Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995'de 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi, ismini barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır.
Sille Parsana Mahallesi'nde 385 bin m² alana yapımı tamamlanan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşuyor.
350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır.
Çocuk, genç ya da yetişkin fark etmeden herkesin ilgisini çekecek 15 tür kelebek ve 98 türe ait 20 bin bitki çeşidine ev sahipliği yapan Konya Kelebekler Vadisi özellikle ailece güzel bir geçirmek için iyi bir seçenek.
Kelebekler Vadisi, Muğla ili, Fethiye ilçesi Ölüdeniz belde sınırları içerisinde yer alır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan vadi ismini, barındırdığı 80′den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır.
İlgili 35 soru bulundu
Kelebekler Vadisi Plajı
Koy 350 metre yüksekliğe ulaşan bir vadi ile çevrili o yüzden buraya Ölüdeniz'den kalkan teknelerle ulaşım sağlıyorsunuz. Dönüş için son tekne de 17.00'de kalkıyor. Plajında şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz.
Yine Faralya Mahallesinden Kelebekler Vadisini izleyebilmek için cam teras yapılabilmesi için hazırlanan projenin de yine aynı Genel Müdürlük tarafından reddedildiği öğrenildi. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, ''Bugüne kadar en az 20 ağır kaza meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti.
Tarihi ve tasarımı Kelebek Evi, Selçuklu'nun en büyük şehir parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı içerisine Selçuklu Çiçek Bahçesi ve Macera Kulesi'nin yanına Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılmıştır.
Vadide bitki türleri arasında kekik, zeytin, defne, zakkum, keçi boyunu gibi bir çok tür bulunuyor. Derinliği 350-400 metreyi bulan Kelebekler Vadisi'nin içinde kaynağı Faralya Köyü olan ve 50 metre yükseklikten dökülen bir şelale bulunuyor.
Muğla Fethiye'deki Kelebekler Vadisi'nde, 350 metre yükseklikteki sarp patikada pek çok turist düşerek öldü. Son 1 ayda 2 kaza daha yaşanınca, kaymakamlık, belediyeden yolun tamamen kapatılmasını istedi.
Kelebeklerin en sevdiği yiyecek çiçek nektarıdır. Çiçek nektarı bulamadıkları zaman sıvılarla beslenerek besin ihtiyacını giderir. Kelebeklerin yemek yiyebileceği bir ağzı bulunmaz.
Kelebekler Vadisi'ne Ulaşım
Vadi'nin aşağı kısmına karadan ulaşım yok bu yüzden ancak yürüyerek kumsala inebiliyorsunuz. Bölgede bulunan kayalıklar tehlike oluşturabileceğinden en güvenli seçenek deniz yolu gibi görünüyor.
Muğla'da Fethiye ilçesinde yer alan Kelebekler Vadisi, Türkiye'nin bakir doğal güzellikleri arasında yer alıyor. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi, ismini, barındırdığı 80′den fazla kelebek türünden alıyor.
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 350 metre yüksekliğindeki kayalıklardan Kelebekler Vadisi'ne yürüyerek inmek için kullanılan patika yol, Fethiye Kaymakamlığı'nın kararına rağmen 28 gündür kapatılamıyor.
Profesyonel bir dağcı veya Likya yolunu yürüyen bir doğa yürüyüşçüsü değilseniz Kelebekler Vadisi'ne ulaşımınızı Fethiye, Ölüdeniz'den kalkıp vadiye giden teknelerle yapabilirsiniz. Diğer bir alternatif ise tekne turları. Tekne turları ile bu cennet koya bir saatlik kısa bir ziyaret yapabilirsiniz.
Doğa ve deniz turizmi açısından Türkiye'nin ve dünyanın en güzel rotalarından biri olan Kelebekler Vadisi, Akdeniz kıyı şeridinin eşsiz doğal güzelliklerine sahiptir. Fethiye Kelebekler Vadisi, sahip olduğu özelliklerle doğal sit alanı ilan edilmiştir. Çevresinde betonarme hiçbir yapıya izin verilmemektedir.
Yetişkin: 60 TL. Öğrenci: 30 TL. Aile ile gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz. Engelli ve 65 yaş: 20 TL.
Kelebekler Vadisi'ne ulaşmak için öncelikle Fethiye Ölüdeniz'e gelmeniz ardından, Ölüdeniz'den kalkan teknelere binmeniz gerekmektedir. Bu tekne sizi 20 TL karşılığında Ölüdeniz'den alıp Kelebekler Vadisi'ne direk olarak götürüyor. Yaklaşık 25-30 dakikada vadiye varabiliyorsunuz.
27.3°C. Bugün Ölüdeniz'de su sıcaklığı 28.1°C. Herhangi bir su kütlesinde uzun süre yüzmek için çok sıcak ve rahat bir sudur. Bunların, kişinin en ufak bir rahatsızlık duymadan yaşayabileceği ideal koşullar olduğuna inanılıyor.
Muhteşem doğası, rengarenk yapısı, birbirinden farklı kelebek türlerinin oluşturduğu benzersiz görüntüleri ile kelebek vadileri mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Bizde Türkiye'de bulunan ve Avrupa'da kelebek çeşitliliği bakımından ilk sıralarda yer alan 3 kelebek vadisini sizin için araştırdık.
Konya da özellikle görülmesi gereken yerlerden biri. Kızımız çok eğlendi ve mutlu oldu. Mutlaka gidin. Yalnız bitişiğindeki yer "kelebek vadisi" normal piknik yapılan mangal yakılan bir park, orayla karıştırmayın.
Konya Kelebekler Vadisi, 2 bin metrekarelik uçuş alanı ile Avrupa'nın en büyüğü.
Ziyaret saatleri: Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. Saat 09:30'da açılıyor ve saat 17:30 sularında da kapanıyor. Büyük bir alan olduğu için biraz erkenden gitmenizde fayda var.
Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilmiş 100 dağdan biri olan Babadağ'ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi 1995'in 8 Şubat'ında 1. derecede doğal SİT ilan edilen ve her türlü yapılaşmaya kapatılan kayalık ve çamlık vadide biraz zahmetlice tırmanıştan sonra milyarlarca, kelebeğin ...
Türkiye'nin flora ve fauna açısından en zengin bölgelerinden birisi olma özelliğine sahip Artvin'de, vadilerde ve dağların eteğinde 192 kelebek türü yaşıyor. Muhteşem doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan Artvin, Türkiye'deki kelebek türlerinin yaklaşık yüzde 45'ine ev sahipliği yapıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri