Eğer yanınızda bir kimlik yok ise "Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği"nden "Uçuş Amaçlı Geçici Kimlik belgesi" alabilirsiniz. Ancak bu işlemi uçağa binmeden en az 30 dakika önce yapmanız şart. Zaten kural gereği uçuştan 45 dakika önce biletinizi almanız gerekiyor.
Böyle bir durum söz konusu olduğunda nüfus müdürlüğünden başvuru esnasına geçici kimlik belgesi talep edilmiş olmalıdır. Alınan geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçuşlarında seyahat etmek mümkün olur.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
✈️ Yurt içi uçuşlarda uçağa binebilmeniz için; nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı veya ehliyet gibi bir kimlik belgesi bulundurmanız gerekiyor.
kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz. Çocuk yolcularında fotoğraflı yeni tip T.C. kimlik kartının olması gerekmektedir. Geçici kimlik belgesi kullanılamaz.
İlgili 42 soru bulundu
Kimlik alternatifleri nelerdir? Pasaport , Uçak mürettebatı belgesi, Demiryolu personeli kimlik belgesi, Gemici adamı cüzdanı, Nato kimlik belgesidir.
Kimlik kartını kaybedenlerin başvurduğu "geçici kimlik belgesi", e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı bir şekilde alınabiliyor.
T.C. kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Evet. Yolcularımız yanlarında nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport bulundurmalıdırlar.
Geçici kimlikler, normal kimlikler gibi Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla alabiliyor. Kimlikleri olmayan bireyler, yeni kimlik başvuru işlemleri sırasında, yetkililere geçici kimlik almak istediğini bildirmesi gerekiyor.
Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzedeler, kendilerinin yanı sıra veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini de e-devlet'ten barkodlu olarak temin edebilecek. Barkodlu geçici kimlik belgesi, üç ay, yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli olacak.
Şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport ve ehliyet, mavi kart, yabancılar için ikamet izin belgesi, çalışma izin belgesi veya geçici koruma kartı ) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alabilirsiniz.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
Artık güncel uçuş bilgilerine 35 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan e-devlet kapısından da ulaşabiliyor yolcularımız. Yazılım ekiplerimiz, vatandaşlarımıza bu kanalla daha çok hizmet sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bilgi, teknoloji nerede DHMİ orada!” açıklamasını yaptı.
Kimlik fotokopisi ile resmi işlemler yapılamaz. Ancak fotokopi üzerindeki kimlik bilgileri, veriler art niyetli kişilerce sahte kimlik üretmek için kullanılabilir.Genelde basına yansıyan olaylara muhatap olan sağlıklı kimliğe sahip olmayan veya kimlik bilgilerine önem vermeyen kişilerdir.
Konuyla ilgili hükümler, mevzuatımızda dağınık bir şekilde yer alıyor. Uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi de kimlik kartı hükmünde kabul edilmektedir. Yine bazı kurum ve kuruluşlarca verilen mesleki kimlik kartları da kendi mevzuatlarında resmi kimlik hükmünde kabul edilmektedir.
Yurtdışına Çıkışlarda sadece fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı istenmektedir.
Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır. Bu sürede, başvurduğunuz ilçe Nüfus Müdürlüğünce düzenlenen geçici kimlik belgesini kullanabilirsiniz.
Eğer bir kişi geçici kimlik belgesi almak istiyorsa bunu başvuru yaptığı nüfus müdürlüğünden talep etmelidir. Sonradan ve herhangi bir nüfus müdürlüğünden bu belgeyi almak mümkün olmaz. Kimlik yenileme sürecinde yapılan başvuru sırasında bu belge istenmelidir.
Kişinin kimliğinin çalınması, kullanılmaz duruma gelmesi, kaybolması ya da yeni kimlik çıkartmasını teşkil eden diğer hallerde, kimliğini alana kadar ki sürede mağdur olmaması için verilen geçici kimlik belgesi bu 15 günlük zaman içinde orijinali ile aynı işlemleri yapabilmektedir.
Geçici kimlik belgesi de nüfus cüzdanı yerine geçer ve tüm işlemler yine bu belge ile gerçekleştirilebilir.
Adaylar, ilgili nüfus müdürlüklerinde fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek. Bu belge dışında verilen hiçbir belge sınava giriş için kabul edilmeyeceği, ÖSYM tarafından yapılan basın açıklamasında duyuruldu.
Nüfus Kayıt Örneği belgesini e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yaparak doğrulayabilir, sorgulayabilir veyahut barkodlu olarak nüfus kayıt örneği belgesi alabilirsiniz. Bu sistem ile vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetler elektronik ortamda sunuluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri