Isıyı dengeleyen yapısı ile doğal ısı regülatörü olan yıkanmamış koyun yünü öksürük gibi rahatsızların azaltılmasında kullanılır.
Yıkanmamış Yünün Faydaları
-Soğuk algınlığı ve ateş şikayetlerinde rahatlatıcı etkisi vardır. -Öksürüğe iyi gelir ve balgamın kolayca atılmasını sağlar.
Saf yünün içerisindeki lanolin ile öksürüğü keser . Geceleri uyurken göğüs yada sırta koymak yeterlidir. Bebeği rahatsız etmeyen pamuklu kumas kullanilmistir . Yune alerjisi olan bebekler kullanamaz .
Kas, adale, bel ve eklem ağrılarının giderilmesinde kullanılır. Romatizma kaynaklı vücut ağrılarını hafifletebilir. Kronik sırt ağrılarına iyi gelir. Soğuk algınlığı, ateş şikayetlerinde rahatlatıcı etkisi vardır.
Nem kontrolünü de en iyi şekilde sağlar. Bu genel özellikler, yün yastığın terlemeyi azaltmasını da sağlar. Terleme sorunu olan bireylerin bu problemini çözer. Uyku esnasında optimum sıcaklığı koruma konusunda da usta olan yün yastıklar, vücut ısısını dengelemeye yardımcı olarak alerjenlere karşı avantaj sağlar.
İlgili 40 soru bulundu
Organik yün doğa dostudur! Sahip olabileceğiniz en doğal ve en sağlıklı malzemedir. Koyunyünü yıllık bazda büyür, yani tamamen yenilenebilir bir kaynaktır.
SAĞLIKLI YAŞAM ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Medikal koyun postu diz bandajı, romatizma ve eklem ağrılarını doğal yolla tedavi eder! Dizinizi yazın serin, kışın sıcak tutarak ısı farklılıklarından ya da hava değişiminden kaynaklı diz ağrılarını engeller. Yumuşacık merinos yünleri sayesinde dizinizi dış etkenlerden korur.
Son olarak da koyun yününde bulunan “lanolin” denilen maddeden D vitamini elde edildi. Maliyeti ucuzlatıldı. 1950'li yıllardan sonra D vitamininin önemi anlaşıldı.
Saf yün, pnömoni (zatürre), bronşit, astım ve diğer akciğer rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
Yünlerin çıkarılma işlemleri yapılarak çamaşır makinesi içerisine atılabilir. Kullanılacak olan soda veya deterjan yünlerin daha temiz ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Her ne kadar çamaşır makinesi kullanılsa da, yünlerin bir süre havalandırılması temizlik işlemleri için önemlidir.
* Biraz zeytinyağını ısıtın, ve içine karabiber atarak pişirin, iyice yansın. Sonra ılınınca öksüren Çocuk veya yetişkin kişinin, sırtına ve göğsüne sürüp ovun. Üzerine, hafif emince sıcak bez örtün ve giyinmesini sağlayın.
Koyun yünü, günümüzde iplik yapımında kullanılmaktadır. Yün iplikleri inceltilerek ip yapılmakta, üretimde kullanılmaktadır. Bu açıdan giyim sektöründe kullanılmaktadır. Günümüzde ısı yalıtımı için kullanılan örnekleri de mevcutttur.
Bolca su, sıcak çay ve ballı limonlu su için. Kuru öksürük durumunda boğazı nemli tutmak boğazı rahatlatır ve kuru öksürüğü ortadan kaldırabilir. Antibakteriyel özelliğe sahip olan bal'da boğazı kaplayarak oluşan tahrişi azaltmaya yardım eder.
Eğer altında yatan ciddi bir sağlık sorunu yoksa ciğerden gelen öksürüğü de basit yöntemlerle evde tedavi edebilirsiniz. Bol sıvı tüketmek, bitki çayları ve çorbalar, odanın nemlendirilmesi bu yöntemlerden bazılarıdır.
Rüyada koyun yünü yıkamak; rüya sahibinin karşısına parasal destekte bulunacak iyi huylu insanların çıkacağı anlamına gelir. Rüyada yün topu görmek, mal ve para kazanmaya işaret eder. Rüya sahibinin ailesiyle birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat süreceği düşünülür.
Yün bazı memelilerden (özellikle koyun, keçi, deve, lama, ada tavşanı) elde edilen hayvansal kıl kökenli doğal bir elyaf türü. Sıcak tuttuğu için battaniye ve kışlık giysilerin üretiminde kullanılır.
Yünlerin çıkarılma işlemleri yapılarak çamaşır makinesi içerisine atılabilir. Kullanılacak olan soda veya deterjan yünlerin daha temiz ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Her ne kadar çamaşır makinesi kullanılsa da, yünlerin bir süre havalandırılması temizlik işlemleri için önemlidir.
Ürünü havalandırmak için vücudunuzdan çıkardığınızda sıcaklık farklı olmaması için, ürünü kullandığınız bölgeye ince bir havlu koyunuz. Sırta ve göğüsü konulduğunda geçmeyen öksürük karşı çok etkili bir şifadır. Balgam atmada etkilidir.
Lanolin kozmetik, ilaç, deri, tarım ve diğer endüstrilerde kullanılmaktadır. Lanolin, koyun veya keçi yününden elde edilen doğal bir maddedir. Önceden basit yıkama ile mineral tuzlardan arındırılan koyun veya keçi yünü, alkali solüsyon veya sabunlu su ile yıkanır ve yüzeyde biriken lanolin elde edilir.
Yapılan araştırmalar ve fizibilite çalışmalarının ardından koyun yününden gübre, izolasyon malzemesi, ve kozmetik sanayinde kullanılan yün sarısı, yün mumu veya yün yağı olarak adlandırılan lanolin elde edilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri