Yeni mezun üniversiteden henüz mezun olan deneyimsiz, yönlendirilmelere açık bireylere verilen genel addır. Ülkemizde işverenler yeni mezun gençlere deneyimsiz oldukları gerekçesiyle fırsat vermedikleri için gençleri çaresiz bırakan durumlardan biri olarak gözükmektedir.
Bu arada üniversiteye başlarsa, 25 yaşını dolduruncaya kadar sağlık hizmetinden yararlanmaya devam edebiliyor. Üniversiteden mezun olan 23 yaşındaki bir genç 2 tam yıl süreyle GSS primi ödemeden sağlık hizmetinden yararlanabilirken, mezuniyet tarihinde 24 yaşında olan genç için bu imkan 1 yıl sağlanıyor.
Mezuna kaldıktan sonra çalışmaya en geç iki hafta içinde başlamış olmalısınız.araya çok uzun zaman girmemeli mevcut konular unutulabilir bu yüzden 2 hafta.
Eğer mezuna kalma nedeniniz herhangi bir yere yerleşememiz veya tercih yapmamanız ise herhangi bir şekilde ÖSYM puanında kesinti veya artış bulunmuyor.
İlgili 43 soru bulundu
Mezuna kaldıysanız öğrenci sayılmıyorsunuz üniversiteye girene kadar.
Öncelikle “Mezuna kalmak nedir?” biraz bunu açıklayalım: Mezuna kalmak demek, YKS'den istenilen puan ve sıralamanın alınamadığı, şansın bir sonraki sene kullanımı demektir. Yani tercih yapmamak ya da tercihlerine yerleşememek durumunda yaşanılan durum.
İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretimi tamamlayan gençler herhangi bir işte çalışmaya başlarlarsa, sağlık hizmetlerini zorunlu sigortalılık kapsamında alacaklar. İşe giremeyen gençlerin ise 2 yıl boyunca genel sağlık sigortası (GSS) primi ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları bulunuyor.
CEVAP 22- 18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecektir.
* 18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.
Lisans mezunlarında ortalama ilk iş bulma süresi 2021 yılında 13,6 ay iken bu süre 2022 yılında 13,9 ay oldu. Ön lisans mezunlarının ortalama ilk iş bulma süresiyse 2021 yılında 14,8 ay iken 2022 yılında 15,3 ay olarak açıklandı.
İŞKUR size bir meslek danışmanı atar. Meslek danışmanınız İŞKUR'da ilan yayınlayan firmaların bilgisini sizinle paylaşır ve size uygun iş ilanlarına başvurmanıza yardımcı olur. Ayrıca, kendiniz de İŞKUR web sitesi üzerinden kaydınızı oluşturabilirsiniz ve iş ilanlarına başvurabilirsiniz.
Üniversite diploması çok etkili bir iş bulma aracıdır. İşverenler arasında, üniversite diploması sahibi kişilerin daha iyi eğitim ve deneyim sahibi olduğu ve daha yüksek pozisyonlara aday oldukları kabul edilmektedir. Bu, üniversite diploması sahiplerinin daha kolay iş bulabilecekleri anlamına gelir.
Diplomasını kaybeden kişiler mezun olduğu eğitim kurumuna giderek bir dilekçe ile birlikte tekrardan diplomasını çıkartabilir. Ancak diplomasını kaybeden ve başvuruda bulunan kişilere diploma yerine mezuniyet belgesi verilmektedir.
Lisans mezunu sayılmayacağınız için önlisanstan girebilirsiniz. Ama ikisinden de mezun olsanız diploma yanması diye birşey olmaz.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
'Rabbena atina min ledunke rahmeten ve heyyı lena min emrina reşeda. ' (Ey rabbim! Sen bizi katından rahmet ev ve işimizde bizler için başarılar hazırla.) Bu dua her gün 70 kere okunursa Allah'ın (cc) izni ile iş bulunur.
* Rabbena atina min ledünke rahmeten ve heyyi lena min emrina reşeda. Anlamı: Ey Rabbimiz sen bize katından rahmet et, işimizde bizler için başarılar hazırla. (Bu dua günde 70 kez okunursa Allah'ın yardımı ile hayırlı bir iş bulacaktır.)
ÜNİ-VERi bilgilerine göre Türkiye'de en kolay iş bulan meslek alanı Tıp Fakültesi mezunlarına ait. Fakat listenin ilk sıralarını Tıp'ın yanı sıra Eczacılık, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Odyoloji gibi sağlık bölümleri sahipleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri