Veri analisti nasıl olunur? Veri analisti olmak için Matematik, İstatistik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Enformatik, Bilgisayar Mühendisliği vb. bölümlerde üniversite eğitimi almanız önkoşuldur. Lisans seviyesinde Veri Analisti bölümü bulunmamaktadır.
Popüler bir istihdam platformunda yayınlanan verilere göre, veri analiz uzmanları bilişim, hizmet, finans ve ekonomi, sağlık, elektrik-elektronik sektörlerinde istihdam edilmektedir.
Hızlı Başlangıç Junior Veri Analisti olarak çalışmak için 5 ay eğitim yeterli!
Veri Bilimcilerinin yaklaşık yüzde 50'den fazlası R ve/veya Python konusunda bilgilidir. Veri bilimcilerin sıklıkla kullandığı diğer programlama dilleri arasında MATLAB, SQL, Java ve Julia yer almaktadır.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 28.000 TL ile 37.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Veri Analisti maaşı 24.900 TL iken, en yüksek ise 85.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
İlgili 38 soru bulundu
Aynı zamanda iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmanız beklenmektedir. Veri analisti nasıl olunur? Veri analisti olmak için Matematik, İstatistik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Enformatik, Bilgisayar Mühendisliği vb. bölümlerde üniversite eğitimi almanız önkoşuldur.
Veri Analisti
Veri analisti olarak çalışanlar, işletmelerin müşteri davranışlarını anlamalarına ve işletme stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olurlar. Bu meslek, 2020-2030 yılları arasında %25 oranında büyüme göstermesi bekleniyor.
Birçok veri bilimcisi programlamayı zorunluluktan öğrenir. Genellikle kodlama ustaları değildirler ve bilgisayar bilimlerinde bir dereceye sahip değildirler, ancak programlama ve kod yazmanın temellerine aşinadırlar.
Her iki dil de veri biliminde yaygın olarak kullanılmaktadır ve tercih edilebilecek pek çok seçenek sunar. Python, verilerin işlenmesi ve makine öğrenimi gibi konularda daha güçlüdür, R ise veri analizi ve istatistiksel modellere daha uygun olabilir.
Herkes veri bilimci olabilir mi ? Bu sorunun cevabı hem evet hem hayır. Herkes veri bilimi alanına yöneliyor fakat herkesin veri bilimci olmasına gerek yok. Veri mühendisliği, veri analisti, veritabanı yöneticisi hatta büyük veri yöneticisi gibi çeşitli iş kolları da mevcuttur.
Freelance çalışma kapasitesinde veri analisti olarak çalışmanın, kendi çalışma saatlerinizi belirleme ve müşteri olarak kimi kabul edeceğinizi seçme dahil olmak üzere birçok faydası vardır. Ayrıca evden çalışabilir ve çeşitli sektörlerdeki şirketlere yardımcı olabilirsiniz.
Veri bilimci olmak için üniversite eğitimi zorunludur. Üniversitede Bilgisayar Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, İstatistik gibi bölümlerde eğitim alan kişiler, veri bilimci olur.
İyi bir veri analisti olmak için İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik, Bilgisayar Bilimleri, Yönetim Bilişim Sistemleri, Matematik bölümleri okunmalıdır.
SQL'de bir veri bilimcisi olarak uzman olmanız gerekir. Bunun nedeni, SQL'in özellikle erişmenize, iletişim kurmanıza ve veriler üzerinde çalışmanıza yardımcı olmak üzere tasarlanmasıdır.
Veri analisti; şirket kayıtlarında bulunan verileri, bilgisayar aracılığıyla analiz edip yorumlayan ve daha sonra bu verileri raporlayan kişiye verilen mesleki unvandır. İstatistik tespit etme, veri işleme ve analiz etme veri analistlerinin işidir.
Veri Analisti: İşletme yönetimi mezunları, veri analizi ve iş zekası alanlarında çalışabilirler. Veri analizi, işletmelerin stratejik kararlarını desteklemek için verileri yorumlama ve analiz etme sürecini içerir.
Veri analiz uzmanı olmak için üniversitelerin; İstatistik Bölümü, Bilgi İşlem Bölümü, İşletme Bölümü, İşletme Mühendisliği, Çalışma Ekonomisi, İktisat bölümü, Bilgi Sistemleri, Endüstri Mühendisliği Bölümü gibi programlardan mezun olmak gerekir.
Üniversitelerin Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olanlar büyük veri mühendisi olarak çalışabilir. Büyük veri mühendisi büyük verilerin analiz edilmesi, sınıflandırılması ve kullanılabilir hale getirilmesinden sorumludur.
Veri analisti olmak için bilgisayar konusunda bir bölümden mezun olabileceğiniz gibi, istatistik, matematik ve bazı diğer mühendislik bölümleri ile işletme ve iktisat mezunu olmak da bu alanda kariyer yapmanızı kolaylaştıracaktır. Veri analisti kariyerinize Python programlama dili öğrenerek başlayabilirsiniz.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 37.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Veri Bilimci maaşı 31.400 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Data Scientist olacak bir arkadaşımızın Analitik düşünce yapısında olması, Database bilgisi olması, Matematik ve istatistik bilgisi,temel programcılık bilgisi Teknik ve Business tarafında kolay ve etkili iletişim kurması artı özellikler diyebiliriz.
Bu nedenle deneyimli olmak bu alanda aranan en önemli şartların başında gelir. Veri analizi, iş ve süreç geliştirme konularında tecrübeli olma şartı aranabilir. İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak ve Tableau Powerbi, R, Cassandra, SQL gibi program kullanım becerilerinin çok iyi düzeyde olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri