Akıllı HR Uygulaması ''Yasal Geçerli Dijital İK - Süreç ve Belge Yönetimi Çözümüdür''. Firmaların kanun / mevzuat gereğince İK süreçleri içerisinde düzenlemesi ve saklaması gereken tüm evrakları hiç kâğıt evrak olmadan, tamamen dijital ortamda ve yasal geçerli olarak yapabilmelerini sağlar.
Kimler e-Bordro Sistemini Kullanabilir? Sadece devlet memuru olanlar e-Bordro sisteminden yararlanabilir. 657 sayılı kanuna bağlı devlet memurları e-Devlet üzerinden e-Bordro sistemine sorunsuzca erişebilir. Kamu kurum ve kuruluşlarında kadro karşılığı sözleşmeli çalışanlar da e-Bordro sistemini kullanabilir.
Bordro, kişilerin maaş ödemelerine dair tüm bilgilerin yer aldığı belgedir. Bu bilgilere işçilere ödenen ücretler, bu ücretler üzerinden yapılan kesintiler ve vergiler de dahildir. e-Bordro ile kağıt bordro arasında yasal olarak hiçbir fark yoktur.
Dijital İK, kısaca İnsan Kaynakları'nın dijital dönüşüm sürecidir. Dijital İK veya Dijital İnsan Kaynakları Uygulamaları, yazılım ve bulut teknolojilerinden faydalanılarak üretilen bir süreç optimizasyonudur. Dijital dönüşüme sahip Dijital İK, insan kaynaklarını etkili ve verimli bir pozisyona getirmeye çalışmaktadır.
e-Bordro, kişilerin ve kurumlarda çalışanların maaşlarının, işe başladıkları tarihleri ve bunun gibi bilgilerin belge olarak tutulmasını sağlar. e-Bordro üzerinden maaşınızı sorgulayabilir , personel bordro hizmetlerini gerçekleştirebilir ve mesai saatlerinizi kolayca öğrenebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını alabilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.
Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.
İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. İnsan Kaynakları Yöneticisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 65.100 TL civarındadır.
Türkiye'de yeni mezun bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 17.000-23.000 TL arası bir maaş alabilirken, deneyimli bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 25.000-50.000 TL arası bir maaş alabilir. Büyük ölçekli ve uluslararası şirketlerde çalışan İnsan Kaynakları Uzmanları ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
Maaş bordrosunun imzalanması ile birlikte işçi artık bordroda yazan çalışma saati kadar fazla çalışma yaptığını kabul etmiş sayılacaktır. Artık bir yazılı delil vardır ve davanın tarafları bu yazılı delili kabul etmişlerdir.
4857 sayılı İş Kanunu 99.maddesi gereğince; işten ayrılan işçiye Çalışma Belgesi vermemek, belgeye gerçeğe aykırı bilgi yazmak durumunda işverene 2018 yılı için her personel için 167- TL idari para cezası verileceği belirtilmiştir.
Ücret Bordrosu ile Hesap Pusulası Aynı Şey Değildir.
Yasal zorunluluk gereği maaş bordrolarının aylık olarak düzenlenmesi gerekir.Olası anlaşmazlık durumlarında esas alınmak üzere bordroların doğru şekilde düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi esas yükümlülüktür.
İş Kanunu böyle bir belgeden bahsetmezken, sosyal güvenlik ve vergi mevzuatı gereğince bordronun düzenlenmesi ve işçiye imzalatılması gerekmektedir. İşyerlerinde ücret bordrosu düzenleyen personelin sıkıntılarından biri, işçilere bordro ve ücret hesap pusulası imzalatmaktır.
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
Dijitalleşme, geleneksel iş süreçlerinin, hizmetlerin ve ürünlerin dijital teknolojiler kullanarak dönüştürülmesi ve işletmelerin bu teknolojilere uyum sağlamasıdır.
Dijital İnsan Nedir? Dijital insan modellerinde, fizyolojik ve patolojik bilgiler bilgisayar ortamına aktarılmaktadır. Yani bir nevi simülasyon çalışması yapılmaktadır. Dijital insan çalışmalarında hesaplama ve veri altyapısı ile büyük ölçekli bir çalışma yürütülür.
Bir süredir maaş zamları için devlet/sendika görüşmelerinin netice vermesi bekleniyordu. Peki 2023 yılı yeni asgari ücret ne kadar oldu? Yönetim Kurulu Başkanı'nın paylaştığı bilgilere göre Türk Hava Yolları'da en düşük personel maaşı, 26 bin 700 TL seviyesinde.
eleman.net verilerine göre, İnsan Kaynakları Uzmanı 2023 yılında ortalama 22.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İnsan Kaynakları Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 22.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 17.600 TL maaş alıyordu.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün duyurduğu en düşük memur maaşının 22.000 TL'ye çıkarılmasıyla ilgili "Bu brüt değil net rakamdır." dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Maaş adaletini sağlamak son derece kıymetli. Ücret adaletini sağlamak için varız.
EYT BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI
e-Devlet ekranı üzerinden arama kısmına 'DYS (Doküman Yönetim Sistemi)' yazarak çıkan ilk sonuca tıklayın ve 'Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip' sayfasına gidin. Sonrasında karşınıza çıkan ekranda 'Yıl' seçeneğini işaretleyerek 'Sorgula' butonuna tıklayın.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan e-Bordro uygulaması sayesinde tüm kamu personelleri, maaş bilgilerini online olarak görüntüleyebiliyor ve takip edebiliyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri