"Arefe Günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları af olur ve duâsı kabul olur." (Hepsini Besmele ile okumalıdır.) "Arefe gecesi ibâdet edenler, Cehennemden azat olur."
“Kim ki Arefe gününde bin kere 'Kulhüvallahü ehad suresi'ni okursa, Allah Teâlâ ona istediğini verecektir.” (Münavî, Feyzü'l-Kadir, 6/203 hadisin şerhi.) Bu iki hadis meşhur ve sahih hadis kitaplarında yer almasa da teşvik ve terğib hususunda zayıf hadislerin kullanılması mümkündür.
Arefe günü 1000 ihlas peş peşe mi okunur? Arefe Günü Bin ihlas okurken peş peşe okumak şart değildir, başka bir işten sonra da ihlas okumaya devam edilebilir. Arefe günü bin İhlâs'ı yetiştiremeyen, akşamdan sonra da okumaya devam edebilir.
Arefe günü 1000 İhlâs okurken, ihtiyaç hâlinde arada konuştuktan veya başka bir iş yaptıktan sonra devam etmenin bir mahzuru bulunmuyor. Arefe günü bin ihlası peş peşe okumak şart değildir, bir kısmı sabahtan ve bir kısmı öğleden veya ikindiden sonra okunabilir.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
İlgili 44 soru bulundu
Arefe günü bin İhlas Suresi okurken abdestli olmalı ve her bir İhlas Suresini okumaya başlarken Besmele ile başlamaya dikkat etmek gerekir.
Arefe günü bin İhlâs'ı yetiştiremeyen, akşamdan sonra da devam edebilir, okuyabilir.
Bilindiği üzere İhlas-ı Şerifin hatmi, onu 1.000 kere okumaktır. Hatmin sonunda Aşr-ı şerif okumak da, hatm-i şerif-i Kur'an-ı Kerim'le bağlamak ve teberrük içindir. Sonunda da dua edilir.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Gün doğumundan akşama kadar ihlası şerifler okunabilmektedir. OKURKEN ARA VERİLİR Mİ? Bin ihlası okurken ara vermekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Hızlandırılmış 1000 İhlas Suresi (2 Saat) Kabe İmamı Maher al muaiqly - YouTube.
Zilhicce'nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak “Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah'tan umulur.” (Müslim, Sıyam, 196-197) buyurmuştur.
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz.
İhlas suresi gün içerisinde okumanı bir sayısı bulunmamakla beraber İhlas suresini günde 10 kez okuyan kişilerin cennette bir köşk sahibi olacağı bildirilmektedir. İhlas suresini günde 50 kez okuyan kişi için 50 yıllık günahının affolunacağı bildirilmektedir.
"Herkes ölmeden önce kendi ruhu için 70 bin ihlas-ı Şerif suresi okuyup hazır etsin.
İhlas suresini hem sabah hem de akşam sürekli olarak okumak kişiyi sıkıntılardan kurtaracak ve belalara karşı koruma altına alacaktır. Her akşam evine girerken İhlas suresi okuyan kişinin evine yoksulluk girmez, bolluk bereket oluşur. Arefe günü İhlas suresinin okunması da yine hayırlı faziletlerden biridir.
Uyumadan önce sabah ve akşam zikirleri her zaman için düzenli okunmalıdır. Okunuşu; Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke.
Din İşleri Yüksek Kurulu
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam, yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur avucuna üfler ve vücuduna mesh ederdi. Yatsı namazı sonrası Amenerrasulü ve Mülk suresini okurdu. Yatsı namazı sonrası dünya kelamı konuşmamak ve gece namazı için uyumak sünnettir.
"Arefe Günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları af olur ve duâsı kabul olur." (Hepsini Besmele ile okumalıdır.) "Arefe gecesi ibâdet edenler, Cehennemden azat olur."
Bugün arefe günü ve vatandaşlar arife günü ibadetlerini oldukça merak ediyor. Bu bağlamda İhlas Suresi özellikle aratılıyor. Sevgili peygamberimizin hadis-i şerifinde arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Arefe günü Besmele ile bin İhlâs okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur. (Ebu-ş şeyh)" deniyor.
Zeytin ağacı, Kuran-ı Kerim'de geçmesi vesilesiyle kutsal sayılır. Zeytin ağacı yapraklarına 41 kere İhlas suresi okumanın faziletli olduğuna inanılır. Şüphesiz ki gönülden okunan her dua ve sure, birbirinden faziletli kapıları açar. Allah'ın huzuruna el açıp dua etmek dilek ve isteklerin kabul olmasının temel yoludur.
Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti ve önemi, Ramazan ayına veda edilen bu mübarek günde araştırılıyor. Ramazan-ı Şerif'in son günü 20 Nisan Perşembe günü arefe günü 1000 ihlas okumanın birçok fazileti olduğu biliniyor.
Arefe gününde şu ibadetler yapılabilir; duha namazı (kuşluk namazı), tesbih namazı ve şükür namazı kılınabilir. Tövbe istiğfar, salavat, kelime-i tevhid okumak tavsiye edilen ibadetlerdendir. Peygamber Efendimiz bugün için “En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır” şeklinde bir Hadis söylemiştir.
Arefe günü oruç tutmak isteyenler bu hayırlı ayın gelmesiyle Diyanet bilgisine odaklandı. Arefe günü ve diğer günlerde oruç tutulması için kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri