Yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirkeyi lavabo giderine dökün. 15 dakika bekledikten sonra kaynar suyu lavaboya dökerek, giderlerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Yüzey temizliği için hazırlanan suyun içerisine sirke eklemek, bakterilerin ölmesini sağlar.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Normal bir bulaşık süngerinin sert yüzeyine deterjan sürerek ve üzerine bolca tuz serperek lavaboyu temizleyebilirsiniz. Ayrıca az miktarda diş macununu süngerin üzerine sürdükten sonra bu sünger ile de lavabo temizliği yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde lavabonuzu parlatabilirsiniz.
Tuvaleti yıkamayın. Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
İlgili 26 soru bulundu
yöntem oldukça etkilidir klozetin suyunuzu boşaltın, içine tuz ruhu dökün ve 5 dakika kadar bekleyin. Diğer yöntemler gibi fazla beklemenize gerek yok tuz ruhu oldukça etkilidir. 5 dakikanın sonunda sifonu çekin işte bu kadar. Bu işlemi uygularken maske ve eldiven takmanız sizin faydanıza olur.
Klozet suyunu boşalttıktan sonra içine 2 bardak beyaz sirke koyun. 15 dakika hiç dokunmayın sirke o bölgenin içine iyice işleyecektir. Daha sonra tuvalet fırçasıyla kireçlenmiş bölgeyi fırçalayın ve sifonu çekin.
Isınan limon suyunun içine karbonatı ilave edip karıştırın ve bu karışımı hiç bekletmeden lavabonun giderlerine, her delikten mutlaka geçecek şekilde dökün. Bu şekilde 10 dakika bekleyin. Son olarak kaynatıp 1-2 dakika beklettiğiniz suyu giderlerden dökerek boruların temizlenmesini sağlayın.
Yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirkeyi lavabo giderine dökün. 15 dakika bekledikten sonra kaynar suyu lavaboya dökerek, giderlerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Yüzey temizliği için hazırlanan suyun içerisine sirke eklemek, bakterilerin ölmesini sağlar.
Lavabo temizliği, genellikle bataryaya temizleyici bir ürün sıkılmasıyla başlar. Kireç ve su lekelerinin giderilebilmesi için bir iki dakika kadar beklenmesi ve ardından bir sünger yardımıyla yüzey temizliğinin yapılması önerilir. Son olarak temizlik ürünü durulanır ve yüzey temiz ve kuru bir bez ile tamamen kurulanır.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Yarım bardak kabartma tozunu sarı lekelerin bulunduğu alanlara döktükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Ardından üzerine beyaz sirkeyi etkilenen bölgelere dökün. Bu karışım, asidi aktive eden ve en inatçı kireç birikintilerini bile parçayabilecek bir reaksiyon üreterek klozeti tertemiz yapar.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
Tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika sonrasında fırça ile temizleme, Tuvalet taşı sarardığında ilk olarak hemen uygulayabileceğiniz yöntemleri denemeniz sizin için daha yararlı ve masrafsız olacaktır.
Bir bardak sirkeyi 40 dereceye kadar ısıtın. İçine bir yemek kaşığı Karbonat ekleyip karıştırın. Karbonatlı sirkeli tuvalet temizleyici karışımı klozetin iç kısımlarına denk gelecek şekilde dökün. Dilerseniz sprey şişe ile iyice dağıtabilirsiniz.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Beyaz sirke ile nemlendirilmiş bir sünger alın, ardından durulamadan önce lavaboyu ovalayın. Ayrıca lavaboya kabartma tozu dökebilir, ardından üzerine beyaz sirke püskürtebilirsiniz. Birkaç dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
Lavabolardaki kireç lekelerinden kurtulmak için kullanılabilecek bir madde de borakstır. Bunun için 2 kaşık boraks, 1 bardak karbonat ile bir kapta karıştırılmalı ve bu karışım kireç lekeleri üzerine dökülerek lekeler ovulmalıdır.
Paslı klozetlerin haftalık temizliği için klozete 1-2 bardak sirke ekleyin ve klozet fırçası ile ovun. Eskiden kalan lekeler için, klozetin suyunu boşaltın ve klozetin içine seyreltilmemiş sirke dökün ve en az iki saat bekletin (gece boyunca bekletmek daha iyi olacaktır). İyice ovalayın ve su ile durulayın.
*Klozet Temizliği; 1 litre su içerisine 3 çorba kaşığı (60 g) Ernet Limon Tuzunu ekleyip ocak üzerinde kaynatınız. Klozet fırçasını ileri geri hareket ettirerek klozetin içerisindeki suyu azaltınız. Oluşan kireçleri temizlemek veya kireç oluşumunu engellemek için kaynattığınız karışımı klozete dökünüz.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri