Temiz bir lavabo veya küçük bir leğende kaynar olmayan sıcak suya, az miktarda elde yıkama için üretilen çamaşır deterjanı (bazı kişiler duş jeli veya şampuan da kullanıyor) ekleyip çamaşırları bu suya basmak ve en az yarım saat, en fazla bir gece bekletmek gerekiyor.
Külot ve şort gibi iç çamaşırları, kumaş türüne göre 40-90 derece aralığında yıkanır. Genital bölgeye temas eden külotlar, her türlü akıntı ve terleme sebebiyle bakteri üretmeye başlar. Bakterilerin mantar ve çeşitli enfeksiyonlara dönüşmemesi için yüksek sıcaklıkta temizlik yapılmalıdır.
Dezenfekte etmek için çamaşırlarınızı 60 derecenin üstüne yıkamanız gerekmektedir. Ancak pamuklu iç çamaşırları kolayca solabilecekleri için dikkatli olmanızda yarar vardır. Yünlü çamaşırlar çok daha kolay bir şekilde çekebilirler. Bu yüzden yıkama programını 30 – 40 derece seçmeniz yeterli olacaktır.
Külot ve boxer değiştirme süresinin ideali, 24 ila 36 saat arasında değişiklik göstermektedir. Ancak kişilerde genital akıntının yoğun olması ya da aşırı terleme sorunun görülmesi gibi durumlarda bu süre daha kısa tutulmalıdır. Bu durumlarda çamaşırlar, duyulan ihtiyaca bağlı olarak günde birkaç kez değiştirilmelidir.
En azından genital bölgemize karşılık gelen kısım için iç çamaşırları ütülenmeli çünkü su sıcaklığıyla ölmeyen mikroorganizmaları öldürür ve bakteri üremesini engeller. Bu nedenle kıyafetleri ütülemek oldukça kolay ve etkili bir yöntemdir.
İlgili 36 soru bulundu
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Pamuklu streç kumaştan üretilen külotlar maksimum 30 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca yumuşatıcı ve çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Pamuklu Kumaş: Kullanım kolaylığı sağlayan ve vücut için pek çok fayda sağlayan pamuklu kumaşlar, 60 dereceye kadar yıkanabilmektedir. Yıkama sırasında beyaz ve renkliler ayrılmalıdır.
Sirkeli Su ile Leke Temizleme
Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından Peros Sıvı Çamaşır Deterjanı Göz Alıcı Beyazlar kullanarak çamaşır makinesinde yıkayın.
Özellikle yaz aylarında yeni alınan bikini, iç çamaşırı, şort, gömlek gibi giysilerin mantar ve bakteri açısından yüksek risk taşıdığı, yıkanmadan giyilmemesi gerektiği bildirildi.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın! Uyurken iç çamaşırlarınızı çıkarma fikri kulağınıza pek hoş gelmiyorsa bir de uzmanları dinleyin. Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil.
Genital bölge ılık su ile yıkanmalı yumuşak alerjik olmayacak basit bir sabun kullanılabilir. Labiumlar parmakla aralanarak kıvrım yerlerinde de suyun değmesi sağlanabilir. Ama kesinlikle çok sıcak su kullanılmamalıdır ve sabunun tamamen durulandığından emin olunmalıdır.
Vulvanın temizlenmesi için yalnızca ılık su kullanılmalıdır. Sabun da dahil olmak üzere herhangi bir ürün kullanmak gereksizdir. Temizlik işleminin ardından vulva durulanmalı ve kurutulmalıdır.
Bu yüzden hava almaya müsait iç çamaşırları seçerek bakteri oluşumunu engelleyebilirsiniz. İç çamaşırlarındaki bu küçük cep şeklindeki kumaş ise tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Bu kumaş parçası sayesinde bakterilerin ortaya çıkarabileceği enfeksiyon veya mantar gibi genital problemler engelleniyor.
Kadın genital organının pubis ve perine hariç bölümüne vulva denir. Vulva, vajina, idrar çıkış deliği ( üretra ağzı), klitoris, küçük dudaklar (labium minus) ve büyük dudaklardan ( labium majus) oluşur. Bu bölgeye halk arasında vajina demek alışkanlık haline gelmiştir. Ama doğrusu vulva olacak.
iyi bir sterilizasyon yöntemidir. mantar gibi sorunlarda doktorlar tarafından tavsiye edilir.
Pamuk hipoalerjenik bir malzeme olduğundan, alerji ve tahriş riskini azaltır. Hassas ciltli bireyler için pamuklu iç çamaşırı, cilt sağlığını korumak adına ideal bir seçenektir. Kimyasal içermeyen pamuklu iç çamaşırları, sağlık ve sürdürülebilirlik açısından daha iyi bir seçenektir.
Çünkü varolan akıntı kişinin hareketi, ayakta durması gibi nedenlerden dolayı yerçekiminin etkisiyle vajinadan dışarı akacak ve iç çamaşırında veya pedinde bir ıslaklık oluşturacaktır. Ve bu salgılanma herhangi bir hastalık veya sıkıntı yoksa sağlıklı bir kadında süreklidir.
Zamanla, üründeki alüminyum ve terinizdeki tuz, sarı bir ter leke oluşturur ve bunun normal yıkamayla giderilmesi zorlaşır.
Renginin daha beyaz olmasını istediğiniz çamaşırınızı sıcak suyun içine atın ve suya yarım limonun suyunu sıkarak ekleyin. Bu şekilde bir saat bekleyen iç çamaşırı rengi açılacaktır. Makinenin içine yarım bardak sirke ekleyerek de benzer sonuçları alabilirsiniz.
Enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkan akıntıların belirtileri arasında akıntının renkli, kokulu, rahatsız edici miktarda görülmesi ayırıcı tanı olur. Bu akıntılar bakteri, mantar ya da parazit kaynaklı olabilirler. Sarı akıntı ya da sarımsı gri akıntı bu akıntılardan biridir ve enfeksiyon işaretidir.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
İç çamaşırlarından leke nasıl çıkar
Ön İşlem - Lekelerin üzerine 1 çay kaşığı (2 ml.) Vanish Kosla Multipower dökün. En fazla 10 dakika çamaşırlarınızı bu şekilde bekletin. Daha sonra çamaşır makinenizin deterjan bölümüne deterjanınıza Vanish Kosla Multipower ekleyip normal yıkamanıza devam edin.
Beyaz çamaşırların ilk günkü beyazlığında kalmasını sağlıyor
Diğer bir yöntem ise sıcak suya bir su bardağı beyaz sirke eklemek ve beyaz çamaşırları bir gün boyunca suyun içinde bekletmek. Ertesi gün ise çamaşır makinesinde her zamanki gibi yıkamanız farkı görmeniz için yeterli.
İç çamaşırında bulunan lekeleri çıkarmak için ilk olarak aklınıza sıcak suda yıkamak geliyor olabilir fakat bunu kesinlikle yapmamalısınız. Lekeli olan bölgeyi soğuk suda beyaz sabun ile yıkayarak çıkarmak oldukça kolay. Daha sonrasında çamaşır makinesinde uygun ayarda yıkayarak yeterli hijyeni sağlayabilirsiniz.
9. Çoraplar ile kıyafetleri bir arada yıkamak
Çamaşır makinasında kıyafetler ile çorapları birlikte yıkadığınızda, çoraplarınızı kaybedebilirsiniz. Bunu önlemek için kıyafet ve çorapları ayrı yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri