Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: Türkçe Okunuşu: Es-elullahil-azime rabbel arşil aziim en yeşfiyeke.
Sabah-akşam 7 defa (Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim) okuyana Allahü teâlâ, onun din ve dünya işlerinde yardımcı olur. Evden çıkarken (Âyet-el kürsi)yi okuyana melekler, eve dönünceye kadar dua ve istiğfar ederler.
"Allâhümme innî es'elükel-'afve vel-'âfiyete fîd-dünyâ vel-âhırah." Anlamı: Allah'ım! Senden dünya ve ahirette af, sağlık, sıhhat ve nimet istiyorum.
Hastanın iyileşmesi için hangi dua okunur? Aişe'den -radıyallahu anh- rivayete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kendisine bir hastanın şifâ bulması için duâ talebedildiği zaman: Türkçe Okunuşu: Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
(Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh) Ardından 7 defa her birinin başında Euzü besmele çekilerek Fatiha okunabilir. (Şifa niyetine) 422 kere gözler kapalı huşulu bir şekilde YA ŞAFİİ tesbihi çekilinir.
Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
Hadis-i Şerifde, Yasin Sûresinin hem ölüm döşeğinde olan hastaya okunmasına hem de ölmüş mü'minlerin ruhuna bağışlanmak üzere okunabileceğine işaret edilmektedir. Peki bunu faydası nedir? Ölmek üzere olan kişinin yanında kelime-i tevhîd ve kelime-i şehâdet okunmasına telkin denilir.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Hem sıkıntıdan hem de korkudan kurtulmak için Hasbiyallahü ve ni'mel vekil sözü okunur. Böyle hissedildiğinde Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh-il-aliyyil'azîm manen çok yardımcı olur. "Kuvvet ve güç sadece büyük ve yüce olan Allah'ın yardımı ile olur.
Hucurat suresi derdi olanların sıkıntıda olanların okuyabileceği bir suredir. Hucurat suresinin kanser hastalığına yakalanmış kişilere okunması tavsiye edilir.
Anlamı şifa veren şifaya muhtaçlara çare olan demektir. Birçok hastalıkta okunması gereken ve şifa bulmaya vesile olan bir ismi şeriftir.
Evvelinde ve âhirinde yüzer defa salevât-ı şerîfe okuyup dua etmelidir. Hadis-i şerifde buyruldu ki, “Bir hasta, lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn (15) (Anlamı : “Senden başka hak ma'bud yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ki ben zalimlerden oldum“) kırk defa okursa, şehit olarak vefat eder.
Ebu Hureyre -radıyallahu anh'den merfu olarak rivayet olun du ki: "Üç dua vardır ki kabul olunmasında şüphe yoktur: Mazlumun duası, yolcunun duası ve babanın çocuğu için yaptığı dua."
Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."
Bismillahillezi La Yedurru Duası Anlamı
O her şeyi işitir ve bilir» derse, ona hiçbir şey zarar vermez.” Allah resulü (s.a.v.) bu duayım kim her gün sabah ve akşam üç kez bu duayı okursa o kişiye Allah'ın izni ile hiçbir şeyin ona zarar veremeyeceğini söylemiştir.
7 Ayet Şunlardır: Tevbe Sûresinin 51. âyeti Yûnus Sûresinin 107. âyeti Hûd Sûresinin 6. âyeti Hûd Sûresinin 56.âyeti Ankebût Sûresinin 60. âyeti Fâtır Sûresinin 2. âyeti Zümer Sûresinin 38. âyeti 7 Ayetler Okunuşu 7 Ayet Arapça ve Türkçe Okunuşu ve Anlamı ﴿٥١﴾ Kul len yusîbenâ illâ mâ keteballâhu lenâ, huve mevlânâ, ve ...
Hasta yanında (Yasîn) sûre-i şerîfesini okumak mühim sünnettir. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Yanında Yasîn-i şerîf okunan hasta, suya doymuş olarak vefât eder ve doymuş olarak kabre girer.) Yani, cân vermenin hâsıl edeceği susuzluğu duymaz. (Ra'd) sûresini okumak, rûhun çıkmasını kolaylaşdırır.
Aişe'den -radıyallahu anh- rivayete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kendisine bir hastanın şifâ bulması için duâ talebedildiği zaman: Türkçe Okunuşu: Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.
Sekaret-ı mevt olarak bilinmekte olan ölüm baygınlığı ve ölüm zahmeti birçok hadiste de yer almaktadır. Ölüm sırasında yaşanacak olan sekerat kişinin yaşayacağı baygınlığı ifade etmek için kullanılmaktadır.
ÖLÜM DÖŞEĞİNDE CENNETE GÖTÜREN SÖZ
Ayrıca son nefeslerini vermek üzere olanların yanında rûha huzur ve ferahlık veren güzel bir sesle Kur'ân okumak, bilhassa Yâsîn sûresini tercih etmek de güzel görülmüştür.
* Kabir ziyaretinde Bakara suresinin başı ve sonu, Yasin-i şerif, Tebareke, Tekasür, İhlas-ı şerif, Fatiha ya da bilinen sureler okunup ölmüş olan bir kimsenin ruhuna hediye edilir.
Peygamber sallâllâhu aleyhi ve sellem Efendimiz'den Duâlar “Allah'ım, Ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak Sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur.
Kişinin bedensel ve ruhsal rahatsızlıklardan ya da manevî sıkıntılardan kurtulması için tıbbi tedavi yöntemlerine başvurması esastır. Bunun yanında kişinin şifa niyetiyle Allah Teâlâ'ya dua etmesi de uygun olur. Bir âyet-i kerîmede Kur'ân'ın müminler için şifa ve rahmet olduğu ifade edilmektedir (el-İsrâ, 17/82).
Aile içerisindeki fertlerden birinin rahatsızlanması durumunda Peygamber Efendimiz (SAV), mübarek elini hasta kimsenin alnına koyup şu duayı okurmuş: "Allahümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-Şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri