Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kimler araba Kiralayamaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kimler araba Kiralayamaz?

Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rentiva.com

Herkes araç kiralayabilir mi?

Gerekli koşulların sağlanması durumunda herkes araba kiralayabilir. Araba kiralamak için gerekli koşulların başında ise en az 2 yıllık ehliyet sahibi olmak geliyor. Ekonomik araçlar için 21 yaş üzeri, orta ve üst sınıf araçlar için 25 yaş üzeri, büyük araçlar için 28 yaş üzeri olmak diğer koşullar arasında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Araba kiralama şartları nelerdir?

Araç kiralama hizmeti almak istediğinizde karşınıza çıkacak ilk şart yaş şartıdır. En az 21 yaşında olduğunuzda ekonomik bir araç kiralayabilirsiniz. Orta sınıf bir araç için ise sizden istenen yaş şartı en 25 olmanızdır. Büyük ve lüks bir araç kiralamak istediğinizde ise en az 28 yaşında olmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: b2carlease.com

Yeni ehliyet almış biri araç kiralayabilir mi?

Ehliyetinizi yeni aldıysanız henüz araç kiralama koşullarına uygun değilsiniz, demektir. Bunun yanı sıra araç kiralama işlemlerinde ehliyetin alınış tarihi üzerinden 1 yıl geçmesi gerekiyor. Ayrıca bu süre araç modellerine göre değişkenlik gösterebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yolcu360.com

Kiralık araçları kimler kullanabilir?

Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Sözleşmede belirtilmeyen üçüncü kişilerin, aracı kullanmaları halinde meydana gelebilecek hasarlarda, hiçbir hasar güvencesi geçerli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: garenta.com.tr

ARABA KİRALAMA ŞARTLARI - (TÜM DETAYLAR)

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kiralık aracı 2 kişi kullanabilir mi?

Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: perlatr.com

Kiralık aracı başkası kullanırsa çevirmede ne olur?

Söz konusu alana ismi yazılan kişiler haricinde aracın kiralama süreci boyunca başka kişiler tarafından kullanılmaması gerekiyor. Eğer kullanılırsa ve herhangi bir kaza durumu olursa araç üzerindeki tüm sigortalar geçersiz oluyor ve masrafı ödemek de aracı kiralayan kişiye düşüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Acemi sürücü araba kiralayabilir mi?

Bununla birlikte 25 yaşını doldurmamış ise o zamanda araç kiralayamıyorsunuz. Kısacası stajyer ehliyet durumundan muaf olmanız gerekiyor. Bu konu tüm araç kiralama firmalarında olduğu gibi bizde de aynı geçerliliktedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayfilo.com

1 yıllık ehliyet ile araba kiralanır mı?

Ekonomi segmentinde bulunan araçları kiralayabilmek için en az 21 yaşında ve 1 yıl ehliyet sahibi olunması gerekmektedir. 19-21 yaş aralığında ve 1 yıl ehliyet sahibi olan kişiler Genç Sürücü ücreti ödeyerek ekonomik gruptan araç kiralayabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avis.com.tr

1 yıllık ehliyete araba kiralanır mı?

Araba kiralamak için ehliyetiniz en az 2 yıllık olmalı. Ancak genel anlamda 2 yıllık ehliyet şartı aransa da bazı araç kiralama firmaları 1 yıllık ehliyete sahip olan sürücülere araç kiralama imkanı sunuyor. 1 ya da 2 yıllık ehliyete sahip olma şartı genelde ekonomik ve orta sınıf araçlar için geçerli oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Araç kiralarken ne isteniyor?

Araba Kiralamak İçin Gereken Evraklar
  • Sürücü belgesi ve yaş sınırı (Sürücü belgesinin en az iki yıllık olması gerekir.)
  • Nüfus cüzdanı
  • Kredi kartı
  • İkametgâh belgesi.
  • Kiralayan adına kayıtlı adresini de gösteren herhangi bir fatura.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: borlease.com.tr

1 günlük araba kiralanır mı?

Şehir içinde günlük önemli işleriniz varsa ya da günübirlik bir seyahat planı yaptıysanız, 1 günlük araç kiralayabilirsiniz. Bu şekilde araç kiralarken aracınızı belirlediğiniz saatte teslim alıp, 24 saat sonra aynı saatte teslim etmeniz gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Genç sürücü ücreti ne kadar?

Araç gruplarında belirlenmiş olan yaş ve ehliyet yılı koşulları dahilinde kiralama yapılabilmektedir. Bu koşulların sağlanamaması durumunda ''Genç Sürücü ''hizmet paketi satın alarak bu paket içeriğindeki limitler dahilinde kiralama yapabilirsiniz.Ek sürücü bedeli günlük 10 TL, Genç Sürücü bedeli günlük 15 TL' dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: durmazotokiralama.com

Şahıs arabası kiraya verilir mi?

Şahsi Aracımı Kiraya Verebilir Miyim? Evet! Şahsi aracınızı kiralayarak kendinize çaba göstermeden ek gelir sağlayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rentiva.com

Araç kiraya vermek mantıklı mı?

Araç kiralama noktasında aracın modeli, özellikleri ve tercih edilen kiralama platformu kâr elde etmek için büyük bir öneme sahiptir. Bununla birlikte doğru bir yöntem izlendiğinde aracı kiraya vermek son derece mantıklı ve etkili bir kazanç sağlama yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rentiva.com

Öğrenci araba kiralayabilir mi?

Evet. Araç kiralayabilmeniz için normal şartlarda ehliyetiniz 2 yıllık olmalı ve minimum 21 yaşında olmalısınız. Fakat bazı araç kiralama şirketleri 19-21 aralığındaki gençlerin de araç kiralamasına izin veriyor ya da 1 yıllık ehliyet sahiplerine de ehliyet verebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Kiralık aracı başkası kullanırsa polis ceza yazabilir mi?

Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

18 yaşında nasıl araç kiralanır?

Ehliyet sahibi olabilmek içi 18 yaşını doldurma koşulu bulunuyor. 18 yaş altı bir kişi ehliyet sahibi olmaması sebebiyle araç kullanamıyor, dolayısıyla araba kiralayamıyor. 18 yaşını dolduran ve ehliyet sahibi olan bir sürücünün ise normal şartlarda araç kiralama işlemini gerçekleştirebilmesi için en az 2 yıllık ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Ehliyetsiz araba nasıl kiralanır?

Araç kiralamak için tedarikçi firmanın uyguladığı kurallara göre minimum 1 yıllık ehliyet sahibi olmak gerekiyor. Bazı firmalarda bu süre 3 yıla kadar çıkabiliyor. 1 yıldan az süreli ehliyeti olanlar ya da hiç ehliyeti olmayanlar araç kiralama hizmetinden yararlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Acemi sürücü kaç yıl?

Stajyer ehliyeti alan sürücüler, 2 yılı doldurduktan sonra aday sürücülükten çıkarlar. Bu durumda ehliyeti yenilemeye veya değiştirmeye gerek yoktur. 2 yılı başarıyla doldurmuş stajyer sürücüler, aktif bir sürücü olarak trafiğe çıkabilir ve bu sürücülere, normal trafik prosedürleri uygulanmaya başlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Acemi sürücü şehir dışına çıkabilir mi?

Stajyer ehliyeti bulunan sürücüler, araçta başka bir sürücü bulunmadan şehir dışına çıkabilirler. Burada önemli olan husus, stajyer sürücülerin puanlamaya tabi tutulmasıdır. Stajyer ehliyete sahip sürücüler 2 yıl boyunca 75 ceza puanını aşmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Acemi sürücü kaç sene?

herkese ilk olarak stajyer ehliyet verilir. Stajyer ehliyetin süresi ise 2 yıldır. Normal ehliyetle arasında çok az fark vardır. Örneğin stajyer sürücülerin 0.20 promil alkolle trafiğe çıkmaları durumunda ceza puanlarına bakılmaksızın ehliyetleri iptal edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Kiralık arabada kazayı kim öder?

Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Kiralık aracı eşim kullanabilir mi?

Başkası adına araç kiralayabilirsiniz ancak aracı, kiralama sözleşmesinde ve teslimat belgesinde ismi geçen sürücü veya sürücüler kullanabilir. Bu nedenle aracı teslim alırken aracı kullanacak kişinin sözleşmeyi imzalaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Kiralık araç trafik cezasını kim öder?

Araç kiralama kuralları gereğince, kiralama süresi boyunca araç plakasına yazılacak tüm cezalar, aracı kiralayan kişinin sorumluluğundadır. Dolayısıyla araç kiralama firmaları, seyahat süreci boyunca sürücüye yazılan tüm cezaları sürücünün firmaya bildirdiği kredi kartı üzerinden de ödeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: borlease.com.tr

Benzer sorularSıkça sorulan sorular

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT