Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Konut Doğalgaz Aboneliği için Gerekli Evraklar:
Nüfus cüzdanı T.C. kimlik numaralı resmi kimlik beyanı Tapu veya kira kontratı fotokopisi.
Yeni Abonelik İçin Gerekli Belgeler
kimlik belgesi. mülkiyet belgesi (tapu, kira sözleşmesi vs.) sayaç veya tesisat numarası (eski bir fatura örneği)
NOT: Ev sahibi ya da kiracı fark etmeksizin doğalgaz aboneliğini üzerine almak için, gaz kullanacak kişinin direkt olarak kendisi başvurmalı. Ancak, noter onaylı vekil belirlenerek başka bir kişi, doğalgaz aboneliği de açtırma işlemini gerçekleştirme hakkına sahip olmaktadır.
Doğalgaz faturasını üzerinize almanız için ilinizdeki gaz dağıtım firmasına gitmelisiniz. Başvuru evraklarını görevliye vererek faturayı üzerinize alma işlemlerini başlatabilirsiniz. Burada önemli olan başvuruyu faturayı üzerine almak isteyen kişinin yapmasıdır.
İlgili 31 soru bulundu
Doğalgaz Abonelik Ücretleri 2024
2024 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 3.458 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 3.008 TL talep edilmekte olup, KDV tutarları da bu fiyatlara eklenmektedir.
Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.
Mülkiyete ait bir belge (tapu, ikametgah, kira kontratı vb) Nüfus cüzdanı Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
Doğalgazı üzerine almak isteyen kiracılar, kira kontratı ile doğalgaz dağıtım bürosuna müracaat etmelidir. Müracaatın yapılmasını müteakip genellikle aynı gün doğalgaz açılışı yapılır. Bu müracaat esnasında doğalgaz dağıtım bürosunun belirlediği depozito ücretinin de ödenmesi gerekir.
Kimlik Numarası, şirket ise Vergi Numarası da sunulmalıdır. Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır.
Tapu, kira kontratı gibi mülkiyete ait bir belge. İskan raporu. DASK poliçesi. Onaylı elektrik projesi.
Doğalgaz abonelik ücreti her yıl ilgili dağıtıcı kurum tarafından güncellenir. 2023 yılı için bu ücret 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer abone olunacak ev, 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ek olarak 1.857 TL talep edilir.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
Abone vefatı durumunda abonelik işlemleri nasıl yapılır? Adına abonelik sözleşmesi olan abonenin vefat etmesi durumunda sadece bir varis ise varis adına, birden fazla varis var ise bütün varislerin ortak belirleyeceği ve yazılı olarak beyanda bulunacağı varis adına abonelik işlemi yapılır. Veraset belgesi zorunludur.
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
Elektrik, su, doğalgaz abonesi olmak için artık merkezlere gidip sıra beklemeye gerek kalmayacak. Tek tıkla abonelik dönemi başlıyor. İnternet üzerinden tüm abonelik işlemleri yapılabilecek. E-devlet üzerinden gerçekleştirilecek işlemler nasıl yapılıyor?
Evine, işyerine elektrik, su ve doğalgaz ve telekom gibi abonelikleri başlatmak isteyenlere başvurularını e-Devlet üzerinden yapma imkanı getiriliyor. Vatandaşlar, kurumların e-devlet sayfasında bu hizmetlerini aktif etmelerinin ardından başvuru yapabilecek.
DASK olmadan abonelik işlemlerinin yapılması mümkün olmamaktadır. Belediye sınırları içerisinde ikamet eden herkesten su, doğalgaz ve elektrik abonelikleri sırasında DASK poliçesi ya da poliçe numarası ve poliçe sahibinin T.C. Kimlik numarası istenmektedir.
Su abonelik açtırma işlemi için kira sözleşmesi şart mı? Kira sözleşmesi şart değildir. Ancak kira sözleşmesi yoksa tapu kaydı, ikametgah ya da lojman tahsis belgesi olması gerekir.
Abonelik işleminizi, İGDAŞ internet sitesinden online bağlantı sözleşmesini tıklayarak yapabilir veya İGDAŞ Hizmet Binalarında bulunan Pazarlama Şefliklerinden yaptırabilirsiniz. Binanızda doğal gaz servis kutusu yoksa, İGDAŞ yasal süre içerisinde servis kutusu bağlantısını yapacaktır.
Hangi Faturalar İnternetten Taşınabilir? E-devlet üzerinde bulunan e-taşınma alanından pek çok faturanın taşınması mümkündür. Bunlar arasında; e-devlet elektrik aboneliği taşıma , doğalgaz, su bulunmaktadır.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri