MEB; ikametgahı değişmeyen memur ve öğretmen yolluk alamaz. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayınlanan Sürekli Görev Yolluğu başlıklı görüş yazısında ikametgahı değişmeyen memurlara yolluk verilmeyeceği açıklandı.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı çıkardığı Harcırah Kanunu Tebliğleriyle memuriyet mahalli tanımını netleştirmiştir.
2)Mahallen temin ve görevlendirilmeleri mümkün ve mutat olan hizmetlilere ve bunların aile fertlerine, yeni veya açıktan atanmalarında ve emeklilik hariç görevlerine son verilme hallerinde harcırah verilmez. Bunların naklen atanmalarında harcırah verilir.
Yolluk Tutarları Neye Göre Belirlenir Ve Ne Kadar Sürede Ödenir? Memurlar.net üzerindeki bilgilere göre, yolluk tutarları kamu görevlilerine göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak, yolluk tutarları seyahat edilen bölgenin uzaklığı, yolların durumu ve konaklama maliyetlerine göre belirlenmektedir.
Maliye Bakanlığı da 18.09.2009 tarihli ve 12697 sayılı mütalaasında; ev eşyasını fiilen taşımayan memurlara harcırah ödenemeyeceği yönünde görüş bildirmiştir.
İlgili 34 soru bulundu
Memuriyet mahalli tanımına göre; memuriyet merkezi gibi ikamet edilen yer de memuriyet mahalli içerisinde sayılmaktadır. Bu sebeple, memuriyet merkezi dışında olmakla birlikte, ikamet edilen yerde görevlendirilen veya buraya atanan kişilere kural olarak sürekli görev yolluğu ödenebilmesi mümkün bulunmamaktadır.
Mezkur kanun maddelerinden de anlaşıldığı üzere kişinin görev yaptığı yer gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden ikametgahlarının bulunduğu yere atananlara harcırah ödemesi yapılamaz.
Harcırah, bu Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan yol ve taşıt araçları üzerinden verilir. Gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan bu yolda hem muayyen, hem gayrimuayyen tarifeli taşıt işletilmekte ise harcırah hesabında muayyen tarifeli taşıt esas alınır.
ilk defa memur olarak atananlara yolluk ödemeleri 2004 yılından itibaren kaldırılmıştr..!!
Ayrılırken alabilirsin. Ama ayrılırken yollugunu yaptırmadin diyelim, gittiğin yerden de alabilirsin.
Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.
hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemelerdir.
2003 yılından önce emekli olan memurlara emekli olduklarında sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktaydı.2003 yılından itibaren ise emekli olan memurlara sürekli görev yolluğu ödenmesinden vazgeçilmiş bunun yerine gösterge rakamı üzerinden tazminat ödenmesine başlanmıştır.
Bu madde hükmüne göre emekliliğini isteyen memura söz konusu tazminatın ödenebilmesi için "çalışmakta iken/istihdam edilirken" emekliliğini istemesi gerekmektedir. Bu nedenle "istifa" edip daha sonra emekliliğini talep eden memura emeklilik/yolluk tazminatının ödenemeyeceği değerlendirilmiştir.
İl Dışına Görevlendirilen Kadrolu Yada Taşeron İşçilerinin Yol ve Yemek Ücretleri. Bilindiği üzere,6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında memuriyet mahalli dışına görevlendirilen kadrolu işçi yada taşeron işçilerine yolluk ve gündelik ödenmektedir.
Özel sektörde çalışan eş Harcırah Kanunu açısından aile ferdi kapsamında yer aldığından, özel sektörde çalışan eşin, memur tarafından fiilen yeni memuriyet mahalline götürülmesi halinde sürekli görev yolluğunun ödenmesi gerekmektedir.
Sözleşmeli personele yolluk ödenmemesi halinde idari yargıda iptal davası açarak tarafınıza yolluk ödenmesini sağlanabilmektedir. Bu tür davaların duruşmasız olarak takip edilmesi Türkiye'nin her yerindeki yolluk talebinize ilişkin dava takibi mümkündür.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
Sonuç olarak: 6360 sayılı kanun ile büyükşehir olan illerde memuriyet mahalli dışına yapılan tayin veya görevlendirilmelerde harcırah ödenecektir. Yine 30 Mart 2014 tarihinden itibaren harcırah alamayan kişiler kurumlarına başvurarak harcırahlarını alabilirler.
Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
Yurtiçinde verilecek gündelikler her yıl Bütçe Kanununun H-Cetvelinde yayımlanır. 01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
YOLLUK ÖDEMESİ YAPABİLMENİZ İÇİN KURS VEYA SEMİNERİN VALİLİK VEYA KAYMAKAMLIK OLURUNUN BULUNMASI VE OLURDA “YOLLUK VE YEVMİYENİN KURUM BÜTÇESİNDEN ÖDENMESİ” İBARESİNİN BULUNMASI GEREKMEKTEDİR. BU OLURLA BİRLİKTE KURS VEYA SEMİNERE KATILDIĞINIZI KANITLAYAN İMZA SİRKÜLERİNİN BULUNMASI ŞARTTIR.
Ancak, geçici görevin ifası sırasında şehir içinde kullanılan taksi ve benzeri nakil vasıtası ücretlerinin ödenmesine imkan bulunmamaktadır. Devlet Harcama Belgeleri yönetmeliğine göre belediye sınırları içindeki seyahatlerde ücretlerin belgelendirilmesine gerek yoktur.
Eğer görev yaptığınız okul lise ise okul idaresi sizin yolluğunuzu hesaplayıp, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğüne onaylatıp işlemleri tamamlayacaktır. Çalıştığınız kurum ilkokul ya da ortaokul ise MEM Muhasebe Servisi yolluk işlemlerinizi halledecektir. Yolluğunuzu tercihen ayrıldığınız kurumdan yaptırınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri