Uyku ayarını en az 1, en fazla 7 saate kadar ayarlayabilirsiniz. Klimanızın kumanda modeli kapaksız ise; sol tarafında yer alan açma/kapama düğmesine basarak klimayı açın.
SLEEP (Uyku) Modu:
Uyku modu açık olan bir klima yaklaşık 6 saat sonra otomatik olarak kapanacaktır. Cihaz kapatıldıktan sonra uyku fonksiyonu iptal olur. Fan ve otomatik modlarında bu fonksiyon kullanılmaz.
Klima uyku modunda elektrik harcar mı sorusunun cevabı şüphesiz ki evettir, ancak bir turbo modu ya da standart mod ile karşılaştırıldığında klima uyku modu çok daha az elektrik harcar, bu da elbette elektrik faturalarınıza olumlu yansır.
Klima, uyku moduna alındıktan yaklaşık 6 saat sonra kadar kendisini otomatik olarak kapatır.
Yazın uyurken klimanızın ayarını dışarıdaki hava koşullarına göre ayarlamanız önem arz eder. Yaz aylarında klima derecelerinin genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması tavsiye edilir. Örneğin 30 derecelik bir sıcaklıkta uyku halindeyken klimanın derecesinin 23 civarına sabitlenmesi önerilir.
İlgili 42 soru bulundu
Uzmanlara göre ve birçok kaynakta yer alan bilgilere göre uyumak için klima ile oda ısısını ayarlamak istiyorsanız, ideal derecenin 18,3 0C olduğu belirtilmektedir. Fakat her kişinin vücut koşullarına ve alıştığı iklim koşullarına göre kabul edebileceği bir soğukluk ya da sıcaklık derecesi de yer almaktadır.
“Klima havasının doğru yayılmaması karşısında uyumak ve terli durmak, bir anda çok sıcak ortamdan soğuk ortama geçmek gibi durumlar klima çarpmasına sebep olur. Bu durum vücutta ciddi ısı değişimleri yaptığından kas ağrıları, kas tutulmaları, kramplar, baş ağrısı gibi şikayetlere sebep olabilir.
Uyku modu, bilgisayardaki tüm işlemleri durduran bir güç tasarrufu durumudur. Açık tüm belge ile uygulamalar sistem belleğine (RAM) taşınır ve bilgisayar düşük güç durumuna geçer.
Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
Klimayı sürekli açıp kapatmak doğru değil
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
En verimli kullanım ise sıcaklığın 24 ile 26 derece arasında tutulmasıyla olur. Sıcaklığı her bir derece düşürmenin ek yüzde 8 maliyet olduğunu unutmayın. En verimli kullanım içerinin sıcaklığını dışarının sıcaklığından 2 ila 3 derece daha düşük seviyeye ayarlamak olacaktır.
Klima en çok enerjiyi hedef ısıya ulaşırken harcar. Bu nedenle klimanın ısısında dramatik değişiklikler yapmak, diyelim ki 24 derece santigrattan 18 derece santigrata düşürmek çok fazla enerji sarfiyatına neden olacaktır.
Yani saatte 1,35 kuruş elektrik yakarlar. Günde 4 saat çalışan bir klimanın 5,40 kuruş maliyeti olur. Günde ortalama olarak 8 saat çalışan klimanın günlük maliyeti 10,80 kuruş olurken yıllık maliyeti ise kullanıma göre 311 lira ila 415 lira arasında olacaktır.
Her elektronik cihazda olduğu gibi klima kullanımda da aşırıya kaçarsanız zararlarını görürsünüz. Ancak doğru ve makul düzeyde klimanızı kullandığınızda 24 saat çalıştırdığınızda dahi herhangi bir zarar görmezsiniz.
Oradan doğru cevabı bulabilirsiniz. Sonuç: nem alma (dry mode) modunda daha az enerji harcar.
Klimanızı nem alma modunda çalıştırırsanız hem daha az enerji tüketirsiniz hem de ortamın nemini azalttığınız için konfor koşullarınızı iyileştirirsiniz. Güneş ışınlarının ortamınıza girmesini engelleyerek klimanızın fazla çalışmasının önüne geçebilir ve tasarruf edebilirsiniz.
Kumandanızın aşağı yukarı ok tuşları ile sıcaklık derecesini seçebilirsiniz. Ardından "Sleep" tuşuna basın. ''Light ve Room Temp'' tuşlarını kullanarak kapanış süresini ayarlayın. Bu tuşa her bastığınızda klimanın kaç saat sonra duracağını gösteren rakam belirecektir.
Güç seçeneklerini açın: Başlat'ı ve ardından Ayarlar >System > Power & uyku > Ek güç ayarları'ı seçin. Aşağıdakilerden birini yapın: Masaüstü, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Güç düğmelerini seç'i seçin. Güç düğmesine bastığımdaseçeneğinin yanındaki Uyku'yu ve ardından Değişiklikleri kaydet'i seçin.
Başlat düğmesine basarak Denetim masasına girmek ve Güç seçeneklerine giderek Bilgisayarın uyku modu ayarlarını değiştirmek de mümkündür. Bu ayarları değiştirirken uyku modunu kapatmak ya da uyku süresini hiçbir zaman olarak ayarlamak gerekir.
Kilopat. Uyku modu sistemi hazırda bekletir. Amaç; enerji tasarrufudur ve bir zararı yoktur.
Derin uyku süresi ne kadar olmalı? Sağlıklı bir uyku için yetişkinler uykunun %10-20'sini derin uykuda geçirmeli. Yani ortalama 8 saat uyuyorsak, bu aslında 1-2 saat derin uykuda geçirmemiz gerektiği anlamına gelmektedir.
Klimaların en sağlıklı kullanımının gündüz vakitleri olduğunu dile getiren Atamer, “Geceleri yatarken klima açık yatmak uygun değil. Sürekli olarak soğutma nedeni ile sabah uyandığımızda vücudumuzda kas ağrıları, kas krampları, boğazımızda kuruma, bazen öksürük, bulantı ve kusmaya neden olabilir.
Klimalı odalarla uykuya dalınmasının birçok rahatsızlığa davetiye çıkardığını belirten uzmanlar, yatak odasında klima bulunduranların gribal ve viral enfeksiyonlar, kas ağrıları, kas tutulması ve zatürree gibi rahatsızlıklara yakalanabilecekleri uyarısında bulundu.
Özellikle uyku esnasında klima açık şekilde durmak sağlık sorunlarına yol açabilir. Gece modu da böyle durumlarda devreye girmektedir. Gece modunda klima; uyuyan kişinin vücut ısısına uygun olarak cihazın ısısını ayarlar ve gerekli konforu sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri