Acı biber ve sirke kokusu kedilerin sevmediği kokular arasında yer alır. Kedilerin koku hassasiyetleri de yüksektir, bahsettiğimiz belirli kokuların yanı sıra genel olarak kötü kokulardan da hoşlanmazlar. Örneğin kediler kum kabından gelen kötü kokudan rahatsız olurlar.
Sucuk, sosis ve salam gibi işlenmiş etlerin içeriğinde yüksek oranda tuz bulunur. Tuza ek olarak koruyucu ve katkı maddeleri de içerdiği bilinen şarküteri ürünleri, yavru kedilerin sağlığına zarar verebilir. Özellikle nitrat, kediler için oldukça zararlı olduğu bilinen bir maddedir.
İlgili 25 soru bulundu
Soğan ve sarımsağı sindirmesi oldukça güç olan kediler belirli sindirim problemleri ve hazımsızlık ile karşılaşabilir. Çiğ et, çiğ balık ve çiğ yumurta kedilere verilmemesi gereken gıdalar kategorisinde en dikkat edilmesi gereken besinlerdir. Çiğ et tüketimi insanlar için de kediler içinde oldukça zararlıdır.
Çiğ et Salmonella, E.coli ve Staphylococcus Aureus adı verilen bakterileri içerir. Bu bakteriler kedinizin zehirlenmesine ve uzun vadede hastalıklara yol açar. Bu nedenle kedinize çiğ et vermemeli, yemesini engellemelisiniz.
Su: Birçok kedi ırkları, suyla temas etmekten asla hoşlanmaz. Su birikintileri, banyo yapma ya da yağmur gibi suyla ilişkili durumlar, kedilerde korku oluşturmaktadır. Arabalar: Kediler, hızlı hareket eden arabalardan ya da trafik gürültüsü onlarda korku yaratabilir.
Genel olarak, kedilerin tüyleri, kuyrukları, kulakları, pençeleri veya diğer vücut kısımları sevilmez.
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
Yaygın bilinenin aksine kedilerin çiğ et tüketebildiği oldukça yanlış bir bilgidir çünkü çiğ et tıpkı insanlar gibi kedileri de hasta edebilir. Bunun yanı sıra çok yağlı etler yerine az yağlı dana eti, tavuk eti, ya da hindi eti kedilerin beslenmesi için idealdir.
Her şeyden önce balık, gerek kedi, gerekse kedi sahibi için mükemmel bir protein kaynağıdır.
🐈 Kediler kırmızı, pembe ve mor tonlarında çok başarılı bir görüş...
Dostunuz asla ev yemeği yememeli. Baharatlı, yağlı, tuzlu besinler kedi dostlarımız için çok zararlı besinlerdir. Sindirim sistemi bozukluklarına yol açar ve hastalıklara açık kapı bırakmış olursunuz. Lütfen onlara kıyamadığımız için sağlıklarını tehlikeye atmayalım.
Kediler Yoğurt Yer Mi? Yoğurt kedilerin kemiklerinin güçlenmesi açısından oldukça önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Aşırıya kaçmamak kaydıyla kedinizin öğünlerine yoğurdu dahil edebilirsiniz. Özellikle az yağlı ve kaymaksız yoğurt tercih edebilir, içine birazcık ekmek ilave ederek verebilirsiniz.
Kediniz sizi seyrederse veya yoğurursa, bu başka bir sevgi ve şefkat belirtisidir. Kediler kokularını karıştırmak ve güven göstermek için birbirlerini tımar ederler. Tıpkı kedi yavruları gibi rahat ve mutlu olduklarını göstermek için yoğururlar. İkisi de kesin sevgi belirtileridir.
Kediler muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunun yanı sıra insanların günlük hayatta sıkça kullandığı pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar. Temizlik için kullanılan deterjanların kokuları kediler için fazlasıyla rahatsız edicidir.
Araba freni, saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi gibi fazla ses çıkaran aletlerden çok korkan kediler, ani seslere de aşırı tepki verirler. Bardak kırılması ve yüksekten düşen bir eşya kedilerin hemen saklanmasına neden olurken ev kapısının çalması da kediler için fazlaca tedirgin edicidir.
Kediler Maksimum Kaç Yıl Yaşar? Kedilerin maksimum yaşam evresi genel olarak 12 ila 20 yıl civarında olabilir, fakat bu zaman dilimi kedinin genetik faktörlere ve sağlık durumlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Hırlama ve Tıslama
Hırlama ya da tıslama, kedilerin gerçek anlamda tehdit altında hissettiği zaman çıkardığı bir sestir. Alçak perdeden ve gürleyen yapıdaki bu ses, karşıdakini korkutmak ya da uyarmak amaçlı kullanılır. Genellikle kedinin agresif davranışlar sergilemeden önce kullandığı son uyarıdır.
Çoğu kedi stres altında iken tüylerini kabartır, eğer stresli ortam devam ediyorsa ve kaçamadıysa kuyruğunu ve omurgasının üstündeki tüyleri kabartır ve tıslar ya da hırlar. Normal olarak bir tehditle karşılaştığında bu hareketleri içgüdüsel olarak yapar ki zaten yapması da beklenir.
Tavuk insanlar kadar kedi beslenmesi için de sağlıklı bir protein kaynağıdır. Kedinizin ihtiyaçlarına uygun şekilde pişirdiğinizde bir zararı yoktur. Ancak en çok dikkat edilmesi gereken konu tavuğun pişmiş ve kemiksiz bir şekilde verilmesidir.
Özellikle işlenmiş gıdaların kedilerin sindirim sistemlerine zararlı olduğu bilinmektedir. Hindi salam, sosis ve sucuk da aynı salam gibi işlenmiş etlerdir. Bu nedenle kedi beslenmesi için önerilmemektedir.
Ancak, tavuk eti derisiz, kemiksiz ve baharat içermeyen bir şekilde hazırlanmalıdır. Pişmiş tavuk, kedilere yüksek kaliteli protein sağlar. Ancak, aşırıya kaçmadan ve dengeyi koruyarak kedilere verilmelidir, çünkü kediler dengeli bir diyetle beslenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri