Fabrika müdürü olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Makine Mühendisliği, Elektrik, Endüstri Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Fabrika müdürlüğü herkesin yapabileceği bir görev olarak görülmemelidir. Fabrika müdürü olabilmek için en az lise mezunu olma şartı aranır.
Fabrika Müdürü Nedir, Ne İş Yapar? Fabrika müdürü, bir fabrikanın genel işlerinden sorumlu olan ve fabrikada üretim, maliyet, kalite kontrol, tedarik zinciri yönetimi, personel yönetimi ve güvenlik gibi bir dizi operasyonel konuda yöneticilik yapan kişidir.
Fabrika Müdürü olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Fabrika Müdürü maaşı 2023 verilerine göre ortalama 61.700 TL civarındadır.
İlgili 44 soru bulundu
Fabrika müdürü olmak için üniversite mezunu olmak gerekir. Fabrikanın dahil olduğu sektörle ilgili lisans eğitimi alıp deneyim kazanan kişiler terfi alarak fabrika müdürü pozisyonunda çalışabilir. Fabrika müdürü, görev yaptığı fabrikanın iş süreçlerini yönetir, kurumun büyümesi için çeşitli çalışmalarda bulunur.
Üretim müdürü olmak için dört yıllık lisans eğitim veren üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde bulunan Gıda Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği programlarından birinden mezun olma şartı aranmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Müdür 2023 yılında ortalama 46.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müdür , Temmuz 2023 yılında ortalama 46.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 38.720 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Fabrika müdürü olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Makine Mühendisliği, Elektrik, Endüstri Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Fabrika direktörü fabrikalarda iş süreçlerinin uygunluğunu denetler. Direktör, işini yaparken üst yönetimin verdiği talimatları dikkate alır. Departmanların iç koordinasyonları, direktör tarafından sağlanır. Departmanlar arasında faaliyet zamanlamasının ve standart bütünlüğünün takibini yapar.
Endüstri Mühendisliği,üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm her mühendislik bölümünde olduğu gibi yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Okul müdürü olmak için kadrolu öğretmen olmak ve minimum 10 yıl boyunca çalışmak gerekir. Genel müdür olmak için ne gerekli sorusu ise müdür yardımcısı ya da üst düzey yöneticilik pozisyonunda deneyimli olmak şeklinde yanıtlanabilir. Müdür maaşları ise özel şirketlerde ve devlet kurumlarında farklılık gösterir.
Lise mezunlarını özel sektör eğitiyor
Özellikle tekstil ve ticaret sektörlerinde birkaç yıl içinde yöneticilik seviyesine gelmek mümkün. Kendini geliştiren, eğitimle mesleki yetkinliklerini kazanan, gerekli performansı sergileyen lise mezunu çalışanları mağazalarda yönetici olarak sıklıkla görmek mümkün.”
Başvuru şartları nedir? İlkokul, lise, tecrübe şartı yok!
Türkiye'de bir okul müdürünün ortalama aylık maaşı, ilkokul, ortaokul veya lise müdürleri için 20.000 TL ile 45.000 TL arasında değişebilir. Ancak, okul müdürlerinin çalıştıkları bölgenin gelişmişlik düzeyi, okulun prestiji ve müdürün deneyimi ve yeterliliği gibi faktörler de maaşları etkileyebilir.
eleman.net verilerine göre, Personel Müdürü 2023 yılında ortalama 34.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Personel Müdürü , Temmuz 2023 yılında ortalama 35.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 28.380 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Yine ücretlerin ne zaman ödeneceği 6098 sayılı Borçlar kanununun 406. maddesinde ”Aksine adet olmadıkça, işçiye ücreti her ayın sonunda ödenir. Ancak hizmet sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesiyle daha kısa ödeme süreleri belirlenebilir. “denmiştir.
Vardiya Amiri Nasıl Olunur? Vardiya amiri olmak için meslek liselerinde, meslek yüksekokullarında ve üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans bölümlerinde bulunan Gıda, Endüstri, Kimya ve Ziraat Bölümleri ile ilgili alanlardan mezun olunması gerekmektedir.
Vardiya Şefi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 23.800 TL civarındadır.
Ürün yöneticisi / yönetmeni olmak için başta Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Makine Mühendisliği Bölümü olmak üzere 4 yıllık lisans eğitimi veren Mühendislik Fakültelerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
Üretim şefi olmak için 4 yıllık lisans eğitim veren üniversitelerin başta Endüstri Mühendisliği ve İşletme Bölümü olmak üzere Mühendislik ve İktisadi / İdari Bilimler Bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
İyi bir imalat müdürü olmak için üniversitede mühendislik üzerine bir bölüm okunmalıdır. Örneğin Gıda Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü gibi alanlardan mezun olan kişiler imalat müdürlüğü yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri