Kemerli Burun Estetiği Ameliyatında Başarı Burun ameliyatları toplamda 1- 1.5 saat sürüyor. Akabinde hasta son kez muayene edilip sağlık taraması yapılır.
Kemerli Burun Ameliyatı Süresi
Kemerli burun estetiği genellikle 1.5-2 saat süren basit bir ameliyatdır. Hastanın burnundaki kemer görünümü ne kadar fazla ise ameliyat süresi de doğru orantılı olarak artacaktır. Hastaların kafalarında törpüleme sonrası burun yapısıyla ilgili soru işaretleri olabilir.
Eskiden olduğu gibi ameliyat sonrası büyük alçı kalıplar yerine artık burun üzerine küçük bir plastik kalıp yerleştirilmekte ve bu kalıp 5-6 gün sonra çıkarılmaktadır. Genellikle hastalar 10 gün sonra bütün şişlikleri ve morlukları geçmiş şekilde normal hayatlarına dönebilmektedir.
Genel olarak 4 saatlik bir ortalamadan bahsedilebilir. Burun estetiği ile beraber burun içinde bir deformite, sekonder cerrahi gibi işlemler uygulanacak ise, operasyon süresi 6-7 saate kadar sürebilmektedir. Burun estetiği ameliyatları genel olarak iki yöntemle yapılmaktadır.
Burun ameliyatı operasyonlarının ne kadar süreceği, operasyonun şekline göre değişmektedir. Septum eğriliği ya da farklı problemler mevcut değilse, ameliyat süresi 2-2,5 saattir. Bu süreye anestezi uygulanması ve uyanma süreci dahil değildir. Genel olarak 4 saatlik bir ortalamadan bahsedilebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mı ve ne kadar sürer? Tecrübeli bir uzman tarafından yapıldığında burnun durumuna göre 1-3 saat kadar sürer. Bu sebeple hemen her zaman genel anestezi tercih edilir. Hasta ve hekim açısından zorluğu, ciddi ameliyat kategorisine girmeyecek tipte ki ameliyatlardandır.
Burun ameliyatından sonra en az 3 ay boyunca yüz üstü yatılması önerilmez. Özellikle ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatılmalıdır.
Genel olarak; kanama, enfeksiyon ve anestezi etkileri burun ameliyatı operasyonlarında da söz konusudur. Bu konuların yanı sıra: burun tıkanıklığı, kabuklanma, kuruluk, ciltte his azalması, sertlik, renk değişimi, şişlik, ağrı, nedbe oluşumu ve doğal görünüm dışı riskler söz konusudur.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Ancak, genelde rinoplastide ağrı ölçeği 10 üzerinden 3 şeklinde hafif olup en çok 3 gün içinde kaybolur. Ağrı hafif zonklayıcı tarzda ifade edilir ve beraberinde burunda dolgunluk hissi ve baş ağrısı eşlik edebilir. Rinoplastide hissedilen bu hafif ağrı basit ağrı kesiciler ve buz tatbiki ile kolaylıkla geçer.
Bu uygulama doktor ve hasta için son derece konforludur. Hasta genel anestezi aldığı için genellikle bir gece hastanede kalınması önerilir. Ertesi gün günlük yaşama dönülebilmektedir. Ancak ameliyat sonrası 2-3 günü hastanın ev içinde geçirilmesi önerilir.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
İstanbul burun estetiği ücretleri 30.000 TL ile 40.000 TL arasında hastanın beklentilerine göre değişmektedir. Burun estetiği işlemlerine rinoplasti adı verilmektedir. Bu operasyonlarda burun ucu kaldırma işlemleri ya da revizyon burun ameliyatı da gerçekleştirilebilmektedir.
Kemerli burun, Afganistan, Dardistan, Pakistan ve Keşmir bölgelerinde yaşayan bazı etnik gruplarda en yaygın görülen burun tipidir ve Gandhara'daki (Üst Indus ve Kabil Nehri Vadilerini kapsayan bölge, günümüzde Kuzey Pakistan ve Keşmir bölgesi) Greko-Budist heykellerde bu burun tipine sıkça rastlanmaktadır.
Geniş ama düz bir burnun sosyal olduğu kadar kararsızlığı vurguladığı, kemerli ve iri burnun ise idealistliğe, lider olma isteğine vurgu yaptığını söyleyebiliriz.
Kemerli burun yapısı fiziki olarak dış görünüş bazında kişiyi olumsuz etkiler ve ciddi nefes alma problemlerine sebebiyet verebilir. Bu yapı ile meydana gelen hava yolundaki tıkanıklık hali kişinin rahat ve doğru nefes almasına engel olur.
Ameliyat sonrası 2 hafta spor yapmayınız.
Pansumanları ıslatmadan yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 1 hafta boyunca saçlarınızı yıkamayın, kuaförde saç yıkatır gibi yıkayabilirsiniz. Burun tamponlarınızı ve dış pansumanı ıslatmayın. 1 hafta boyunca aşırı gülmekten ve abartılı mimik hareketlerinden kaçının.
alınırken herhangi bir acı ya da ağrı duyulmaz. Burun. içinde kalan iplerse, eriyen iplik kullanıldığından. zamanla kendiliğinden düşer.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
Başarısız bir burun estetiği sonrası, aşağıdaki belirtiler ve semptomlar olabilir: Estetik Değişiklikler: Burun şeklinde beklenenden farklı veya hoş olmayan değişiklikler görülebilir. Bu, burun ucu asimetrisi, çökme, burun ucunda veya köprüsünde çıkıntılar veya düzensizlikler gibi sorunları içerebilir.
18 yaşına girdikten sonra veya 16 yaşında uzaması tamamen bitmiş olmakta da olabilir. Gelişme devam ettiği halde burun estetiği yaptığında burun büyümesi devam edeceği için bayanlarda 17 yaşını bitirdikten sonra erkeklerde 18 yaşını bitirdikten sonra yapılabilmektedir.
Bir burun ameliyatından sonra başınızın yüksek bir uyku pozisyonunda olması önemlidir. Bu nedenle, 2 veya daha fazla yastıkla yatmanız önerilir.
Anestezi nedeniyle ameliyattan sonraki 4-5 saat hiçbir gıda alınmaz. Hangi ameliyat yapılırsa yapılsın genel anestezi altındaki operasyonlarda bu prosedür uygulanır. 4-5 saat geçtikten sonra sulu ve hafif gıdalar alınabilir. Daha sonra yemek konusunda hiçbir kısıtlama yapılmaz.
Burun estetiği sonrası cinsel ilişki için en az 1 hafta beklenmelidir. Daha sonrasında da vücudu çok fazla yormamaya dikkat edilmeli ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri