Üniversite diploması şartı aranmaz. Cinsiyet ayrımı yoktur, herkes kurye olabilir. Kişinin çalıştığı şehrin caddelerini, sokaklarını; kullanabileceği en hızlı ve uygun rotaları özellikle bilmesi gerekir. Sürekli trafikte olacaklarından dolayı bu nedenle görme ve duyma duyularında sorun olmaması gerekir.
Motorlu kurye olmak için herhangi bir eğitim kurumunu tamamlanmış olma şartı yoktur. Tek ihtiyacınız olan şey motor kullanabildiğinize dair bir sürücü belgesidir. Aynı zamanda motorlu kuryelerin sürekli trafikte olacakları için sinirlerine hakim olan kişiler olmaları gerekmektedir.
Kurye olmak için sertifikaya ihtiyaç yoktur. Kuryelik genel olarak 125cc'lik motosikletlerle yapıldığı için A1 ehliyeti sahibi olmak yeterlidir. Kurye arayan firma dağıtım işini 125 cc ve üzeri motosikletlerle yapıyorsa A2 sınıfı ehliyet, hafif ticari araçlarla dağıtım ili yapılıyorsa B sınıfı ehliyet gereklidir.
Motorlu Kurye Olmak İçin Gerekenler
En az ilköğretim mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Motosiklet ehliyetine sahip olmak, Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak.
Kurye olmak için temel şart ehliyet sahibi olmak ve aktif olarak araç kullanmaktır. Ehliyet alabilmek için ilkokul mezunu olmak yeterlidir.
İlgili 35 soru bulundu
Moto kurye olmak için öncelikle 18 yaşını geçmiş olmak ve A2 ehliyetine sahip olunması gerekmektedir. Motosiklet kullanımına ve kurallarına hakim olunmalıdır. Görev yapılacak şehrin ve semtin sokaklarına hakim olunması ve iyi bir yön bilgisine sahip olması gerekmektedir.
Kurye İçin Maaş Geçmişi
eleman.net verilerine göre, Kurye 2023 yılında ortalama 20.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kurye , Temmuz 2023 yılında ortalama 20.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 16.280 TL maaş alıyordu.
Yurtiçi Kargo tarafından geliştirilen projede, araç sahibi olan herkes kendi aracıyla kargo dağıtımı yapacak. Tüm Türkiye'de uygulanacak bir diğer projeyle ise mahalle esnaflarına ek gelir kazanma şansı verilecek.
Motosikletli kurye olmak için öncelikli olarak A1 ya da A2 ehliyeti gerekir. Kuryelik yapacak kişinin, 125 cc'lik motosikletlerin kabul edildiği kurye şirketleri için A1 ehliyete sahip olması gerekir. 125 cc ve daha üzeri motosikletlerin kabul edilmesi halinde kuryelik yapacak kişi A2 ehliyete sahip olmalıdır.
Nasıl Esnaf Kurye Olurum? Banabikurye sisteminde şahıs işletmeli yani esnaf kurye olarak çalışabilir; sayısız avantajdan faydalanabilirsiniz. Esnaf kurye modeline geçtiğinizde çalışma şekliniz değişmez, serbest olarak çalışmaya devam edebilirsiniz. Esnaf kurye olmak için şahıs işletmenizin olması yeterlidir.
Öncesinde bir yere bağlı olarak çalışmaya devam eden kurye, artık serbest olarak çalışmaya devam eder. Kurye en düşük ücretten Bağkur'unu yatırdığı ve fatura kestiği müddetçe devletin herhangi bir yaptırım uygulaması söz konusu değil.
Bisikletli kurye, su götürmez biçimde bisiklet tabanlı kariyer olanaklarının en ikonik olanıdır. 1800'lü yılların sonuna dayanan geçmişleri ile bisikletli kuryeler, dünya genelindeki kent merkezlerinde mektup, posta ve paket teslimatında bulunmaktadırlar.
Hızlı ve güçlüdür. Genel olarak değerlendirildiğinde 50cc ve 125cc motora sahip motosikletler kuryelik için her zaman daha ideal. Uygun etiket fiyat, güvenlik özellikleri, ekonomik sürüş ve en sonda da performans dikkate alınarak kurye motosikleti seçilmeli.
Yalnızca Getir Büyük çalışanları ve kuryeleri motor değil araba ehliyetine sahip olmak durumundadırlar. Kullanılacak araba tipine uygun ehliyete sahip olan kişiler, Getir araçlı kurye olabilirler. Getir'de çalışanların maaşları, 3200 TL ile 9000 TL arasında değişiklik gösterir.
Esnaf Kurye maaşı 2023 verilerine göre ortalama 17.500 TL civarındadır.
Öncelikle, Getir de kuryelik yapmak için kendi şahıs şirketinizi kurmalısınız. Esnaf kuryelik modeliyle kuryelik yapabiliyorsunuz. Bu vesileyle kendi şirketiniz olduğu için hangi saatte çalışıp, işi ne zaman bırakacağınıza siz karar veriyorsunuz. Ayrıca, bir den çok firma ile çalışabilirsiniz.
Bir kurye yaklaşık olarak günde 150 ile 180 arasında kargo dağıtıyor. Bu da her gün bir sürü insanla muhatap olmak demek.
Kuryelik için herhangi bir diploma gerekmemektedir. Moto kurye olmak isteyen A1 ya da A2 ehliyetine sahip olması gerekir. B ehliyeti olanlar ise arabalı kurye arayan firmalara başvuru yapabilir. Kuryelik için talep edilen belgeler diğer işler ile aynıdır.
Hafta içi boyunca tüm günlerde motorlu kuryelerin çalışma saatleri 08.30-18.30 saat aralığıdır. Cumartesi günleri ise çalışma saati aralığının 09.00-15.00 olduğunu söylemek mümkündür. Motorlu kuryeler Pazar günleri çalışmazlar, tatil günleridir.
Teslim edilen alışveriş paketi başına 2 TL ödeme yapılmaktadır.
Kurumsal firmalar genellikle 2 yıl motor tecrübesi ve 18 yaşı zorunlu tutuyor. Ama yerel lokantalarda vs. iş yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri