Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Ekranı kapatıp açın ve kartı telefona yerleştirin. Ardından telefonunuzda NFC etiketi bulundu mesajı görüntülenir. Mesaja dokunun ve ardından kartı okumak için bir uygulama seçin. İlgili uygulamayı yeniden yükleyin veya uygulamanın müşteri hizmetleri departmanıyla iletişime geçin.
NFC teknolojisi ile yakın alan içerisinde bulunan iki cihaz çift yönlü olarak veri iletişimi sağlayabilir. Bu işlem akıllı telefon, akıllı saatler gibi cihazlarda bulunan NFC anteni vasıtası ile yapılır. Kimlik doğrulama çözümlerinde olduğu kadar temassız ödeme işlemlerinde de NFC kullanılır.
NFC, kimlik belgelerindeki çipleri okuyarak kolaylıkla kimlik doğrulaması yapabilir. Medya Dosyalarını, Telefon Numaralarını ve Konum Bilgilerini Paylaşmak. NFC özellikli iki telefonu yan yana getirerek belge, fotoğraf ve resim dosyalarını paylaşabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Telefonun ayarlar bölümüne girilmelidir. Bağlantı tercihleri veya diğer bağlantılar seçeneğine girmek gerekir. Buradan telefonda bulunan NFC özelliği açılabilir. Bu işlemlerin yapılmasının ardından Android telefonlardaki NFC aktifleşecektir.
Örneğin Android telefonlarda, NFC özelliğini çalıştırmak için telefonun ''Ayarlar'' uygulamasındaki “Bağlı Cihazlar” sekmesine yer alan NFC anahtarını “Açık” konumuna getirmelisiniz. iPhone telefonlarda, belirli uygulamalara sistem genelinde onay vermek yerine NFC kullanma yeteneği vermeli veya reddetmelisiniz.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
Bunun için öncelikle kredi kartınızı telefonunuza kaydetmeniz gerekiyor. Android mağazasında bulunan Google Pay uygulamasını telefonunuza indirin ve kredi veya banka kartınızı bu uygulamaya kaydedin. Daha sonra temassız ödeme imkanı olan mağazalarda telefonunuzun NFC özelliğini açıp ödeme yapabilirsiniz.
NFC ile Ödeme
Cep telefonlarında banka kartı, kredi kartı gibi birden fazla kart saklanabilir; böylelikle ödeme sırasında cüzdanınızdan kart seçip kasiyere vermek yerine cep telefonu üzerinden isteğiniz kartı tuşlayıp temassız terminale yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz.
Metal koruyucu kılıflar NFC iletişimini engeller. Kılıfı çıkarıp tekrar denemeniz önerilir. Ödeme kartını değiştirmek isterseniz telefonunuzu yukarı kaldırıp tekrar ödeme yapmayı deneyin. POS makinesi (NFC özelliğini destekleyen) gibi cihazlarda ve metro turnikelerinde uyumluluk sorunları yaşanabilir.
NFC özelliği Android ya da Apple telefonlarda kullanılabilmektedir. Fakat bazı ürünler NFC'yi desteklemektedir. Telefonda NFC var mı sorusunun cevabı için ayarlar-kablosuz ağlar-diğer bağlantılar sekmesinden NFC özelliğinin olup olmadığını görebilirsiniz.
İstanbulkart Mobil «işlemler» alanına gir, NFC ile. talimat etkinleştirme bölümüne tıkla, fiziksel. İstanbulkart'ını telefon kamerana dokundur ve. talimatın aktifleşsin!
Eğer akıllı telefonunuzda NFC sensör mevcutsa, çok büyük ihtimalle cihazınızın arka tarafında sol üst köşeye denk gelecek şekilde konumlandırılmıştır.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
Akıllı telefonunuza aldığınız yeni SIM kartı taktıktan sonra NFC yönetim uygulamasını telefonunuza indirin ardından banka hesaplarınızı veya kredi kartınızı bağlayarak NFC özelliğini aktif edebilirsiniz.
1. Eşleştirilmiş olan her iki cihazın kilidinin açık olduğundan emin olun ve NFC ve Android Beam özelliğini etkinleştirin. (NFC nasıl kullanılır?) 2. Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Mobil temassız ödeme özelliği sadece Android işletim sistemine sahip (versiyon 5.0 ve üzeri sürümlü) NFC özelliği bulunan akıllı telefonlarda çalışabilmektedir. Cihazınızın NFC özelliğini ayarlar sekmesinden NFC menüsü aracılığı ile aktive edebilirsiniz.
Etiketlerinizi kodlamak için uzman bilgisi veya teknik beceri gerekmez. Sadece kodlamak istediğiniz web adresini bilmeniz, uygulamayı Android / iPhone telefonunuza indirmeniz, birkaç tuşa dokunmanız ve ardından telefonu NFC etiketinize yerleştirmeniz yeterlidir. Bitti.
NFC işlevi iPhone 7 ve daha yeni modellerle sınırlıdır. iPhone'lar NFC'yi okuyabilir ancak tüm RFID frekanslarını okuyamaz.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
Sıfır iPhone 11'de NFC Özelliği Yok!
Tüm güncellemeler yapılmış durumda. Eski modellerde bile var bunda yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri