Bu özellik ve becerilere sahip olarak danışman olmak için ne yapmalı diye düşünüyorsanız bu soru şöyle cevaplanabilir: Danışman olmak isteyen kişilerden lisans yanında yüksek lisans ve doktora diplomaları beklenebilir. Bunların yanında ilgili alanda yetkinliği gösteren sertifikalar da önemlidir.
Üniversitelerin psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmet, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile çocuk gelişimi gibi ilgili bölümlerden mezun olmak.
Danışman; herhangi bir konu üzerinde bilgisine ve tecrübesine başvurulan kişi demektir. Antik çağdan beri insanlar danışmanlık hizmetine başvurmuştur. O zamanki danışmanlar yani filozoflar; insanlara hayata dair tavsiyeler verip yol göstererek danışmanlık misyonlarını yerine getirmişlerdir.
Türkiye'de danışmanların ortalama maaşı, yaklaşık olarak 15.000 TL ile 40.000 TL arasında değişebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Danışman olmak için hangi okul bitirilmeli sorusu şöyle cevaplanabilir: Danışman olmak için bitirilmesi gereken belirli bir bölüm yoktur. Danışmanlık yapılmak istenen alana göre İşletme, İktisat, Pazarlama, Muhasebe, Hukuk, Halkla İlişkiler vb. pek çok bölümde eğitim alınabilir.
Danışmanlık ya da müşavirlik, danışman ya da müşavir sıfatındaki kişilerin yapmakta oldukları meslektir. Finansal, ticari, yasal, teknolojik, teknik ve uzmanlık faaliyetleri alanında çok çeşitli konularda yöneticiler ve başkanlar için uzman faaliyetleridir. Özel olarak danışmanlık firması mevcuttur.
Danışmanlar, müşterileri ile doğrudan iletişim kurarak sorunları tespit eder ve çözüm önerileri sunarlar. Danışmanların çalışma alanları oldukça geniştir ve büyük şirketlerde, kendi danışmanlık firmalarında veya hükümet kurumları, eğitim kurumları ve sivil toplum örgütleri gibi birçok farklı alanda çalışabilirler.
Bunun için bireysel olarak veya gruplar halinde psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti verirler. Mezunlar, resmi ve özel okullarda, dershanelerde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim merkezlerinde, çocuk yuvalarında görev alabilmektedirler.
Danışmanlık: Uzmanlık, rehberlik, strateji ve dış bakış açısı sağlama işidir. Danışmanlık şirketleri, bu hizmetleri profesyonelce sunan firmalardır. Bu tür bir hizmet işi, geçmişinize ve deneyiminize bağlı olarak çeşitli şekiller alabilir.
DANIŞMANLIK NEDİR? Özel bir alanda uzmanlaşmış kişi veya kişilerin sahip oldukları bilgi ve becerileri belirli bir zaman zarfında hizmet verdikleri kuruluşa tanımlanmış iş tarifine uygun bir şekilde aktarması işine danışmanlık denir.
4.6. Henüz Danışmanı atanmayan öğrencilerin ders ekle / bırak süreci ve danışman onayları kim tarafından gerçekleştirilir? Danışmanı atanmayan öğrencilerin ders ekle / bırak süreci ve danışman onayları Anabilim Dalı Başkanlığı'nca gerçekleştirilir.
Nasıl Kurumsal Danışman Olunur? Kurumsal danışmanlık için üniversitelerin Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olunması gerekir. Lisans eğitiminin yanı sıra kişilerin sosyal hayatlarında da kendilerini geliştirmiş olmaları beklenir.
Hasta danışmanı olmak için 2 yıl üniversite eğitimi alınır. Fakat hasta danışmanı pozisyonunda çalışmak için üniversite eğitimi şart değildir. Örneğin lise mezunu olup Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi alan kişiler de bu mesleği yapabilir.
Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.
Sosyal Danışman İşe Alım Şartları Nelerdir? Üniversitelerin Sosyal Hizmetler, Psikoloji ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmak, işe alım şartlarının başında geliyor. Bunun dışında üniversite onaylı danışmanlık sertifikalarından birine sahip olanlar da çeşitli kurumlarda iş imkanı bulabilir.
Ülkemizde danışmanlık hizmetleri ağırlıklı olarak dışarıdan (3. kişiler) karşılanmaktadır. İş letme yöneticisi tarafından belirli bir konunun araştırılarak bilgi alınması amacıyla dışarıdan ken di alanında uzmanlaşmış kişilerin görevlendirilme si faaliyeti "Serbest Meslek Faaliyeti" kapsamında değerlendirilmelidir.
İlgili üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden 4 yıllık lisans sürecini bitiren kişiler, Türkiye'de herhangi bir ruh sağlığı yasası olmaması sebebiyle ilgili şartları yerine getirdikten sonra psikolojik danışmanlık merkezi açabilirler.
MADDE 25 – (1) Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanların çalışma süreleri bir iş saati 60 dakika olmak üzere haftalık 30 iş saatidir.
Sertifika, danışmanın mesleki standartlara ve etik kurallara bağlı kalmaya taahhüt ettiğini gösterir. Aile danışmanlığı sertifikası, ailelerle çalışmak, ilişkileri iyileştirmek ve zorlu durumlarla başa çıkmalarına yardımcı olmak isteyen profesyoneller için önemli bir mesleki özelliktir.
Ofis Danışmanlığı Nedir? Ofis danışmanlığı, mevcut alanınızı nasıl kullandığınızı anlamanıza yardımcı olan ve çalışma yöntemlerinizi desteklemek için gelecek için nasıl optimize edilebileceğini değerlendirmenize olanak tanıyan bir süreçtir.
İş ve Meslek Danışmanları İŞKUR'a başvuran ve herhangi bir mesleği olmayan ya da mesleği olup da mesleğinde iş bulamayan, mesleki gelişime ihtiyaç duyan bireylerin farkındalıklarının sağlanmasına yönelik bireysel iş danışmanlığı görüşmesi ile grup görüşmeleri yapmaktadırlar.
Temel psikolojik danışma becerileri dikkati verme, açık ve kapalı uçlu soru sorma, danışanı gözleme, içerik yansıtma, duygu yansıtma ve özetleme becerilerini kapsarken, ileri düzey beceriler ise yüzleştirme, kendini açma, anlamı yansıtma ve odaklanma becerilerini kapsamaktadır.
Özel bir alanda uzmanlaşmış kişi veya kişilerin sahip oldukları bilgi ve becerileri belirli bir zaman zarfında hizmet verdikleri kuruluşa tanımlanmış iş tarifine uygun bir şekilde aktarması işine danışmanlık denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri