gösterir. Ama genel olarak Karma aşı için ortalama 400TL, kuduz için 250TL, mantar için 500 TL, lösemi için ise 450 TL verilebilir. Bu fiyatlar yıllık olarak değişebilir.
Evde kedi beslemek sevaptır, çocuğun merhamet duygusunu geliştirdiği ve eve bereket getirdiği için Peygamber Efendimiz (S.A.V) özellikle tavsiye etmiştir. Nice evliya zatların, çoğunun etrafında kedilerin olduğu düşünülürse bu bir rastlantı olmasa gerek… Kedi beslemek sünnettir.
Kedi kumu ne zaman değiştirilir sorusunun cevabı kumun tipine, kullanım şekline göre farklılık gösterir. Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir.
2. ayını dolduran tüm yavru kedilere uygulanması gereken karma aşı kedilerde sık görülen viral enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Feline Parvos, Herpes Virüs ve Felin Calici gibi virüs etkenleri içeren karma aşı 8-10 haftalık dönemde uygulanır ve yaklaşık 2 hafta sonra tekrarlanır.
1 aylık yavru kedinin 100 gramlık vücut ağırlığı için 30 ml süt içmesi gerekir. Eğer kedinizin gelişmesini yeterli görmüyorsanız öğünlerinin tam olarak karşılanıp karşılanmadığını araştırın. Sütten kesilmiş bir yavru kediyse kedi mamasına geçiş yapabilir ve 8 saatte bir günde 3 kez kedi maması da verebilirsiniz.
Evde yaşayan kedilerin aşı gereksinimi pek çok kedi sahibinin kafasında soru işaretleri oluşmasına neden olur. Kedilerin evde yaşaması dış dünyadan tamamen uzaklaştıkları anlamına gelmediği için ev kedilerinin de aşılarının düzenli olarak yapılması önerilmektedir.
Yavru kedilerden yetişkin kedilere porsiyonlar
Yavru kedi 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bundan sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında, yavru kediler günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazırdır.
Yavru kedilerin en azından 6 aylık olması, yıkanmaya başlamaları için tavsiye edilen alt sınırdır.
Kediler sebze ve meyve tüketebilen canlılardır. Fakat her sebze ve meyve tüketmeleri için uygun değildir. Yiyebilecekleri sebze ve meyveler arasında patates, havuç, brokoli, bezelye, kabak, yaban mersini ve böğürtlen vardır.
Her defasında, paketin içerisinden mamayı aldıktan sonra, paketin içerisindeki havayı çıkartarak fermuarı kapamanız, mamanın tazeliğini daha uzun süre korumanızı sağlayacaktır. Paketin ağzını açtıktan sonra, bir ay içerisinde mamanın tüketilmesini öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri