Kedilerin sevilmekten hoşlanmadığı birçok bölge bulunuyor. Kedilerin kuyruk bölgesi, dokunulmasına izin vermediği bölgelerdir. Kedi severken kuyruk bölgesine yaklaşmamak gerekir. Kedilerin her ne kadar çok fazla cinsi olsa da, sırt bölgesi de sevmedikleri bölgeler arasında yer alan bir bölgedir.
Kediler göbeklerine ve kuyruklarına dokunulmasından hiç hoşlanmazlar. Bu doğrudan kedinin size saldırmasına neden olabilir. Kuyruk ve göbek bölgesi kedilerin sahiplerine bile pek sevdirmedikleri yerlerdir. Yavru kediler yetişkin kedilerden daha sıcakkanlı oldukları için onlara yanaşmak daha kolay olabilir.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Kedileri korkutan birçok durum vardır. Bunlardan bazıları, yüksek sesler, ani hareketler, bilinmeyen insanlar, diğer canlılar, yeni ortamlar ve kimi zaman değişen hava koşulları da olabilmektedir. Bununla birlikte kötü deneyimler ya da travmalar kedilerin korkmasına sebep olabilir.
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
İlgili 43 soru bulundu
Kediler adeta size gelip kafa atarcasına, kafasını toslar. Kulağa komik gelen bu davranışları aslında size ettiği bir teşekkürdür. Bazen gelip kafanıza, bazen bacağınıza veya kolunuza attığı kafalar birer sevgi belirtisidir. Kediler genellikle mutlu olduklarında yoğururlar.
Kedilerin sevilmekten hoşlanmadığı birçok bölge bulunuyor. Kedilerin kuyruk bölgesi, dokunulmasına izin vermediği bölgelerdir. Kedi severken kuyruk bölgesine yaklaşmamak gerekir. Kedilerin her ne kadar çok fazla cinsi olsa da, sırt bölgesi de sevmedikleri bölgeler arasında yer alan bir bölgedir.
Yüksek Ses
Bir kedi sürekli tetiktedir ve sürekli olarak çevresini dinler. Günlük hayatta kedilerin kaynağını algılayamayacağı araba kornası, süpürge sesi, havai fişek ya da gök gürültüsü gibi çeşitli sesler kediler için korkutucu olmaktadır. Bu seslerin önemli bir kısmı insanlar için bile korkutucudur.
Kediler, İnsanlarla Birlikte Uyurken Güvende Hissederler
Her canlı gibi kediler de içgüdüsel olarak uyurken savunmasız olduklarını bilirler. Yavruyken annelerine sokularak tehlikelere karşı güvende olduklarını hissedip uyuyan kediler, büyüdüklerinde eğer bir insanla yaşıyorlarsa bu alışkanlığı devam ettirirler.
Kedi kovucular sayesinde kediler yaşam alanlarından doğru şekilde uzaklaştırılabiliyor. Temel olarak ses ve koku olarak etki gösteren kedi kovucular kedilerin hassas şekilde duyma ve koku alma yeteneklerinden yola çıkılarak tasarlanıyor. Kedi kovucular cihaz şeklinde ya da granül, jel, sprey formunda olabiliyor.
Kediler Kalabalık Ortamdan ve Yüksek Seslerden Nefret Eder
Kediler kargaşayı, kavgayı, gürültüyü ve kalabalık ortamları sevmez ve hoşlanmazlar. Eve misafir geldiğinde, ortam kalabalıklaştığında tedirgin olurlar.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kediler diğer hayvanların kokusunu bastırmak ve kişiyi sahiplenmek için ayaklarına sürtünerek kendi kokusunu bırakır. Kediler bu davranışı özellikle güçlü bir bağ duygusu hissettikleri kişilere daha çok yaparlar. Kediler bölgeci canlılar oldukları için sahiplik onlar açısından son derece önemlidir.
Kediler üzgün olduklarında insanlar gibi ağlayan canlılar olmamakla birlikte gerçek duygulara sahiptir. Gerçekten üzülebilirler, depresyona girebilirler ve hatta yas tutabilirler. Duygularını ifade etme şekilleri kendilerine özgüdür.
Öpülmek hoşuna giden bir kedi;
Mırıltı ve yalama ile cevap verecektir. Ve öpücükten uzaklaşmaya çalıştığınızda size kafa dahi atabilir. Bu da kedinizin öpücüklere alıştığı ve onu sevmenizi istediği anlamına gelir. Birçok kedi sevgiyi tanıyabilir ve kabul edebilir.
Kedilerle aynı yatakta uyumanın en önemli sakıncası parazitler ve mikroplardır. Kedilerin kumlarına gittiklerinde tuvalet ihtiyaçlarını giderirken idrar ya da dışkıları tüylerine ya da patilerine bulaştırmaları kaçınılmazdır.
Hali hazırda bir kedinin ya da köpeğin yaşadığı eve yeni bir kedi getirileceğinde alışma sürecinde kediyi odaya kapatmak önerilebilir. Bu öneri hem evin kıdemli evcilinin huzuru hem de eve yeni gelenin adaptasyonunun desteklenmesi adına önemlidir.
Kedinizle uyumak sağlıklıdır. Bu, Scottsdale/Arizona'daki Mayo Clinic Uyku Bozuklukları Merkezi'nce doğrulandı. Bazı insanlar yataklarını evcil hayvanlarıyla paylaşmayı severken bazıları bunun sağlıklı olmadığını düşünür. Artık bilim, evcil hayvanla uyumanın sağlığınız için iyi olduğunu kanıtladı.
Mırıltı alçak perdeli, sürekli ve nefes alıp verme ile ritmik bir şekilde çıkar. Mırıltı çoğu zaman kedinin mutlu ve hâlinden memnun olduğu zamanlarda çıkardığı bir sestir. Ancak nadiren, hasta olduğunu ve ağrı çektiğini de gösterebilir. Hasta kediler bunu kendilerini rahatlatmak için yaparlar.
Kedilerde en sık görülen korku belirtileri arasında kaçma, zıplama, denge kaybı, saklanma, agresifleşme, olduğu yerde donakalma, idrar kaçırma, dışkılama ve kendi tuvaletini kullanmama gibi davranışlar sayılabilir.
Folyo kırıştığında çok tiz bir ses çıkarır. Aslında, o kadar tizdir ki 20 bin hertz'in üzerindeki herhangi bir ses, ultrasonik olarak kabul edilir. Bir insan kulağının duyabileceğinin dışında olsa da kediler ultrasonik sesleri çok iyi duyar.
Kedilerin konuşmalarını anlayıp taleplerini yerine getirdiğiniz zaman, sevildiklerini ve önemli olduklarını net bir şekilde anlarlar.
Kediniz avcılıkla oynamayı sever fakat aynı zamanda alanını keşfetmekten de keyif alır. Kedinize evin içerisinde tırmanacak alanlar verdiğinizde, ortalıkta oyuncak olmasa bile egzersiz ve hareket için ona bolca fırsat vermiş olacaksınız. Tırmıklama direkleri ve tırmanma çerçeveleri de mükemmel olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri