Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde lise öğrencilerinin sınıfta kalmayacağını ve sorumlu olarak üst sınıfa geçeceklerini duyurdu.
Özer, şunları söyledi: "Deprem bölgesinde eğitim alan öğrencilerimizin 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde devam mecburiyeti bulunmuyor. Aldığımız bu karara deprem felaketi nedeniyle on ilden diğer illere nakil yaptıran öğrencilerimizi de dâhil ettik.
"Yıl sonu ortalamasında normalde birinci dönem ve ikinci dönem performansı birlikte değerlendiriliyor. Ancak bu sene deprem bölgesinde farklı bir uygulamamız var. Eğer öğrencinin ikinci dönem notu düşükse yıl sonu ortalaması için birinci dönem notu esas alınacak.
Depremden etkilenen 10 ilde sınıfta kalma yok
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
İlgili 44 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ DÖNEMDE DEVAM KOŞULU ARANMAYACAK.
Depremzedeler ve deprem bölgesindeki vatandaşlar için sınav zorunluluğu yok.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başvuruları bugün başlayan Liselere Geçiş Sistemi'ne ilişkin, deprem bölgesindeki öğrencilerin, isterlerse bölgelerindeki okullarda, istemezlerse farklı illerdeki istedikleri okullarda sınava girebileceklerini söyledi.
Bakan açıkladı: Depremzede öğrencilere istedikleri okullara nakil imkanı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, istediği illerdeki okullara nakillerini yapacaklarını bildirdi.
* Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı deprem bölgesindeki tüm okullarda da ikinci dönemde devam şartı aranmayacaktır.
Şurada Paylaş! HANGİ İLLERDE DEVAM ZORUNLULUĞU KALDIRILDI? Devam zorunluluğu depremden etkilenen 11 ilde kaldırıldı. Buna göre Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ ve Adıyaman'daki okullarda ikinci dönem devam zorunluluğu olmayacak.
Nakil yaptıran depremzede öğrenciler de devamsızlık hükümlerinden muaf tutulacak.
2023-2024 eğitim öğretim yılına kısa bir zaman kala, liselere başlayacak olan binlerce öğrenci, "Lisede sınıfta kalma var mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, liselerde sınıfta kalma yeniden uygulanacak.
Liselerde ders ortalaması 50 olan ve 3 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçecek. 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Devam zorunluluğu depremden etkilenen 11 ilde kaldırıldı. Buna göre Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ ve Adıyaman'daki okullarda ikinci dönem devam zorunluluğu olmayacak. Şurada Paylaş!
Bu haktan daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmayan kadınların yararlanabilecek. Daha önce bir ön lisans programından mezun olanlar ise sadece lisans programları için ayrılan kontenjanları tercih edebilecekler” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeyle İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında deprem bölgesindeki öğrenciler için açılan 30 bin ek kontenjanla toplam kontenjan 100 bine çıkarıldı.
Depremzede kontenjanı 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sırasında depremin etkilediği ve afet bölgesi kapsamına alındığı il ve ilçelerde ikamet eden ya da ikamet adresi bunların dışında olup da bu illerdeki liselerde eğitim gören adayları kapsıyor.
Milli Eğitim Bakanı Özer, LGS'ye başvuruların başladığını belirterek, deprem bölgesindeki öğrencilerin, isterlerse bölgelerindeki okullarda, istemezlerse farklı illerdeki istedikleri okullarda sınava girebileceklerini söyledi.
Deprem bölgesinde kayıtlı öğrenciler sınavdan muaf tutulmalıdır. Depremin olduğu illerde bulunan öğrencilere fırsat eşitliği tanınması gerekir. Lise ve üniversite sınavları için eşit olmayan koşullarda diğer öğrencilerle aynı sınava girecekler.
Ziya Selçuk, "Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.
Okullarda devam şartı aranmıyor fakat bazı okullar da zorunlu olmasa da bazı okullarda ise sınava girmek zorunlu tutuluyor.
Bakanlığın son olarak açıkladığı kararlara göre lise 9-10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrenciler eğer velileri talep ederse ikinci dönem yapılması planlanan sınavlara girmek zorunda değil. Sınavlara girmeyen öğrenciler ise ilk dönem oluşan notlarına göre bir üst sınıfa geçebilecek.
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin alınan yeni kararları açıkladı. Özvar, üniversitelerin 3 Nisan'da açılacağını ve isteyenlerin okula gidebileceğini, devam şartının ise aranmayacağını duyurdu. Buna göre 2. dönem okula gitme zorunluluğu bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri