Her şeyden önce, kirpikler sonsuza dek uzayamaz, her bir kirpik kendisini yenileyip sonunda dökülmesi gerekmektedir, böylece yeni bir kirpik uzayabilir.
Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır. Kirpiklerin azalması ve yada tam dökülmeler sıklıkla görülmektedir.
Kirpiklerinizi bir kaş fırçası ile fırçalamak da kaşlarınızın büyümesini hızlandırabilir. Göz kapaklarınıza ve kirpik hattına günlük olarak masaj yapmak kan dolaşımını artırabilir ve kirpiklerin uzamasını hızlandırabilir. Kirpiklere bir pamuk topu ile yeşil çayı uygulamak da kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olabilir.
Vücudumuzdaki diğer tüyler gibi kirpiklerin de bir yaşam döngüsü vardır. 3 evreden oluşan bu döngü uzama, değişime uğrama ve düşmeden önce duraklama dönemlerini kapsar. Kirpiklerin kökleri hasar görmedikçe yeniden uzama mümkündür.
İlgili 29 soru bulundu
Özellikle, kıl köklerini besleyen yağ asitleri ve vitaminler içeren yağlar kirpiklerin sağlıklı büyümesini destekler. Jojoba yağı kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri sağlar ve kirpikleri güçlendirir. Tatlı badem yağı yüksek miktarda vitamin ile kirpikleri besler ve hızlı uzamasını destekler.
E vitaminini düzenli olarak uyguladığınızda kaş ve kirpikleriniz daha hızlı uzar. Haftada 3 defa E vitaminini kaş ve kirpiklerinize parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın. Uyguladığınız bu serum kaş ve kirpiklerinizin güçlenmesini sağlar, onları gür ve yumuşak bir görünüme kavuşturur.
Yeterli miktarda B vitamini, A ve E vitaminleri günlük beslenmeye eklenmelidir. Bu vitaminler saçlarınızın daha canlı görünmesini ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Vazelinin kirpikleri gürleştirdiği ve uzattığına dair bir bilgi söz konusu. Bu bilgi gerçekten doğru mu? Açıkça söylemek gerekirse cevap; hayır! Vazelinin kirpiklerin uzamasına ve gürleşmesine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyun somut bir veri bulunmuyor.
Temel malzemelerimiz şunlar: Zeytinyağı, Hint Yağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, lavanta yağı, aloe vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri, yeşil çay. Bu malzemelerin her birini tek başına uygulamanız da kirpik ve kaşlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
Yaklaşık 4-6 hafta arasında değişen bir sürede değişimi fark edeceksiniz. Badem yağını serin yerde saklamaya özen gösterin. Işık ve sıcak kolayca bozulmasına neden olacaktır. İlk kez açıldığında şişesinde 1 yıl boyunca bozulmadan kalabilir ancak iyi muhafaza edilmelidir.
Bir kıl anajen fazda ne kadar uzun süre kalırsa o kadar çok uzayabilir. Kirpik ve kaşların anajen fazı saçlardan çok daha kısa sürdüğü için dökülmeden önce o kadar uzama şansları olmaz. Saç folikülleri vücudun diğer yerlerinden farklı olarak geri dönüştürülen veya fazla proteinleri kılın uzaması için kullanır.
Cildimiz için tam bir nemlendirici işlevi gören vazelin, kaşlar ve kirpikler için de oldukça etkili bir formüldür. Yapısı itibariyle kaşlarınıza hem yoğunluk hem de canlılık sağlayan vazelin aynı zamanda kıl köklerini besleyerek kökten uca tam bir etki sağlar.
Birçok sağlık probleminin olduğu gibi kirpik kısalığının ve dökülmelerinin de nedeni sağlıksız besleme şeklidir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri, proteini aldığınız dengeli ve sağlıklı bir beslenme programında kirpiklerinin istediğiniz ölçülerine kavuşacaktır.
Kirpik kıvırıcılar, plastik bantları arasında kirpiklere baskı uygulayarak kıvırmaya, kaldırmaya ve uzatmaya yarıyor. Böylece kısa ve inatçı bir şekilde düz olan kirpikler çok daha kıvrık ve uzun görünüyor.
Bir sıfır uygulamadan maksimum 21 gün içinde ara bakım yapılmalı, eğer kirpikler güzel bir şekilde kullanıldıysa ve kişinin kirpikleri çok çabuk uzayan bir yapıya sahip değilse yine 21gün için 2.bakım hatta 3.bakım yapılabilir. Böylece kullanım süresi 2.5 hatta 3 aya kadar uzatılabilir.
İster inanın ister inanmayın ama taramak saçı da kirpiği de uzatıyor. Kan dolaşımının artmasına bağlı bir durum, her gün düzenli tarayacağınız kirpiklerinizin kıl köklerinin uyarılmasıyla kısa sürede çok daha gür göründüğünü fark edeceksiniz.
Vazelini kirpik fırçanıza sürüp ve kirpiklerinizi fırçalayın. B, D ve E gibi vitaminlerin kirpik büyümesini arttıran bir maddeye sahip olduklarından emin olun. Bu vitaminler, kirpiklere uygulanan maskaranın veya kirpik kıvırıcının verdiği zararı korumak için kullanılır.
Kaş ve kirpik bakımı için saçlara dolgunlaştırıcı ve besleyici özellik veren A, B ve E vitaminlerinden faydalanabilirsiniz. Muz, badem, havuç ve ıspanak gibi besinlerde bulunan vitaminler, kirpik ve saçların daha sağlıklı görünmesini sağlarken aynı zamanda canlandırır ve uzatır.
Kirpiklerin yukarı itilmesi için pamuklu olan çubuğun plastik bölümü kullanılır. Kirpik çizgisi süresince pamuklu olan çubuk yatay tutulur ve kirpikler kıvırılır. Kürdan ya da tırnak törpüsü gibi ince ve uzun aletler de pamuklu olan çubuğun görevini görüp, kirpiklerin kıvrılmasına yardım edebilir.
2) Zeytinyağı
Tıpkı saç ve cilt bakımında uyguladığınız gibi anında sonuç alabilirsiniz. Düzenli kullanımda kirpiklerinizin daha gür ve daha canlı olduğunu fark edeceksiniz. Zeytinyağı kirpik bakım yağları arasında etkisini en hızlı gösteren bir sağlık kaynağıdır.
Geçmiş çağlardan bu yana kullanılan ve birden fazla faydası bulunan sarımsak, kaş ve saç dökülmesine iyi geliyor. Halk arasında doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsak, kaşların ve saçların hatta kirpiklerin gürleşmesini sağlıyor.
Aloe vera harika bir ev ilacıdır! Güneşten yanmış cildi yatıştırmak, makyajı çıkarmak, kaş jeli olarak, kabarcıkları yatıştırmak ve kirpiklerinizi güçlendirmeye ve büyütmeye yardımcı olmak için kullanabilirsiniz.
Badem yağı kirpik dökmez. İçeriğinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde kirpik bakımı için rahatlıkla kullanılabilir. Düzenli bir şekilde kullanılan badem yağı kirpiklerin sadece uzamasını sağlamaz aynı zamanda kıl köklerini güçlendirir. Bu da kirpiklerin dökülmesini engellemeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri