Sabah Namazı Sonrası,100 İhlas Okuyanın Sadece Allah'ın Bildiği Gizli Günahları Silinir ve Rızkı..
Bir kimse İhlâs suresini abdestli olarak okumaya devam ederse, Allah'u Teâlâ o kimseye ölüm halini ve kabir sualini kolaylaştırır, kıyametin dehşetinden ve mahşer yerinin susuzluğundan bu sure hürmetine o kimseyi korur. 100 defa okuyan, kâmil bir iman'a ere. 10 defa okuyan kimsenin amel defterine günah yazılmaz.
Sabah namazı sonrasında 1 kez İhlas okumak cennet kapılarını açacak ve bir köşk verilmesini sağlıyor olacak. Sabah namazından sonra ihlas suresini 12 kere okuyan kişi için Kur'an-ı Kerim okumak dört defa hatmetmiş gibi sevap yazılacaktır.
İHLAS SURESİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR? Sabah namazından sonra kalkmadan 100 defa okuyanın günahları bağışlanır. 100 defa okuyana ALLAH her harf başına 10 sevap yazar.
Sual: Arefe günü okunan 1000 İhlas-ı şerifi okurken, namazlardan sonra okunan 11 İhlas-ı şerifi okurken, ilk başlarken euzü besmele çekilir, sûre aralarında ise sadece besmele çekilir diye biliyorum.
İlgili 19 soru bulundu
Sabah-akşam 7 defa (Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim) okuyana Allahü teâlâ, onun din ve dünya işlerinde yardımcı olur.
İlk bu sureyi okumaya başlarken çekilir. Önceki sureden sonra okurken, besmele çekmek mekruhtur.
İhlas suresi gün içerisinde okumanı bir sayısı bulunmamakla beraber İhlas suresini günde 10 kez okuyan kişilerin cennette bir köşk sahibi olacağı bildirilmektedir. İhlas suresini günde 50 kez okuyan kişi için 50 yıllık günahının affolunacağı bildirilmektedir.
İhlas suresinin faziletleri arasında kısa bir sure olmasının yanında kolay ezberlenebilen ve her türlü istek ve dilek için okunabilen bir suredir.
Kur'an-ı kerim, mesela 11 İhlâs ve 1 Fâtiha okunup ruhuna hediye edilirse, ona yardım edilmiş olur. Üç İhlâs okumak, bir hatim yerine geçer.
Sabah namazlarından sonra ve akşam namazlarından sonra da “Ayetü'l-Kürsî” okunması gerekmektedir. “Ayetü'l-Kürsî” okunduktan sonra ise tesbihat yapılması gerekmektedir. Sadece sabah ve akşam namazından sonra değil, kılınacak olan tüm vakit namazlarından sonra tesbihat yapılması gerekir.
Hüvallahüllezi, Haşr Suresinin son 3 ayetine verilen isimdir. Hüvallahüllezi suresi veya duası olarak adlandırılır. Sabah ve akşam namazlarının ardından yapılan tesbihatlarda okunmaktadır. Hadis kaynaklarında yer alan bilgilere göre, Hüvallahüllezi Suresi okumanın çok önemli fazileti bulunur.
Peş peşe okumak şart değildir. Mesela, bir kısmı sabahtan, bir kısmı öğleden veya ikindiden sonra okunabilir. Arefe günü bin İhlâs'ı yetiştiremeyen, akşamdan sonra da devam edebilir, okuyabilir.
İhlas Suresi Kur'an-ı Kerim'e dokunmadan abdestsiz olarak ezberen okunabilmektedir. Şayet Kur'an-ı Kerim üzerinden okunacaksa abdest alınması gerekmektedir.
- Suyuti'nin tefsirindeki rivayet şöyledir: “Kim onu (İhlas suresini) 12 defa okursa, cennette kendisine 12 köşk bina edilir / verilir.” (bk. ed-Durru'l-Mensur, 8/676).
Her hangi bir dilek ve isteğin kabulü için 1001 İhlas süresi
Herhangi bir maksada erişmek,dileğin kabulü için bilinen dua tertiplerinden en makbul olan yöntemlerden biridir. Duaya başlamadan 7 istiğfar 7 peygamberimize salavat okunur. Niyet edilir ve Besmele ile İhlas süresi okunmaya başlanır.
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
(70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir.
Duaların, hacetlerin, isteklerin kabul olması için 41 kere İhlas suresi okunması tavsiye edilmiştir.
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
Bilindiği üzere İhlas-ı Şerifin hatmi, onu 1.000 kere okumaktır. Hatmin sonunda Aşr-ı şerif okumak da, hatm-i şerif-i Kur'an-ı Kerim'le bağlamak ve teberrük içindir. Sonunda da dua edilir.
Bir Müslüman sefere çıkarken 11 defa İhlas Suresi okursa Allah (cc) kişi seferden dönene kadar onun evini korur. Günde 50 defa İhlas Suresi okuyan kişilerin 50 yıllık günahları affedilir. İHLAS SURESİ NE ZAMAN, NEREDE VE NEDEN OKUNUR? İhlas Suresinin faziletleri hadislerde de belirtilmiştir.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
"Sübhaneke" Kur'an'dan bir sure olmadığı için, ondan önce "besmele" okumak gerekmez. Tevbe suresinin başında besmele yoktur. Hadis-i şerifte, "Kur'an-ı Kerime saygı göstermek, Euzü okuyarak başlamakla olur ve Kur'an-ı Kerim'in anahtarı, Besmeledir."
''Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri