YENİ KİMLİK ŞİFRESİ NE İŞE YARAR? T.C. vatandaşı olup yeni kimliğe sahip her bireyin özel güvenlik mesajı vardır. Kapalı bir zarfta verilen 6 haneli PIN şifresi, kişisel bilgilerin kontrol edilmesi ve kişiye özel olan güvenlik mesajının değiştirilmesi için kullanılır.
Bu esnada size teslim edilen PIN* zarfınızda bulunan 6 haneli şifrenizi unutmayınız. Bu şifre, banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacaktır. PIN kodunuz, kimlik kartınız size teslim edilinceye kadar aktive olmayacaktır.
✅ Pin kodu bilginizi artık e-Devlet Kapısı'ndaki “T.C. Kimlik Kartı Pin Kodu Sorgulama” hizmeti üzerinden. sorgulayabilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'na e-İmza, mobil imza ya da çipli kimlik kartınızla giriş yaptıysanız; beyan edeceğiniz telefon numarasını sadece SMS ile doğrulayarak kimlikle doğrulanmış telefon numarası haline getirebilirsiniz.
Kimlik Kartı PIN Kodu Sorgulama” hizmeti kullanılarak PIN şifresi öğrenilebilir. Ancak, bu hizmet kullanılarak öğrenilen PIN şifresi, başvuru neticesinde teslim edilen “kişiye özel şifre zarfı” içerisinde yer alan PIN şifresidir.
İlgili 30 soru bulundu
İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yeni kimlik kartlarının dağıtımına yönelik olarak KIOSK'lar konuldu. Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek bu cihazları kullanabilir. KIOSKlar üzerinden yeni kimlik kartınızın şifresini aktif hale getirebilir veya değiştirebilirsiniz.
Çipli kimlik kartlarının elimize ulaştığı Kişiye Özel Şifre Zarfı'nda yer alan Etiket Formu'nun altında bir hologram var ve altında da PIN kodumuz yer alıyor. Nüfus müdürlüklerine yerleştirilen Kiosk cihazları üzerinden şifrelerimizi doğrulama, değiştirme işlemlerini yapabiliyoruz.
Mobil kimlik doğrulama uygulamaları, girdiğiniz şifreye ek olarak ikinci bir güvenlik katmanı oluşturmanın yanı sıra çevrimiçi hesaplara kolay ve güvenli erişim sağlayan uygulamalardır. Kimlik doğrulama uygulamasına örnek olarak Microsoft Authenticator gösterilebilir.
T.C. Kimlik Kartı yongası üzerinde tutulan, kart sahibine ait parmak izi verisinin, elektronik kimlik doğrulama sırasında kişiden alınan parmak izi verisiyle eşleştirilmesi sonucu yapılan doğrulamadır.
Yeni nesil kimlik kartının özellikleri kullanılarak kişilerin kimliklerinin doğrulanması amacı ile Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) geliştirilmiştir. sağlanmaktadır. kaydedilerek kişinin doğrulanması yapılmaktadır.
Kimlik kartı çıkarma işlemleri başvuru süreci ile birlikte tamamlandıktan sonra yeni kimlikler, ortalama 1 hafta içinde kişiye ulaşıyor.
Etiket - kiosk işlemlerinde kullanılan kiosk nedir
Kiosk kelime anlamı olarak da kulübe anlamına gelmektedir. Kiosk dediğimiz cihaz işlemleri zaman kaybetmeden, beklemeden yapmayı sağlamaktadır. Kimlik işlemleri için kullanılan kiosklar sadece Nüfus Müdürlükleri bünyesinde bulunmaktadır.
Bu bilgiler seri numarası, T.C kimlik numarası, soyadı, adı, doğum tarihi, baba adı, anne adı, doğrum yeri, medeni hali, dini ve kan grubu, kayıtlı olduğu yer ve veriliş nedeni şeklinde sıralanıyor. Yeni kimlik kartlarının çipi ayrıca eski nüfus cüzdanında bulunmayan sürücü belgesi ve elektronik imzayı da içeriyor.
Yapılacak değerlendirmenin ardından kimlik kartı hazırlanarak, başvuru esnasında belirtilen adrese PTT Kargo aracılığıyla teslim edilecek. Başvuru sonunda kişilere PIN zarfında bulunan 6 haneli şifre verilecek. Bu şifre, banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak.
Giriş yapabilmek için mutlaka T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır. e-Devlet Anahtar, ek bir güvenlik yöntemidir. Ayrıca, e-Devlet Anahtar özelliği aktif edildikten sonra e-Devlet mobil uygulamaları ile giriş yapabilmek için, mobil uygulamanın son versiyonunun cihazınızda yüklü olması gerekmektedir.
Kart Doğrulama Kodu veya kısaca CVC* banka kartınızın veya kredi kartınızın üzerinde yazılı olan ilave bir koddur. Çoğu kartta (Visa, MasterCard, banka kartları vs.) bu kod kartınızın arkasındaki imza şeridinin üzerinde basılı olan sayının son üç basamağıdır.
Parolanızı girip Sonraki'ye tıklayın. Kimlik doğrulama yöntemi listesinden Kimlik Doğrulama uygulaması'nı seçin. Kimlik doğrulama uygulamanızı kullanarak QR kodunu tarayın. Kimlik doğrulama uygulamanız tarafından oluşturulan altı haneli kodu girin ve ardından Aç'a tıklayın.
Ne İşe Yarar? Adı, Soyadı ve Doğum Yılı bilinen bir kişinin T.C. Kimlik Numarası'nın doğruluğunu kontrol eder.
Kimlik doğrulama, bir kişinin kimliğinin olması gereken bilgilerle eşleşmesini sağlayan bir süreçtir . Özellikle kimlik hırsızlığı riskinin olduğu çevrimiçi ortamda kimlik doğrulama çok önemli hale gelir .
Yakınlarda güvenilir bir aygıt yoksa, doğrulama kodunun güvenilir telefon numaranıza kısa mesajla gönderilmesini veya telefon aramasıyla size iletilmesini sağlayabilirsiniz. Giriş ekranında "Doğrulama kodu almadınız mı?" seçeneğini tıklayın. Kodun güvenilir telefon numaranıza gönderilmesini seçin.
Bu durum genellikle başka bir kullanıcı kayıt işlemi sırasında kendi numarasını girmeye çalışırken yanlışlıkla sizin numaranızı yazdığında veya bazen de başka bir kişi hesabınızı ele geçirmeye çalıştığında ortaya çıkar.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri