Keloğlan 1971 yapımı olan bu film Konyaaltı ilçesinde çekilmiştir.
Keloğlan Mağarası, Denizli 'nin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurgalar kasabasının sınırları içerisinde bir mağaradır.
Turgut Özakman, toplamda dört Keloğlan filminin sernayosunu yazmıştır. Bu senaryoların hepsinde Keloğlan karakteri Rüştü Asyalı tarafından canlandırılmıştır. Keloğlan karakteri film, televizyon dizisi ya da animasyon gibi çeşitli formatlara uyarlanmıştır.
Senaryosunu Ferhat Ergün'ün kaleme aldığı yönetmen koltuğunda ise Süleyman Mert Özdemir'in oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Atilla Doğukan Türkyılmaz, Yağmur Ün, Asuman Dabak, Kaya Akkaya, Yakup Yavru, Esvet Şahin gibi isimler yer alıyor.
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık Köyü'nde bulunan Keloğlan Türbesi'nin Hikayesi.
İlgili 18 soru bulundu
ANTALYA on X: "Keloğlan 1971 yapımı olan bu film Konyaaltı ilçesinde çekilmiştir. https://t.co/2k02ZlmYvX" / X.
Çeşitli masallarda, gücün (padişahın) karşısında halkı temsil eden Keloğlan; Türk insanının zekâsını, aklını, başarısını, azmini, şansını ve saflığını da en güzel şekliyle kendi üzerinde toplayan, problemleri gülerek çözümleyen “hümorist” yapıya sahip bir tiptir.
Oyunculuğu bırakan ve bir iletişim akademisinde dersler veren Rüştü Asyalı, ekranlardan uzak bir hayat sürüyor. Sosyal medyada paylaşımlarda bulunan Rüştü Asyalı, son haliyle de dikkat çekti.
Aslen Elazığlı olan sanatçı, lise okurken tiyatroya başladı. Ankara Halkevi'nde tiyatro kursları aldı. Rüştü Asyalı, Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü okudu. Üniversiteyi bitirdikten sonra, Ankara Radyosu Çocuk Saati'nde Keloğlan oyunlarını canlandırdı.
Keloğlan Mağarası Denizli İli, Acıpayam İlçesi'nin 18 kilometre doğusunda bulunan Dodurgalar Mahallesi'nin 3 kilometre batısındaki Mallı Dağı'nın doğu yamacındadır.
Çalışma kapsamında Tahir Alangu'nun Keloğlan Masalları adlı kitabında Keloğlan ile annesinin birlikte yer aldığı masallar taranmıştır.
tuncay opçin on X: "Keloğlan çizgi filminde, Uzun adında bir hırsız vardı. Çizgi film, sırf bu yüzden yayından kaldırıldı.
KELOĞLAN KELİMESİNİN ANLAMI
Bu kelime genellikle özel isim( keloğlan, kel oğlan, Kel oğlan), isim (kel oğlan) şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı özel isim (Keloğlan), isim (keloğlan) şeklinde olmalıdır.
Rüştü Asyalı (Keloğlan) Kimdir? - YouTube. Kendisi, herkesin bildiği masal kahramanı Keloğlan'a beyaz perdede hayat veren isimdir.
Fahri Celâl, “Çanakkale'deki Keloğlan” adlı hikâyesinde Türk askerinin I. Dünya Savaşı'nda çekmiş olduğu sıkıntıyı ve gösterdiği fedakârlığı milli karakterli bir halk ürünü olan Keloğlan masallarının baş tipi özellikleriyle kendi hikâyesindeki ana kişiyi bütünleştirerek yeni bir kahraman ortaya çıkarmaya çalışmıştır.
Keloğlan masallarında Keloğlan, annesi ile yaşamakta olan saf bir Anadolu delikanlısıdır. Yoksulluk içindedirler ama genelde mutlu, kendi dünyalarında iki insandırlar. Keloğlan, tembel, saf ve şanssız bir kişidir. Sürekli bir iş edinme peşindedir, ancak tembelliğinin de etkisi ile başına birçok şanssız olay gelir.
KELOĞLAN FİLMİNİN (1971) ÇEKİLDİĞİ YERLER PART 3 - YouTube.
Rüştü Asyalı, 77 yaşında hala aktif olarak oyunculuk ve seslendirme sanatçılığı yapmaktadır. Çeşitli kurumlarda diksiyon, spikerlik, sunuculuk, seslendirme ve oyunculuk dersleri vermektedir. Ödüller ve Başarılar: Birçok tiyatro ve sinema ödülü almıştır.
Seslendirme sanatçısı olarak da tanınan Rüştü Asyalı, Türkiye'deki birçok dizi, belgesel, reklam ve animasyonda seslendirme yaptı. Ayrıca seslendirme sanatçıları birliğinin kurucu üyelerinden biri olarak da önemli bir rol üstlendi.
Suna Pekuysal, kimlik adıyla Adile Suna Belener, (24 Ekim 1933, İstanbul - 22 Temmuz 2008, İstanbul), Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.
Keloğlan'ın annesinin ismi dizide asla açıklanmaz. Çoğu zaman Keloğlan'a kızsa da hayatındaki en değerli varlığı o olduğu için onu çok sever. Eşinin ölümünden bu yana Keloğlan'a tekbaşına bakmakta, geçimlerini tarlalarındaki sebzeleri satarak sağlamaktadır.
- 2003 yılında turizme açılan ve Türkiye'de turizme açık 14 mağaradan biri olan Keloğlan(lar) Mağarası (Dağdaş ve ark., 2005), Dodurgalar'dadır. Mağara; Bucakiçi Mevkiindeki Köyyeri denilen muhitin (küçük tepecik) hemen batısında yükselen Karadağ'ın (1421 m) Keloğlanlar Yakası adı verilen yamacında bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri