Uluslararası öğrenciler Almanya'da lise eğitimini özel okullarda uzun sureli, devlet okullarında ise değişim öğrencisi olarak alabilirler. Almaya'da Lise okumak için Almanca seviyenizin B2 olması gerekmektedir.
Almanya'da Lise Eğitimi için Gerekenler
Gymnasium, Türkiye'deki lise eğitimine karşılık gelen süreci de kapsamaktadır. Öğrencilerin Almanya'da lise eğitimi alabilmeleri için genellikle B1-B2 seviyesinde Almanca biliyor olmaları beklenmektedir. Okulların daha yüksek seviyede dil bilgisi talep etmesi de mümkündür.
Öğrencinin Gymnasium için minimum 75 ortalaması olması ve B2 seviyesinde Almancası olması gerekir. B1 Almanca ile de kabul veren okullar bulunmktadır. Almanya Lise Geçiş resmi sınavlarını ICES Turkey ofislerinde alabilirsiniz. Seviyeniz yetersiz ise Almanca hazırlık eğitimi sonrasında programlara başlayabilirsiniz.
Almanya'da Lise Eğitimi Ücretleri
Özel lise seçenekleri, öğrencilere yatılı konaklama, kapsamlı sosyal aktiviteler, modern eğitim kaynakları ve kültürel etkinliklere erişim gibi avantajlar sunmaktadır. Senelik ortalama ücretler genellikle 25.000 Euro ile 45.000 Euro arasında değişmektedir.
Almanya'da Lise Eğitim Sistemi ve Süresi
Almanya'da zorunlu eğitim 10 yıldır. Lisenin her akademik yılı 187 - 190 günlüktür.
İlgili 25 soru bulundu
Almanya üniversitelerine başvuru için Almanca bilme zorunluluğu yoktur. Almanya üniversitelerinden şartlı kabul alıp, bir yıl süreyle Almanca hazırlık eğitimi alabilirsiniz. Almanca eğitimini tamamlayıp, üniversitenin şart koştuğu TestDAF belgesini almanız durumunda üniversitede eğitiminize başlayabilirsiniz.
Lise diplomanız, eğer ki diplomanızı düz liseden aldıysanız (meslek liseleri veya bazı bölgelerdeki düz liseler farklı değerlendirilmektedir), Alman okul sistemine göre 'Mittlerer Bildungsabschluss' yani 'Realschulabschluss' olarak değerlendirilmektedir.
Almanya'daki bir okula gitmek isteyen uluslararası öğrenciler için kalış süresi ya da gelinen ülke fark etmeksizin vize gereklidir. Genel olarak: Avrupa Birliği ülkelerinden gelen öğrencilerin vizeye ihtiyacı yoktur.
Almanya'ya alınacak personel kriterleri ile ilgili neler söylersiniz? Almanca bilgisi dışında personelin Türkiye'deki deneyimleri ve yaşı önemli olmaktadır. Temel prensip olarak 24 – 45 yaş aralığı belirlenmiştir.
Dersler çoğunlukla sabah saat 7:30'la 8:00 arasında başlar ve öğlen biter. İlkokulda saat 11 veya 12'de biter. Diğer okullarda dersler çoğunlukla saat 13'e kadar sürer, bazen daha uzun da sürebilir.
Ancak öncelikle, yurt dışındaki eğitim kurumundan temin ettikleri diplomalarını Almanya'daki yetkili kurumlara onaylatmaları gerekir. Bu işlem, söz konusu diplomanın Alman devlet kurumları nezdinde tanınmasını sağlar. Böylece lise, üniversite veya meslek eğitiminiz, Almanya'da geçerli hale gelir.
AÖL'yi bitirdiğiniz takdirde dünyada yalnızca Köln ve Ankara'da gerçekleştirilen YÇS'ye (Üniversite Giriş Sınavı) girme hakkı kazanıp, başarılı olduğunuz takdirde isterseniz Türkiye'de isterseniz de Almanya'da üniversiteye gidebiliyorsunuz.
Almanya'da çocukların altı yaşını bitirdiklerinde ilkokula başlama zorunluluğu vardır. Tüm çocukların birlikte eğitim aldığı bu ilkokul eğitimi 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar devam etmektedir. Berlin ve Brandenburg'ta ise ilkokul eğitimi 6 yıldır.
Almanya vize başvurularında 18 yaşından küçük çocuklar için hem anne hem baba tarafından imzalı noter onaylı muvafakatname sunulması gerekmektedir. Çocuğa seyahati için sponsor olan ebeveynin çalışma ve şirket evrakları ile birlikte şahsi dilekçe sunulması gereken diğer belgelerdendir.
Merhabalar, Almanya turistik vizesi banka hesabı minimum 7000 TL bakiyeli olması gerekmektedir.
Almanya Öğrenci Vizeniz için konsolosluk gerekli evrakları belirtmiştir. Başvuran kişiler belirtilen Almanya Öğrenci Vizesi evraklarını eksiksiz ve doğru sunulduğu takdirde vize almak zor değildir.
Matura sınavına kimler girebilir? Matura sınavları, Avusturya devletinin gerçekleştirdiği bir sınavdır. Bu sınava Avusturya'da Gymnasium (en yüksek lise derecesi) mezunu öğrenciler girebilir.
Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere Türkiye'deki lise diplomalarıyla eşdeğer sayılan geçerli diploma verilecek."
Almanya'da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Dil Yeterliliği: Almanca veya İngilizce: Almanya'daki üniversiteler mutlaka sizden Almanca veya İngilizce dil sertifikası istemektedir. Eğer Almanca'nız yoksa şartlı kabul alarak, Almanya'da hazırlık okullarına katılabilir ve böylece gerekli dil seviye şartlarını tamamlayabilirsiniz.
Türkiye'de Alman Lisesi gibi liselerde okuyan öğrenciler Abitur Diploma alma şansı elde ederler ya da Matura diploması veren bir okuldan mezun olan öğrenciler Almanya'daki üniversitelere direkt başvuru yapabilirler.
Almanya'da lise eğitimi eyaletlere göre değişiklik göstermektedir. Bazı eyaletlerde hazırlık eğitimi ile birlikte süre 4 yıl iken, bazı eyaletlerde 5 yıla kadar çıkabilmektedir. Devlet okullarında 1 yıl lise eğitimi alınırken, özel okullarda 4 veya 5 yılı kapsayan süre boyunca lise eğitimi tamamlanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri