Kedilerin bağışıklık sistemini güçlendirmek için vücudun kendi başına üretemediği esansiyel aminoasitlerin dışarıdan alınması oldukça önemlidir. Bu esansiyel asitler; taurin, arginin, histidin, izolösin, lösin, lisin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan ve valin'dir.
Bağışıklık Sistemi İçin Proteinler ve Amino Asitler
Kedi mamaları kapsamında arginin düzeyi her zaman belirtilmediği için hangi besinlerde bu amino asidin bulunduğunun bilinmesi önemlidir. Tavuk, soya fasulyesi, somon balığı ve yumurta gibi besinlerde yüksek oranda arginin bulunur.
Ceviz, balık, avokado, fındık, badem gibi besinlerin içinde bulunan Omega-3 ve benzeri yağların vücut direncini artırdığı ve bağışıklığı güçlendirdiği biliniyor. En önemli kaynağı güneş ışığı olmasının yanında hamsi, istavrit, somon ve ton balığı da D vitamini içeren önemli besin kaynaklarıdır.
Yaşamı paylaştığınız sevimli dostlarınızın doğru beslenme için ihtiyaç duyduğu birçok besin takviyesi bulunur. Bunlar arasındaki suda çözünenler; C ve B vitamini ile folik asit şeklindedir. Dostlarınızın sağlıklı olması için ihtiyaç duyduğu yağda çözünenler ise A, D, E ve K vitaminleridir.
İlgili 17 soru bulundu
Peki kediler yoğurt yiyebilir mi? Cevap ise: Evet. Yaygın bir kedi maması olmasa da, sade yoğurt, yağsız genellikle güvenlidir ve hatta patili dostunuz için sağlıklı olabilir. Yunan yoğurdu, kedinizi besleyebileceğiniz en iyi yoğurtların kremasıdır.
İnsanların kullandığı C vitaminlerini kedinize vermeden önce mutlaka veteriner hekiminize danışmalı, tavsiye etmiş olduğu kedi vitaminler ve ek besinleri kedinize vermelisiniz.
A Vitamini: A vitamini eksikliğinin bağışıklık sistemini zayıflattığı ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini artırdığı bilinmektedir. Eksikliği olan kişiler özellikle viral enfeksiyonlara daha kolay yakalanır.
Canan Karatay, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için günlük 2 adet yumurta tüketilmesini öneriyor. Yumurta içerdiği yüksek orandaki protein sayesinde bağışıklık sistemimizi destekleyen antikorların üretimine yardımcı oluyor. Aynı zamanda içeriğindeki B vitamini, demir ve çinko da bağışıklık sistemimizi destekliyor.
Sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve bağışıklığı güçlendirmek için vitaminlerin yeterli miktarda alınması gerekir. Bağışıklığı güçlendiren vitaminlerin başında A, B, C, D ve E vitamini gelir.
Pekmezin içinde bağışıklık sisteminin önemli destekçileri olan B ve C vitamini gibi vitaminler, kalsiyum, manganez ve çinko gibi mineraller bulunur. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde pekmezin insan sağlığı üzerinde sayısız faydası vardır.
Kedilerin bağışıklık sistemini güçlendirmek için vücudun kendi başına üretemediği esansiyel aminoasitlerin dışarıdan alınması oldukça önemlidir. Bu esansiyel asitler; taurin, arginin, histidin, izolösin, lösin, lisin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan ve valin'dir.
Hasta kedilerin iyileşmesi adına hem iyi bir kedi mamasına ve yüksek kalorili kedi mamasına aynı zamanda temiz bir suya ihtiyaçları vardır. Hasta olan kediler genel olarak su içmeyi ve yemek yemeyi kestiği için, kedinizi böyle zamanlarda izlemeniz gerekmektedir.
Tüm insanlar doğal bağışıklıkla doğar. Yeterli ve dengeli beslenme, kaliteli uyku, düzenli fiziksel aktivite gibi sağlıklı bir yaşam tarzını benimseme doğal bağışıklık güçlendirici etki sağlar. Doğal bağışıklık vücut istilasına karşı her zaman hazırdır. Herhangi bir uyaran gerekmeksizin vücudu savunmaya geçebilir.
Enfeksiyonlara karşı zencefil
Taze olarak yoğurt içinde tüketebileceğiniz gibi, çorbaların veya bitki çaylarının içine de katabilirsiniz. Günde içeceğiniz 1-2 bardak zencefilli bitki çayı da bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Besin değeri açısından kefir bağışıklık sistemi açısından oldukça önemli bir besindir. Kefir, bağışıklık sistemini korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki probiyotikler sayesinde bakteri ve virüslerle savaşmaktadır.
Peki bağışıklık sistemini güçlendirmek için ihtiyacımız olan vitaminler hangileridir? B kompleksli vitaminler, C vitamini, D vitamini ile selenyum, kalsiyum, çinko mineralleri ve probiyotikler en çok ihtiyaç duyulanlardır.
Aniden yaşanan bu psikolojik durum da vücut direncinin düşmesine sebep olur. Hatta isteksizlik, iştahsızlık ve uykusuzluk gibi problemleri beraberinde getiren depresyon; bağışıklık sisteminin baş düşmanlarından biri.
Isıya duyarlı olan ve suda çözünebilen b12, ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirip, sinir sisteminin doğru ve hızlı çalışmasında görev yapar.
Yetişkin kedilere günde 5 cm (2,5 gr) verilmesi önerilir. İhtiyaca bağlı olarak günlük verilen miktar iki katına çıkarılabilir.
Kediler için beslenme oldukça önemlidir. Kedilerin çok hassas bir sindirim sistemleri vardır ve bu yüzden kedilere kaliteli kuru mama dışında oldukça arada sırada yaş mama verilmesi ve ayrıca zaman zaman pişmiş yumurta, et, kılçıksız balık verilmesi uygundur.
Kedilerin Neden Taurine İhtiyacı Vardır? Taurin, uygun kalp fonksiyonu, görme, işitme ve üreme, nörolojik, sindirim ve bağışıklık sistemi sağlığı için gereklidir. Kedilerde taurin eksikliği, kalp kasının inceldiği ve zayıfladığı ciddi bir kalp hastalığına (dilate kardiyomiyopati) neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri