Kepek nasıl gider doğal yöntemler sayesinde diye düşünüyorsanız, elma sirkesi çözüm olabilir. Bir kasenin içine su doldurulur ve bir miktar sirke ile karıştırılır. Banyodan çıkmadan hemen önce son durulama, bu su ile yapılır.
Elma sirkesi saçtaki kepeği azaltabilir
Elma sirkesi saçı durulamak için kullanıldığında saçların kötü kokmasını önler ve kepeğe neden olan bazı mikropları öldürebilir. Elma sirkesi; saçın pürüzsüz ve parlak görünmesine de yardımcı olur. Elma sirkesi aynı zamanda kafa derisinin Ph'ını yeniden dengelemeye yardımcı olur.
Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Antibakteriyel ve saç derisini temizleyici özelliklere sahip çay ağacı yağı ve sirke de kepeğe iyi gelen doğal ürünlerden. Saçlarınızı yıkarken kullandığınız şampuana bir-iki damla çay ağacı yağı kullanmak ya da saçlarınızı durulamadan önce saç derinize sirke ile masaj yapmak kepeğe iyi gelebilir.
Sirkede bulunan faydalı mineraller, saçların beslenmesine yardım edeceği için sağlıklı bir şekilde uzamasını da sağlamaktadır. Tercih edilen sirke elma ya da üzüm sirkesi olabilir. Hatta beyaz sirke de zaman zaman kullanılır. Ancak en çok önerilen elma ve üzüm sirkesidir.
İlgili 20 soru bulundu
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Sirke, keskin bir yapıya sahip olduğundan direkt olarak saçlara temas etmesi tavsiye edilmez. 100ml bir şişenin yarısı içme suyu yarısı elma sirkesi olacak şekilde doldurulur ve saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Bu işlem duşa girmeden önce uygulandığı gibi duştan son durulama suyundan önce de uygulanabilir.
Kepek tedavisinde çinko pirition, selenyum sülfit, ketokonazol içeren kepek karşıtı şampuanların düzenli kullanılması ile bulgular tamamen kaybolur. Uygulama sırasında şampuan saçlı deride 5-10 dakika bekletildikten sonra durulanır. Kepeklerin kalın olduğu hastalarda salisilik asitli solüsyonlar yardımcı olabilir.
Saç yapısı kuru olan kişiler, az sıklıkla şampuan kullanımı veya saç derisini nemlendirecek saç kremi kullanmanın faydalarını görebilirler. Kepek tedavisi için ilaçlı ve ilaçsız saç derisi ürünleri, köpükler, spreyler ve yağlar mevcuttur. Size en uygun kepekten kurtulacak ürünleri deneyerek bulmak gerekebilir.
A vitamini eksikliği, saç derisinde kaşıntı, kepeklenmeye neden olabilir. Fazla alınan A vitamini, vücutta toksisite yaratarak karaciğere zarar verebilir. A vitamini bulunan besinler arasında sebzeler, yumurta ve süt ürünleri ön plana çıkabilir. Bu besinlerin uygun miktarda tüketilmesine dikkat edilmelidir.
Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Zeytinyağı ile karıştırılıp doğrudan saçlı deriye masaj yapılır veya şampuana 10- 20 damla çay ağacı yağı eklenerek de kullanılabilir. Limon Otu Yağı: Limon otu yağı da kepek ve saçlı deri kaşıntısı için etkili olabilir. Yüzde 10'luk çözeltisinin haftada iki gün kullanımı yararlı bulunmuştur.
Ciltteki akne ve sivilcelerle savaşıyor, gözenek görünümünü azaltıyor, cildin mat görünmesini önlüyor. Saça olan etkileri ise adeta mucizeler yaratıyor. Saçınızı yıkadıktan sonra son durulamadan önce saçınızı sirkeyle yıkayabileceğiniz gibi şampuanınıza da sirke ekleyebilirsiniz.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır.
Beyaz sirke saç bakımı konusunda da şaşırtıcı derecede etkili oluyor. Doğal saç kremi olarak kullanılan beyaz sirke, saçların kolayca açılmasını sağlıyor. Ayrıca saçlara parlak bir görünüm kazandırıyor.
Kepek Sorununuzu Çözebilir
Fakat tuzun antibakteriyel özelliği, kepek oluşumuna yol açan mantar ve benzeri organizmaları saç köklerinden uzaklaştırır. Aynı zamanda sebumu dengeleyerek fazla yağdan kaynaklanan kepekleri de önlemiş olur. Yani deniz suyu, dolaylı yoldan kepek sorununu çözebilir.
Kepek, Malassezia ailesinden bir maya olan mikro organizmanın anormal şekilde çoğalmasından kaynaklanır. Bu olay, epidermisteki cilt hücrelerinin çok hızlı bir şekilde yenilenmesine neden olur. Saç derinizde kümeler halinde, dökülen veya yapışkan hale gelen büyük kepek veya benek formunda bulunurlar.
Kepeklenmeyi önler, var olan kepekleri de yok eder. Saçların parlak görünmesini sağlar. Karbonat doğal bir renk açıcıdır. Saçlarınızın rengini açmak istiyorsanız karbonattan yardım alabilirsiniz.
Zeytinyağının saçlar üzerindeki en güzel etkilerinden biri kepekleri sorunu ortadan kaldırabilmesi. Onun bu etkisinden faydalanabilmek için düzenli aralıklarla, örneğin 7 günde 1 olacak şekilde saçlarınıza zeytinyağını uygulayıp en az 2 ila 4 saat arası bekletip ardından güzelce yıkayıp durulayabilirsiniz.
Elma sirkesi saçlarınızın pH seviyesini dengeler ve saçlarınızı daha yumuşak ve parlak yapar. Elma sirkesinin saça faydaları şunlardır: Kepek oluşumunu engeller. Saç derisini temizler ve arındırır.
Öyle kafanıza göre sirkeli su ile yıkanmanız yanlış olur. Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir.
Hangi elma sirkesi saçta kullanılabilir? Her elma sirkesi saça uygun değildir. Organik elma sirkesi kullanmalısınız. Organik elma sirkeleri biraz bulanıktır bu da seçerken size fikir verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri