Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika sonrasında fırça ile temizleme, Tuvalet taşı sarardığında ilk olarak hemen uygulayabileceğiniz yöntemleri denemeniz sizin için daha yararlı ve masrafsız olacaktır.
İlgili 29 soru bulundu
Tuz Ruhu Dökmek Boruya Zarar Verir Mi? Pis su boruları dayanıklı malzemelerden üretildikleri halde bazen hasar alabilmektedir. Tuz ruhu kullanıldığında boruların aşınmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda boruların ek bölümlerinde bulunan bağlantı contalarını eritir ve bu durum alt kata su akmasına neden olur.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Sifon suyunun güzel kokması için esansiyel yağlar da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı çay ayağı yağı, lavanta yağı, gül yağı, portakal yağı gibi yağlardan koymanız banyonuzun mis gibi kokması için yeterli.
KULLANIM ŞEKLİ: Çocuk Kilitli Kapağı şekildeki gibi bastırarak saat yönü tersine çevirerek açınız. Ürünü klozetiniz veya alaturka tuvaletinizin temizlenecek kısmına uygulayınız ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyiniz. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Klozetin içini temizlemek için kullanılan fırça ile dışı temizlenmemelidir. Klozetin dış kısmı ve kapağı ya sert bir sünger ile ya da başka bir fırça ile temizlenmelidir. Klozetin kapağına da çamaşır suyu dökülmeli ve ovalanmalıdır. Fırçalama ve ovalama işi bittikten sonra su ile durulanmalıdır.
KLASİK TUVALET TABLETİ (TEMEL YÖNTEM)
Karbonat ve limon tuzunu tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Bir çay kaşığı lavanta yağını ekleyerek hafif nemli bir hamur oluşturun. Hazırladığınız hamuru buz kalıbına doldurarak iyice bastırıp, sıkıştırın. 6-10 saat kuruması için bekletin.
Bir kabın içine bir su bardağı kadar karbonat ekleyin ve üzerine de bir buçuk su bardağı sirke ilave edin. Çözeltiyi iyice karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından karışımı klozetteki lekelere uygulayın. Biraz fırçalama yaptıktan sonra, 30 dakika boyunca klozeti durulamayın.
Beyaz Sirke Kullanın
Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün lekelerden kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır. Nemli ortamlarda mikroplar ve mantar kolay ürer.
Çamaşır suyu ve kireç sökücü ile etkin bir temizlik yapılmalıdır.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Porçöz tuvalet açar mı sorusuna evet cevabı verilebilir.
Klozetin kenar kısımlarını ve taharet musluğunu temizlemek için çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
BEYAZ SİRKE İLE DERİNLEMESİNE TEMİZLİK!
Beyaz sirke rezervuarın içinde yer alan küf gibi oluşumları temizlemeye yardımcı olacak etkili bir malzeme olduğu için içindeki suyu boşalttıktan sonra beyaz sirkeyi rezervuarın içine dökün. Tüm yüzeylere etki edebilmesi adına 8-10 litre kadar beyaz sirke kullanmanız gerekebilir.
Özellikle de yaz aylarında daha az kullanılan tuvaletlerde, bu kokuların yayıldığını daha sık görürüz. Lağım kokusu atık su gider sistemindeki atıkların bozulması ve çürümesi ile iyice kokar. Hatta bu esnada çürüme ile ortaya lağım gazı çıkar. Bu gaza çoğu bölgede metan gazı da denilir.
Çamaşır suyunu tuvalete dökerek bir süre beklemek ardından da fırça ile iyice fırçalamak gerekir. Çamaşır suyunun ardından kireç önleyici deterjan dökülür ve fırçalama işlemine devam edilir. Fırçalama işi bittikten sonra Sprey ya da krem formundaki mineralli temizleyicilerle tuvalet temizlenir. Bol su ile durulanır.
Bir bardak sirkeyi 40 dereceye kadar ısıtın. İçine bir yemek kaşığı Karbonat ekleyip karıştırın. Karbonatlı sirkeli tuvalet temizleyici karışımı klozetin iç kısımlarına denk gelecek şekilde dökün. Dilerseniz sprey şişe ile iyice dağıtabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri