Adım: QR kodunu tarayın Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Android kullanıcıları için
Android 8 veya sonraki sürümleri kullanan akıllı telefonlar ve cihazların kameralarında yerleşik bir QR kod tarayıcı bulunur. Kameranızı açın ve QR kodunun önüne veya üstüne yerleştirin. Çoğu cihazda, sağ alt köşede bir QR kodu logosu görünür. Verilere erişmek için ona dokunun.
İlgili 17 soru bulundu
QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Karekod, dijital bir cihaz tarafından kolayca okunabilen ve bilgileri kare şeklinde bir ızgarada bir dizi piksel olarak depolayan bir barkod türüdür. Karekodlar, noktalama işaretleri ve özel karakterler dahil olmak üzere yaklaşık 7.000 basamak veya yaklaşık 4.000 karakter depolayabilir.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Kamera uygulamasına dokunun. 3 Sol üstte yer alan Ayarlar Simgesine dokunun. 4 QR kodlarını tarama özelliğini etkinleştirin.
Bir barkodun en ince çizgisinin 'kalınlık' ölçüsüne MILSIZE denir. Barkod Okuyucu donanımların teknik özellik tablolarında hangi barkodun kaç milsize ise hangi mesafeden okuyabildiğini göstermektedir. En genel ifadesiyle bir barkod veya karekod ne kadar büyük ise (yüksek milsize'lı) o kadar uzaktan okunması mümkündür.
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
Bu tür kodlama, verileri pikselli veya uzatılmış olarak depolar. Statik bir QR kodu ücretsizdir ancak sınırsız tarama sunar.
Denetim Merkezi'ndeki Kod Tarayıcı'yı açma
simgesine dokunun. Denetim Merkezi'ni açın, Kod Tarayıcı'ya dokunun, sonra iPhone'u kod ekranda görünecek şekilde konumlandırın.
Bu barkod teknolojisi otomobil sektörüne yardımcı olmak adına ilk barkod teknolojisinin icadından seneler sonra 1994'te Japon bir firma tarafından bulunmuştur. QR Code'un bir diğer adının da ” Karekod ” olduğu bilinir ancak “Karekod” tanımı iki boyutlu, matrix kodlayıcılar için genel bir tanımdir.
Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler. QR Okuyucu Uygulama ile: Uygulamayı açarak kare koda tuttuğunuzda menüyü hemen görüntüleyebilirsiniz.
Bilgisayara veya yazarkasaya bağlı klavyeyi klavye soketinden çıkartın. Bilgisayara veya yazarkasanın klavye giriş tipine göre kablonun uygun ucunu klavye soketine takın. Klavyeyi dönüştürücü kablo yardımıyla barkod okuyucunun diğer ucuna takın. USB kablosunu cihazın USB portuna takın.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
Parmağınızı en üstten aşağı doğru kaydırarak üst menüyü açın. Burada “QR Kodunu Tara” şeklinde bir sekme yer alacak. Sekmeye dokunmanız haline QR kod okuyacağınız kamera penceresi açılacak. Eğer “QR kodunu Tara” şeklinde yer alan sekmeyi göremiyorsanız, sizin menünüzde bu kısayol eklenmemiş olabilir.
Samsung İnternet Tarayıcısı
Samsung İnternet uygulamasını açın. Ekranın sağ alt kısmındaki üç dikey çizgiye dokunun. Ayarlar'a tıklayın ve Yararlı Özellikler'e dokunun. Düğmeyi kaydırarak QR kod tarayıcıyı açabilirsiniz.
1 Wi-Fi sekmesindeyken sağ köşede bununan QR simgesine dokunun. 2 Kamera yardımıyla QR konudunu okutarak şifre kullanmadan Wi-Fi ağına bağlantı kurabilirsiniz.
Qr kod kullanarak ATM'den günlük en fazla ne kadar nakit çekebilirim? Qr kod kullanımı ile Bankamız ATM'lerinden günlük para çekme limiti 5.000 TL'dir.
Temmuz ayında yayımlanan tebliğe göre 01 Eylül 2023 tarihinden itibaren e-belge türlerinde karekodun sağ üst köşede bulunması zorunlu hale geldi. e-İrsaliye gibi şu zamana kadar sadece belirli e-belge türlerinde bulunan karekod, artık neredeyse tüm elektronik belgelerde zorunlu olarak kullanılacak.
QR kod ile para çekmek için öncelikle paranın çekileceği hesap ve çekilecek para miktarı seçilir. Ardından ATM klavyesinde yer alan 8 ya da giriş tuşuna basılır ve bankanın mobil uygulamasında açılan kameraya ATM ekranında beliren QR kod yaklaştırılır ve okutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri